Ελλάδα

Τουρισμός στην Ελλάδα 2021: Η Κρήτη στους πιο δημοφιλείς προορισμούς της Αγγλίας – Τι δείχνουν τα στοιχεία

Τουρισμός στην Ελλάδα 2021: Η Κρήτη στους πιο δημοφιλείς προορισμούς της Αγγλίας – Τι δείχνουν τα στοιχεία
Τουρισμός στην Ελλάδα 2021: Ο πιο δημοφιλής μήνας για διακοπές αποδεικνύεται ο Αύγουστος και ακολουθούν ο Ιούλιος και ο Σεπτέμβριος.

Η Κρήτη φαίνεται πως περιλαμβάνεται στους πιο δημοφιλείς προορισμούς της Μεγάλης Βρετανίας και είναι ανάμεσα σε αυτούς που θέλουν να ταξιδέψουν τον Αύγουστο.

Πιο συγκεκριμένα, οι κρατήσεις για πτήσεις αυξήθηκαν κατά περισσότερο από 300% και για διακοπές άνω του 600% σε εβδομαδιαία βάση, σύμφωνα με την EasyJet, μετά την παρουσίαση των σχεδίων από το Ηνωμένο Βασίλειο για την επανέναρξη των διεθνών ταξιδιών.

Η αεροπορική εταιρεία που έχει έδρα στην Αγγλία διευκρίνισε ότι τα ταξίδια σε παραλιακούς προορισμούς όπως η Μάλαγα, το Αλικάντε και η Πάλμα στην Ισπανία, το Φάρο στην Πορτογαλία και η Κρήτη στην Ελλάδα βρίσκονται μεταξύ των πιο δημοφιλών προορισμών μεταξύ των παραθεριστών που θέλουν να ταξιδέψουν τον Αύγουστο.

Ο Ιούλιος και ο Σεπτέμβριος είναι οι αμέσως επόμενοι πιο δημοφιλείς μήνες. Μάλιστα, οι κρατήσεις αυτές έγιναν παρά τη συνεχιζόμενη αβεβαιότητα όσο αφορά ακριβώς με το πώς και πότε θα μπορούν να ανοίξουν εκ νέου τα διεθνή δρομολόγια.

Οι παραθεριστές, σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ, θα γνωρίζουν περισσότερα στις 12 Απριλίου όταν η κυβέρνηση δώσει στη δημοσιότητα την αναθεώρηση των οδηγιών της για τα ταξίδια. Αυτή ανακοίνωσε ότι η απαγόρευση βάσει του lockdown στα περισσότερα διεθνή ταξίδια θα παραμείνει σε ισχύ ως τουλάχιστον τις 17 Μαΐου.

Πάντως, το πρόγραμμα εμβολιασμού στη Μεγάλη Βρετανία προχωράει γρήγορα και περισσότεροι από 17,7 εκατομμύρια άνθρωποι, ήτοι ένα τέταρτο του πληθυσμού, έχουν ήδη λάβει την πρώτη δόση ενός εμβολίου κατά του κορωνοϊού.

Ελπίδες για τουριστική ανάκαμψη

Αυτό δίνει ελπίδες στις αεροπορικές και τις ταξιδιωτικές εταιρείες, οι οποίες αδημονούν να ξαναρχίσουν να έχουν έσοδα μετά τα περιοριστικά μέτρα για την πανδημία, ότι η Βρετανία θα μπορέσει να άρει τις απαγορεύσεις στις διακοπές και τους περιορισμούς για την τήρηση καραντίνας και να επιτρέψει τα ταξίδια από τα μέσα Μαΐου.

Οι ξένες κυβερνήσεις χρειάζεται επίσης, να συμφωνήσουν ότι οι Βρετανοί ταξιδιώτες θα μπορούν να επισκεφθούν χώρες δίχως να υπάρχει ανάγκη για καραντίνα. Επί του παρόντος η Γαλλία και η Ισπανία, για παράδειγμα, έχουν κλείσει τα σύνορά τους στους Βρετανούς λόγω των νέων παραλλαγμένων στελεχών του κορωνοϊού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments