Ελλάδα

Επίθεση Ζωγράφου: Άγνωστοι πέταξαν μολότοφ σε εν κινήσει περιπολικό και τράπηκαν σε φυγή

Επίθεση Ζωγράφου: Άγνωστοι πέταξαν μολότοφ σε εν κινήσει περιπολικό και τράπηκαν σε φυγή
Επίθεση Ζωγράφου: Το περιπολικό βρισκόταν στην οδό Ούλωφ Πάλμε.

Ένα περιπολικό που ήταν εν κινήσει στην περιοχή του Ζωγράφου έγινε στόχος αγνώστων, τα ξημερώματα της Δευτέρας 1 Μαρτίου. Σύμφωνα με ό,τι αναφέρει η Ελληνική Αστυνομία, λίγο μετά τη 01.30 τη νύχτα, οι δράστες έριξαν δύο μολότοφ, ενώ το περιπολικό βρισκόταν στην οδό Ούλωφ Πάλμε, χωρίς ωστόσο να το πετύχουν.

Αμέσως μετά πάντως, τράπηκαν σε φυγή και αξίζει να σημειωθεί ότι ευτυχώς δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός. Όπως προβλέπεται, η Ελληνική Αστυνομία διενεργεί έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Πολλές οι επιθέσεις τις τελευταίες ημέρες

Όλο και πληθαίνουν οι επιθέσεις που σημειώνονται, τις τελευταίες ημέρες, σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, όπως είναι η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη και η Κρήτη. Πιο συγκεκριμένα, να θυμίσουμε πως καταδρομική επίθεση με μολότοφ, καπνογόνα και πέτρες έγινε γύρω στις 13:30 εναντίον του ΑΤ Καισαριανής, επί της οδού Συβρισσαρίου 4, την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία περίπου 20 άτομα με κουκούλες βγήκαν από την οδό Φιλολάου, αιφνιδιαστικά, και πέταξαν εναντίον του Τμήματος δύο βόμβες μολότοφ, καπνογόνα και πέτρες, με αποτέλεσμα να προξενήσουν φθορές δε δύο δίκυκλα που ήταν σταθμευμένα από έξω. Αμέσως μετά οι δράστες διέφυγαν τρέχοντας. Όπως αναφέρεται, σε εξέλιξη είναι αναζητήσεις για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους, ενώ μέχρι στιγμής έχουν γίνει τρεις προσαγωγές.

Επιπλέον, επίθεση με μολότοφ στο δημαρχείο Μοσχάτου, σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου 27 Φεβρουαρίου στη συμβολή των οδών Κοραή και Αγίου Γερασίμου. Όπως έγινε γνωστό από την Ελληνική Αστυνομία, άγνωστοι δράστες έσπασαν τον υαλοπίνακα του δημαρχείου από την πλευρά της οδού Αγίου Γερασίμου και πέταξαν στο εσωτερικό τού ισογείου, όπου στεγάζεται το ληξιαρχείο, βόμβα μολότοφ, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει πυρκαγιά. Επιτόπου έσπευσαν τέσσερις πυροσβέστες με δύο οχήματα, που έσβησαν την πυρκαγιά πριν πάρει διαστάσεις. Προκλήθηκαν μόνο υλικές ζημιές στα γραφεία. Οι δράστες αναζητούνται.

Επίσης, προχθές Σάββατο, επίθεση με γκαζάκια σημειώθηκε στη 01:30 τα ξημερώματα σε είσοδο πολυκατοικίας στον Δήμο Νεάπολης – Συκεών, στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με την Αστυνομία, άγνωστοι δράστες τοποθέτησαν δύο γκαζάκια και από την έκρηξη προκλήθηκαν υλικές ζημιές στην πρόσοψη της οικοδομής. Τα αίτια της επίθεσης ερευνώνται από τις Αρχές.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments