Πολιτική

Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Επίσκεψη στη Ρόδο

Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Επίσκεψη στη Ρόδο
Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα καταθέσει στεφάνι στον «Βωμό της Πατρίδας» και θα έχει διάφορες συναντήσεις.

H Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, πραγματοποιεί επίσκεψη στη Ρόδο το Σάββατο 6 και την Κυριακή 7 Μαρτίου. Σκοπός να παραστεί η Κατερίνα Σακελλαροπούλου στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 73ης Επετείου της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου στην Ελλάδα.

Η κυρία Σακελλαροπούλου στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων θα καταθέσει στεφάνι στον «Βωμό της Πατρίδας» και θα έχει συναντήσεις με τον Μητροπολίτη Ρόδου κ. Κύριλλο, τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο και τον δήμαρχο του νησιού Αντώνη Καμπουράκη.

Κατερίνα Σακελλαροπούλου: «Αναμενόμενο να αισθανόμαστε ανυπεράσπιστοι»

Θυμίζουμε πως σε πρόσφατες δηλώσεις της, κατά τον χαιρετισμό της σε διαδικτυακή ημερίδα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου αναφέρθηκε στην ανάγκη προστασίας των ευάλωτων ομάδων στη διαχείριση των ψυχικών επιπτώσεων της πανδημίας.

Όπως εξέφρασε η κυρία Σακελλαροπούλου «η υγειονομική κρίση που εξακολουθούμε να βιώνουμε, δεν αφορά μόνο τη σωματική, αλλά και την ψυχική μας υγεία. Δεν αφορά μόνο τις εμφανείς επιπτώσεις μιας ενδεχόμενης νόσησης, αλλά και τις αφανείς, που μπορούν να γίνουν εξίσου βασανιστικές». Σημείωσε επίσης, ότι «μπροστά σε μια πραγματικότητα που συνδυάζει τις αναπόφευκτες συνθήκες του εγκλεισμού με την οικονομική ανασφάλεια και κυρίως με τη συρρίκνωση του ορίζοντα των προσδοκιών πολλών συμπολιτών μας, αισθανόμαστε ανυπεράσπιστοι».

«Αφήνουμε να κυριαρχήσουν στον ψυχικό μας βίο αισθήματα αδιεξόδου και απόγνωσης, αισθήματα τα οποία, στη συνέχεια, εκβάλλουν στον κοινωνικό, με ανυπολόγιστες συνέπειες για τη συνοχή της κοινότητας ή της οικογένειας. Με αποτέλεσμα φαινόμενα ενδοοικογενειακής βίας, κακοποιητικές συμπεριφορές, διαμάχες μεταξύ κοινωνικών ομάδων, αυξημένη επιθετικότητα ή εγκληματικότητα».

Αναφερόμενη σε αυτούς που πλήττονται περισσότερο από αυτή την κατάσταση, σημείωσε ότι οι πιο ευάλωτοι συμπολίτες μας είναι τα άτομα με αναπηρία, οι ηλικιωμένοι, οι άστεγοι, οι μετανάστες. Τα παιδιά και οι έφηβοι. Τα μέλη μονογονεϊκών οικογενειών. Και βέβαια, όσοι ήδη πάσχουν από ψυχικές ασθένειες, οι οποίες οξύνονται σε περιβάλλον ανασφάλειας και απομόνωσης. Στο πλαίσιο αυτό, χαρακτήρισε άκρως σημαντική την ημερίδα που οργάνωσε ο τομέας Κοινωνικής Πρόνοιας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, έχοντας ως θέμα την ενδυνάμωση της ψυχικής ανθεκτικότητας για τη διαχείριση των συνεπειών της πανδημίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments