Οικονομία

Δηλώσεις covid: Μέχρι 10 Μαρτίου οι δηλώσεις για τα ενοίκια Ιανουαρίου

Δηλώσεις covid: Μέχρι 10 Μαρτίου οι δηλώσεις για τα ενοίκια Ιανουαρίου
Δηλώσεις covid: Μέχρι 10 Μαρτίου οι δηλώσεις COVID για τα ενοίκια Ιανουαρίου με απόφαση της ΑΑΔΕ για παράταση της προθεσμίας υποβολής της «Δήλωσης Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης», της «Δήλωσης Covid».

Σε ΦΕΚ δημοσιεύθηκε νέα απόφαση της ΑΑΔΕ για παράταση της προθεσμίας υποβολής της «Δήλωσης Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης», της «Δήλωσης Covid» και της προθεσμίας αποδοχής των δηλώσεων αυτών από τους μισθωτές.

Μέχρι τις 9 Μαρτίου θα έχει πραγματοποιηθεί συμπληρωματική πληρωμή για τις αποζημιώσεις που αφορούν στα κουρέματα ενοικίων που έγιναν τον περασμένο Νοέμβριο και Δεκέμβριο.

Επίσης μέχρι τις 9 Μαρτίου θα έχει ολοκληρωθεί η εκ νέου επεξεργασία των δηλώσεων Μαρτίου – Δεκεμβρίου 2020 προκειμένου οι  ιδιοκτήτες να λάβουν ενημέρωση  για το αν δικαιούνται τελικά συμψηφισμούς για τα κουρέματα ενοικίων, αν έχει απορριφθεί δήλωσή τους ή αν πρέπει να κάνουν κάποιες διορθώσεις.

Δηλώσεις covid: Η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών

“Σύμφωνα με τη, μέχρι σήμερα, επεξεργασία των δηλώσεων COVID από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), για την περίοδο Μαρτίου – Δεκεμβρίου 2020, έχουν πραγματοποιηθεί 645.060 συμψηφισμοί με φόρους και καταβολές χρημάτων σε τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων, συνολικού ποσού 84.148.786,68 ευρώ.

Με την απόφαση Α. 1040/2021 (ΦΕΚ Β΄ 796/28.2.2021) του Υφυπουργού Οικονομικών κ. Απόστολου Βεσυρόπουλου, κατόπιν εισήγησης του Διοικητή της ΑΑΔΕ κ. Γιώργου Πιτσιλή, επιλύθηκαν ζητήματα που αφορούσαν τη διαχείριση των επιχειρήσεων με υποκαταστήματα που έχουν ΚΑΔ κλειστών επιχειρήσεων, εφαρμόζοντας στις περιπτώσεις αυτές το ευνοϊκότερο για τον μισθωτή ποσοστό μείωσης του μισθώματος. Οι ιδιοκτήτες που έχουν εκμισθώσει ακίνητα σε υποκαταστήματα θα μπορούν να δουν την επικαιροποιημένη εικόνα των μισθωμάτων τους από μεθαύριο, Τετάρτη 3/3/2021.

Με βάση και τις παρατηρήσεις που λάβαμε από φορείς, θα εκδοθούν άμεσα αποφάσεις που θα αντιμετωπίσουν ειδικότερα ζητήματα διαχείρισης των Δηλώσεων COVID για τους ιδιοκτήτες ακινήτων. Μέχρι τις 9/3/2021 αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η εκ νέου επεξεργασία των Δηλώσεων COVID Μαρτίου – Δεκεμβρίου 2020, λαμβάνοντας υπόψη τις τροποποιήσεις των σχετικών αποφάσεων. Μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα: Για τους δικαιούχους, θα πραγματοποιηθεί συμπληρωματική πληρωμή για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο. Για τους λοιπούς ιδιοκτήτες που έχουν υποβάλει δηλώσεις COVID, θα αποσταλεί από την ΑΑΔΕ ενημέρωση σχετικά με τους λόγους, για τους οποίους δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή η δήλωσή τους.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αυτής, η ΑΑΔΕ θα ανοίξει εκ νέου την πλατφόρμα για την υποβολή των δηλώσεων COVID, ώστε να δοθεί η ευκαιρία στους ιδιοκτήτες ακινήτων να διορθώσουν σφάλματα για τους μήνες Μάρτιο 2020 – Δεκέμβριο 2020.

Ταυτόχρονα, οι ιδιοκτήτες που τυχόν δεν επικαιροποίησαν τις δηλώσεις πληροφοριακών στοιχείων μίσθωσης ακίνητης περιουσίας μέχρι 15/2/2021, σύμφωνα με τις σχετικές αποφάσεις του Διοικητή της ΑΑΔΕ, θα αποκτήσουν τη δυνατότητα να το πράξουν χωρίς πρόστιμο.

Δηλώσεις covid: Τι αναφέρει η απόφαση

Ολόκληρη η απόφαση:

  • Η προθεσμία του εδαφ. δευτέρου της παρ. 1 του άρθρου 11 της υπό στοιχεία ΠΟΛ.1162/2018 απόφασης του Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε. (Β΄ 3579) για την υποβολή της «Δήλωσης Covid» μηνός Ιανουάριου 2021 παρατείνεται μέχρι και την 10η Μαρτίου 2021.
  • Η προθεσμία της παρ. 4 του ίδιου ως άνω άρθρου και απόφασης, περί αποδοχής της «Δήλωσης Covid» από τους μισθωτές, για τον μήνα Ιανουάριο 2021 παρατείνεται μέχρι και την 16η Μαρτίου 2021.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments