Πολιτική

ΝΔ: Ο Κουφοντίνας δεν είναι πολιτικός κρατούμενος – Είναι καταδικασμένος δολοφόνος

ΝΔ: Ο Κουφοντίνας δεν είναι πολιτικός κρατούμενος – Είναι καταδικασμένος δολοφόνος
ΝΔ: Ανακοίνωση για την παρέμβαση αγνώστων έξω από τα γραφεία της.

Ανακοίνωση για την παρέμβαση αγνώστων οι οποίοι πέταξαν τρικάκια έξω από τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, εξέδωσε το κυβερνών κόμμα. Στην ανακοίνωση τονίζει πως «ο Κουφοντίνας δεν είναι πολιτικός κρατούμενος, είναι καταδικασμένος δολοφόνος», επισημαίνοντας πως ο ίδιος «αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε μονάδα εντατικής θεραπείας και το κράτος τον περιθάλπει».

Η ανακοίνωση

«Προς την ομάδα φωνακλάδων που πέρασαν μπροστά από τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στην Πειραιώς για να ρυπάνουν το δρόμο με τα χαρτιά τους και να πουν τα χυδαία τους συνθήματα, τους ενημερώνουμε:

  • Ο Κουφοντίνας δεν είναι πολιτικός κρατούμενος, είναι καταδικασμένος δολοφόνος.
  • Το χαρτάκι που πέταξαν το οποίο λέει «καμία δήλωση μετάνοιας» απλώς δηλώνει πως συμφωνούν με τις πράξεις του.
  • Όσο για το σλόγκαν πως «το κράτος δολοφονεί» θα θέλαμε να τους ενημερώσουμε πως ο Κουφοντίνας αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε μονάδα εντατικής θεραπείας και το κράτος τον περιθάλπει.

Αυτή είναι η διαφορά μεταξύ Κράτους Δικαίου και υποστηρικτών αμετανόητων δολοφόνων».

Άγνωστοι έξω από τα γραφεία

Την παρέμβαση για, Δημήτρη Κουφοντίνα, πραγματοποίησαν άγνωστοι, το μεσημέρι του Σαββάτου, έξω από τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στην οδό Πειραιώς.

Εκεί συγκεντρώθηκαν περίπου 100 άτομα έξω από τα γραφεία, άνοιξαν πανό και πέταξαν τρικάκια υπέρ του καταδικασθέντος μέλους της 17 Νοέμβρη, ο οποίος νοσηλεύεται μετά από απεργία πείνας διαρκείας, ενώ δεν πραγματοποιήθηκαν συλλήψεις εκείνη τη στιγμή.

Στη συνέχεια όμως επικράτησε ένταση στο σταθμό του ΗΣΑΠ. Το πρωί του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε ολιγομελής συγκέντρωση στο Σύνταγμα υπέρ των αιτημάτων του Δημήτρη Κουφοντίνα, που πραγματοποιεί απεργία πείνας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ

«Εκφράζουμε το σεβασμό μας στην ανθρώπινη ζωή, στην υγεία κάθε ανθρώπου, στα δικαιώματα κάθε ανθρώπου. Εκφράζουμε τη διαφωνία αλλά και τη θλίψη μας στον αντιδημοκρατικό κατήφορο που έχει βάλει τη χώρα μας η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Δηλώνουμε την διαχρονική θέση μας για καταδίκη της βίας και της τρομοκρατίας, από όπου κι αν προέρχεται. Υπενθυμίζουμε στην κυβέρνηση Μητσοτάκη ότι οι αποφάσεις εγκληματικών και παραβατικών δράσεων εκδίδονται για όλους τους ανθρώπους από την Ελληνική Δικαιοσύνη. Η ευαισθησία μας στην ανθρώπινη ζωή και η δημοκρατική μας αντίληψη δεν μας επιτρέπουν να κλείνουμε τα μάτια στην πιθανότητα της απώλειας ζωής ή της βαριάς βλάβης της υγείας κάθε κρατουμένου και επομένως και του Δημήτρη Κουφοντίνα. Ζητάμε από την κυβέρνηση να εφαρμόσει και να σεβαστεί τους νόμους της χώρας. Ζητάμε από την κυβέρνηση να αποδείξει ότι η ελληνική δημοκρατία είναι πραγματική. Η Ελληνική Δημοκρατία δεν είναι ούτε φοβική, ούτε εκδικητική, ούτε αδιάφορη στην ανθρώπινη ζωή και την υγεία όλων», ανέφερε δήλωση του ΣΥΡΙΖΑ που έγινε πριν από λίγες μέρες, η οποία καλούσε την κυβέρνηση να σεβαστεί τους νόμους, καταδικάζοντας παράλληλα την τρομοκρατία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments