Ελλάδα

Δημήτρης Λιγνάδης: Δεν θα έχει δικό του κελί στην Τρίπολη – Ποιος ο λόγος

Δημήτρης Λιγνάδης: Δεν θα έχει δικό του κελί στην Τρίπολη – Ποιος ο λόγος
Δημήτρης Λιγνάδης: προορίζεται αποκλειστικά για κρατούμενους που κατηγορούνται για αδικήματα κατά της γενετήσιας αξιοπρέπειας

Στην Τρίπολη μεταφέρθηκε υπό άκρα μυστικότητα ο Δημήτρης Λιγνάδης μετά τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα. Η συγκεκριμένη φυλακή προορίζεται αποκλειστικά για κρατούμενους που κατηγορούνται για αδικήματα κατά της γενετήσιας αξιοπρέπειας. Θυμιζουμε ότι ο τέως καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου είναι κατηγορούμενος και προσωρινά κρατούμενος για βιασμό κατά συρροή ανηλίκων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece, ο Δημήτρης Λιγνάδης δεν θα έχει δικό του κελί. Αντίθετα, θα βρίσκεται σε θάλαμο των συγκεκριμένων φυλακών με πάνω από 20 κρατούμενους. Η φυλακή της Τρίπολης δεν διαθέτει ξεχωριστά κελιά παρά μόνο πέντε θαλάμους.

Συνολικά οι κρατούμενοι ανέρχονται μέχρι στιγμής σε 112 άτομα που σημαίνει, αν κάνει κάποιος μια απλή διαίρεση, ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης θα είναι μαζί με ακόμη 22 συγκρατουμένους του. Οι θάλαμοι διαθέτουν κρεβάτια-κουκέτες. Μόνο στην περίπτωση που ο εισαγγελέας της φυλακής κρίνει ότι συντρέχουν λόγοι για την προστασία της σωματικής του ακεραιότητας μπορεί να διατάξει τη μεταγωγή του σε άλλη φυλακή που διαθέτει κελιά.

Συμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο προσωρινά κρατούμενος Δημήτρης Λιγνάδης πριν οδηγηθεί στο θάλαμο του θα παραμείνει σε ειδικό ολιγομελή θάλαμο καραντίνας, στο πλαίσιο των οδηγιών του ΕΟΔΥ και των προληπτικών μέτρων που λαμβάνονται κατά της διασποράς του κορωνοιού αφού υπάρχουν πολλά κρούσματα και στις φυλακές της χώρας.

Τι συνέβη νωρίτερα

Τα ξημερώματα της Παρασκευής ο Δημήτρης Λιγνάδης κρίθηκε προφυλακιστέος με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέως. Ο κατηγορούμενος δεν μπόρεσε να πείσει τον εισαγγελέα για την αθωότητά του και έτσι λίγο μετά τις 2:00 τα ξημερώματα της Παρασκευής οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την μεταγωγή του σε κατάστημα κράτησης.

Από τα σωφρονιστικά ιδρύματα Τρικάλων, Γρεβενών και Τρίπολης προκρίθηκε το κατάστημα στην πρωτεύουσα της Αρκαδίας. Ο συνήγορος υπεράσπισής του, Αλέξης Κούγιας διαμήνυσε πως θα προσφύγει κατά της απόφασης της ανακρίτριας για την προφυλάκιση του πελάτη του.

Η απολογία του Δημήτρη Λιγνάδη διήρκεσε περίπου τέσσερις ώρες. Είχε παραδώσει απολογητικό υπόμνημα στη δικαστική λειτουργό με το οποίο, αρνούμενος κάθε πράξη, ενώ χαρακτήρισε μυθοπλασίες όσα του καταλογίζονται από τους δύο παθόντες. Με την ολοκλήρωση της απολογίας κατέθεσαν στην Ανακρίτρια μάρτυρες που προτάθηκαν από τον κατηγορούμενο προς απόδειξη ισχυρισμών που έχει προβάλει για να αντικρούσει τους δύο καταγγέλλοντες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments