Ελλάδα

Λέκκας για σεισμό Ελασσόνας: Ήταν πολύ ισχυρός – Να κλείσουν σχολεία και δημόσια κτήρια

Λέκκας για σεισμό Ελασσόνας: Ήταν πολύ ισχυρός – Να κλείσουν σχολεία και δημόσια κτήρια
Λέκκας για σεισμό Ελασσόνας: Ιδιαίτερη προσοχή συνιστά στους κατοίκους της Λάρισας ο σεισμολόγος.

“Σημαντικό σεισμό που πυροδότησε μεγάλη ανησυχία στους κατοίκους της Ελασσόνας” χαρακτήρισε την σεισμική δόνηση των 6 Ρίχτερ, που σημειώθηκε στην  Ελασσόνα, ο καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας. Μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ. Λέκκας είπε ότι πρόκειται για έναν ισχυρό σεισμό, που προκάλεσε τρόμο στους κατοίκους ενώ σημείωσε ότι σίγουρα θα ακολουθήσουν και μετασεισμοί τις επόμενες ώρες.

“Πρόκειται για μεγάλο σεισμό που έγινε αισθητός σε όλη την κεντρική Ελλάδα και θέλει ιδιαίτερη προσοχή. Σε λίγα λεπτά θα έχουμε πληροφόρηση. Υπάρχουν ήδη 2-3 μετασεισμοί της τάξης των 5 Ρίχτερ, κάτι που δείχνει ότι μπορεί να εκτονωθεί έτσι το φαινόμενο” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λέκκας.

Επίσης, ανέφερε ότι έχει ήδη επικοινωνήσει με όλους τους αρμόδιους φορείς ζητώντας τους να μη λειτουργήσουν σχολεία και δημόσια κτίρια για λόγους ασφαλείας.

Στους δρόμους ο κόσμος:

Η ανησυχία του κόσμου είναι μεγάλη με αποτέλεσμα ο κόσμος να βγει στους δρόμους. Ο Δήμαρχος της Ελασσόνας μίλησε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ και τόνισε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για σοβαρές ζημιές. Όπως τόνισε, “επικράτησε μεγάλη αναστάτωση ωστόσο η πρώτη εικόνα δείχνει ότι η περιοχή δεν αντιμετωπίζει προβλήματα, καθώς τα περισσότερα κτίρια εκεί είναι καινούρια”.  Σημειώνεται ότι γίνεται λόγος για κατολισθήσεις στον δρόμο Λάρισας – Ελασσόνας στη Μελούνα και σε δρόμο στο Καστράκι Καλαμπάκας

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, ο σεισμός έγινε στις 12:16, ήταν 6 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ 16 χιλιόμετρα νοτιδυτικά της Ελασσόνα. Το εστιακό βάθος ήταν 7.8 χιλιόμετρα. Για προληπτικούς λόγους έκλεισαν τα σχολεία στην Θεσσαλία. Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή και στην Αττική και σε αρκετές περιοχές της χώρας, στην Καρδίτσα, τα Τρίκαλα, το Βόλο, την Καλαμπάκα, την Κοζάνη και τη Θεσσαλονίκη. Λίγο μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε αισθητός μετασεισμός 4,6 Ρίχτερ, 7 Χλμ. ΔΝΔ της Ελασσόνας ενώ ακολούθησαν δονήσεις των 4,7, 4,2 και 4,9 Ρίχτερ. 

Τέλος, μετά το χτύπημα του Εγκέλαδου άνδρες τις πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ ξεκίνησαν με οχήματα να μεταβούν σε διάφορες περιοχές για να ελέγξουν για ζημιές. Παράλληλα, έχει απογειωθεί ελικόπτερο προκειμένου να κάνει εναέρια επιτήρηση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments