Διεθνή

Μπάιντεν εμβόλια κορωνοϊού: Επαρκείς δόσεις για όλους μέχρι τα τέλη Μαΐου

Μπάιντεν εμβόλια κορωνοϊού: Επαρκείς δόσεις για όλους μέχρι τα τέλη Μαΐου
Μπάιντεν εμβόλια κορωνοϊού: Οι ΗΠΑ κάνουν αγώνα δρόμου για να περιορίσουν τη διασπορά του κορωνοϊού.

Επαρκείς δόσεις εμβολίων κατά του κορωνοϊού για όλους τους Αμερικανούς υποσχέθηκε ο πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, δίνοντας μια προθεσμία μέχρι τα τέλη Μαΐου. «Κινούμαστε προς το να έχουμε επαρκείς δόσεις εμβολίων για όλους τους ενήλικους στις ΗΠΑ μέχρι τα τέλη Μαΐου», δήλωσε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «Εξαιρετικά νέα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τελειώσαμε. Να είστε σε εγρήγορση».

Την ίδια ώρα, ανακοίνωσε πως η αμερικανική φαρμακευτική Merck θα βοηθήσει την ανταγωνίστρια της φαρμακευτική, Johnson & Johnson, στην παρασκευή του μονοδικού εμβολίου της που εγκρίθηκε για χρήση το Σαββατοκύριακο από τον αμερικανικό οργανισμό φαρμάκων (FDA), σε μια συνεργασία που ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε πως είναι παρόμοια με εκείνες που έγιναν κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Με εμβόλια τριών εταιριών πλέον εγκεκριμένα για χρήση και διαθέσιμα (Pfizer, Moderna και Johnson & Johnson) ο νέος Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε βέβαιος πως η χώρα θα εκπληρώσει το στόχο που έθεσε για την χορήγηση 100 εκατομμυρίων δόσεων εμβολίων κατά της Covid-19 μέσα στις πρώτες 100 μέρες θητείας του.

Τι ξέρουμε για το νέο εμβόλιο της Johnson & Johnson, που εγκρίθηκε πρόσφατα:

Πρόκειται για μονοδοσιακό εμβόλιο, το οποίο στηρίζεται στη χρήση ενός ανασυνδυασμένου φορέα – αδενοιού που εκφράζει την πρωτεΐνη επιφανείας S του SARS-CoV-2. Ο SARS-CoV-2 χρησιμοποιεί αυτή την πρωτεϊνική ακίδα S ώστε να εισβάλει στα ανθρώπινα κύτταρα. Η έκθεση του ανθρώπινου ανοσοποιητικού συστήματος στην πρωτεΐνη S μέσω του ανασυνδυασμένου αδενοιού πυροδοτεί ανοσολογική ανταπόκριση έναντι της πρωτεΐνης S χωρίς την παρουσία λοίμωξης COVID-19. Οι αδενοιοί αποτελούν ομάδα ιών που προκαλούν λοιμώξεις του αναπνευστικού και του γαστρεντερικού συστήματος στον άνθρωπο, ωστόσο ο ανασυνδυασμένος αδενοιός του εμβολίου έχει τροποποιηθεί κατάλληλα έτσι ώστε να μη μπορεί να αντιγράφεται, να μην αναπαράγεται και να μην προκαλεί λοίμωξη.

Το εμβόλιο της Janssen είναι το τρίτο εμβόλιο στις ΗΠΑ που έρχεται να προστεθεί στη θεραπευτική φαρέτρα έναντι του SARS-CoV-2 και ενδείκνυται για άτομα 18 ετών και άνω. Ο Διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας των ΗΠΑ (NIH) Dr Francis Collins σημειώνει ότι η έγκριση ενός τρίτου εμβολίου που να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του FDA ως προς την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα για την πρόληψη σοβαρής νόσου και θανάτου από COVID-19 ενισχύει σημαντικά τον αγώνα για την προστασία των πολιτών ενάντια σε νέες μεταλλάξεις και δείχνει το δρόμο για την καταπολέμηση της πανδημίας, ειδικά όταν πολύ πρόσφατα ο αριθμός των θανάτων από COVID-19 στις ΗΠΑ ξεπέρασε τις 500.000.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments