Πολιτική

Νίκη Κεραμέως: Περιστατικά παρενοχλήσεων στα σχολεία

Νίκη Κεραμέως: Περιστατικά παρενοχλήσεων στα σχολεία
Νίκη Κεραμέως: Περιστατικά παρενοχλήσεων στα σχολεία άρχισαν να φτάνουν στο υπουργείο Παιδείας όπως αποκάλυψε η Νίκη Κεραμέως.

Η Νίκη Κεραμέως προχώρησε σε μία ιδιαίτερη ανησυχητική αποκάλυψη που αφορά το θέμα των σεξουαλικών παρενοχλήσεων στο σχολεία. Όπως ανέφερε σε συνέντευξή της τόνισε πως έρχονται καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση στο υπουργείο Παιδείας.

Ειδικότερα, η Νίκη Κεραμέως στο ερώτημα αν φτάνουν καταγγελίες στο υπουργείο Παιδείας για σεξουαλική παρενόχληση,  απάντησε πως «μετά το πρώτο περιστατικό της Σοφίας Μπεκατώρου άρχισαν να δημοσιοποιούνται ή να μας αποστέλλονται κάποιες καταγγελίες που αφορούν διάφορες βαθμίδες της εκπαίδευσης», σε συνέντευξή της στο περιοδικό Down Town.

Νίκη Κεραμέως

H Νίκη Κεραμέως

Η ίδια, μάλιστα, ξεκαθάρισε ότι «βεβαίως αυτές (σ.σ οι καταγγελίες) προωθούνται αρμοδίως για πλήρη διαλεύκανση».

Η περίπτωση ενός 62χρονου καθηγητή στο Περιστέρι

Ένα περιστατικό σεξουαλικής κακοποίησηςπου ήρθε πρόσφατα στην επιφάνεια, αφροά είδηση για 62χρονο καθηγητή σε σχολείο στο Περιστέρι, ο οποίος κακοποιούσε σεξουαλικά ένα παιδί από την ηλικία των 8 ετών και για επτά ολόκληρα χρόνια. Ο 62χρονος καθηγητής, συνελήφθη μετά από ένταλμα που βγήκε σε βάρος του, καθώς ο 15χρονος πλέον μαθητής, κατέθεσε καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, ο καθηγητής κακοποιούσε τον μαθητή επί επτά χρόνια, από όταν δηλαδή ο ανήλικος ήταν οκτώ χρονών. Μάλιστα έφτασε σε σημείο να κακοποιεί το παιδί, παρουσία τεσσάρων ακόμη ατόμων. Ο 62χρονος συνδεόταν και με μακρινή συγγένεια με την οικογένεια του μαθητή και για τον λόγο αυτό, ο ανήλικος πήγαινε αρκετές φορές στο σπίτι του καθηγητή, όπου και ασελγούσε σε βάρος του.

Νίκη ΚεραμέωςΟι αστυνομικοί που προχώρησαν στη σύλληψη του καθηγητή, κατάσχεσαν επίσης τον υπολογιστή, αλλά και το κινητό του για να ερευνήσουν τις συνομιλίες του, αλλά και να διαπιστώσουν αν υπήρξαν και άλλα θύματα του 62χρονου.

H Μπεκατώρου και το ελληνικό #MeToo

H αποκάλυψη της Χρυσής Ολυμπιονίκη Σοφίας Μπεκατώρου για την σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη, από παράγοντα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας όταν ήταν 21 ετών, ήταν αυτή που άνοιξε και τον «ασκό του Αιώλου», για να έρθουν στην επιφάνεια τέτοια περιστατικά. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments