Ελλάδα

Λάρισα: Αρνητικά τα τεστ κορωνοϊού στις σεισμόπληκτες περιοχές

Λάρισα: Αρνητικά τα τεστ κορωνοϊού στις σεισμόπληκτες περιοχές
Λάρισα: Αρνητικά τα τεστ κορωνοϊού στις σεισμόπληκτες περιοχές

Τις πληγές της μετρά η Λάρισα μετά τους ισχυρούς σεισμούς των προηγούμενων ημερών. Πολλοί κάτοικοι έχουν χάσει τα σπίτια τους, με τις αρχές να κάνουν αγώνα δρόμου για την εύρεση λύσης για τη στέγασή τους. Μάλιστα, από το χτύπημα του Εγκέλαδου ένας ηλικιωμένος που είχε απεγκλωβιστεί από το γκρεμισμένο σπίτι στο Μεσοχώρι Ελασσόνας έφυγε σήμερα από τη ζωή

Λάρισα: Το μόνο παρήγορο είναι ότι όλοι οι κάτοικοι των περιοχών που έχουν πληγεί είναι αρνητικοί στον κορωνοϊό.

Εξέλιξη θετική καθώς αναγκάζονται να μένουν αρκετοί μαζί σε σκηνές ή σε σπίτια φίλων ή σε ξενοδοχεία. Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν σήμερα δειγματοληπτικοί έλεγχοι rapid test στις σεισμόπληκτες περιοχές της Π.Ε Λάρισας, στα πλαίσια του σχεδιασμού της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του ΕΟΔΥ για την προστασία από τον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της Περιφέρειας Θεσσαλίας έγιναν σήμερα 188 rapid test στο Δαμάσι Τυρνάβου, αλλά και σε Μεσοχώρι, Μαγούλα Δομένικο, Πραιτώρι, Βλαχογιάννη Ελασσόνας και όλα ήταν αρνητικά. Αύριο είναι προγραμματισμένη νέα μαζική δειγματοληψία από κλιμάκια του ΕΟΔΥ σε Τύρναβο, Δαμάσι Τυρνάβου, Αμούρι και Μεσοχώρι Ελασσόνας, αλλά και σε Μάνδρα Αμυγδαλέα και Κουτσόχερο Λάρισας.

Σεισμός Ελασσόνα

Λάρισα: Δεν αναμένεται νέος σεισμός 6 Ρίχτερ στην Ελασσόνα

Νωρίτερα σήμερα ο Ευθύμης Λέκκας έκανε την εκτίμηση ότι δεν αναμένεται νέος σεισμός 6 Ρίχτερ στην Ελασσόνα. Συγκεκριμένα, ο καθηγητής σεισμολογίας σε δήλωσή του τόνισε πως «δεν αναμένουμε κάποια νέα δόνηση στη περιοχή της τάξεως των 6 Ρίχτερ» μετά και τον ισχυρό μετασεισμό στην περιοχή της Ελασσόνας. Όπως αποκάλυψε η σεισμική δραστηριότητα, που επέφερε το θάνατο ενός ατόμου, προήλθε από νέο ρήγμα νοτιότερα εκείνου του Τυρνάβου που ήταν γνωστό.  Πρόκειται για ένα ρήγμα (ρηξιγενή ζώνη) μήκους 6 χιλιομέτρων νότια του Τυρνάβου που ενεργοποιήθηκε τώρα, ανέφερε ο καθηγητής σεισμολογίας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, σημειώνοντας ότι σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν όλες οι ερευνητικές ομάδες που ασχολούνται με τους σεισμούς τόσο από τις δορυφορικές έρευνες όσο και τις επιτόπιες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments