Ελλάδα

Κορωνοϊός Ελλάδα: Μειώθηκαν τα κρούσματα – Αυξήθηκαν οι διασωληνωμένοι

Κορωνοϊός Ελλάδα: Μειώθηκαν τα κρούσματα – Αυξήθηκαν οι διασωληνωμένοι
Κορωνοϊός Ελλάδα: Δραματικές είναι οι εικόνες στα νοσοκομεία με τις ΜΕΘ να αναστενάζουν.

Κρίσιμες είναι αυτές οι ημέρες για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα. Το αυστηρό lockdown βρίσκεται σε ισχύ αλλά τα νούμερα με τα κρούσματα και τους δισωληνωμένους είναι αποκαρδιωτικά. Οι μολύνσεις είναι σταθερά σε τετραψήφιο νούμερο, η Αττική “βράζει” προελαύνοντας στον σχετικό πίνακα των κρουσμάτων  και οι ΜΕΘ έχουν ξεπεράσει τα όρια τους, με ασθενείς να μεταφέρονται ακόμη και σε νοσοκομεία της Χαλκίδας από την Αθήνα.

Κορωνοϊός Ελλάδα: Τι λένε τα τελευταία στοιχεία

Χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε για το τελευταίο 24ωρο 1.142 μολύνσεις εκ των οποίων 8 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Επίσης, το ίδιο διάστημα, 53 πολίτες έφυγαν από τη ζωή ενώ 466 είναι οι διασωληνωμένοι. Θυμίζουμε ότι το Σάββατο ανακοινώθηκαν 2.301 νέα κρούσματα, 41 νεκροί και 452 διασωληνωμένοι. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 205.120 (ημερήσια μεταβολή +0.6%), εκ των οποίων 51.7% άνδρες. Επίσης, οι θάνατοι από την έναρξη της επιδημίας που έχουν καταγραφεί συνολικά είναι 6.758. Το 95.8% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Από την 1η Ιανουαρίου 2020 μέχρι σήμερα, στα εργαστήρια που διενεργούν ελέγχους για τον νέο κορωνοϊό (SARS-CoV-2) και που δηλώνουν συστηματικά το σύνολο των δειγμάτων που ελέγχουν, έχουν συνολικά ελεγχθεί 3.801.060 κλινικά δείγματα ενώ από Μονάδες Υγείας και Κλιμάκια του ΕΟΔΥ που διενεργούν ελέγχους Rapid Ag έχουν ελεγχθεί 1.757.916 δείγματα. O μέσος όρος του επταημέρου είναι 46.159 δειγματοληπτικοί έλεγχοι.

Κορωνοϊός Ελλάδα

Κορωνοϊός Ελλάδα: Η γεωγραφική κατανομή των 1.142 κρουσμάτων

Από τα 1.142 τα 569 εντοπίζονται στην περιφέρεια της Αττικής. Το κέντρο της Αθήνας παραμένει σε τριψήφιο αριθμό περιστατικών κορωνοϊού, με 162 μολύνσεις, ενώ 82 κρούσματα εντοπίζονται στην Ανατολική Αττική και 81 στον Πειραιά. Επίσης, 130 κρούσματα κορωνοϊού επιβεβαιώθηκαν στη Θεσσαλονίκη, 35 στην Αχαΐα, 23 στην Κόρινθο, 24 στη Λάρισα και 25 στην περιφέρεια Ηρακλείου Κρήτης. Σημειώνεται όμως ότι το τελευταίο 24ωρο πραγματοποιήθηκαν περίπου 22.000 τεστ, λιγότερα δηλαδή από τα μισά όσων διενεργούνται συνήθως στην επικράτεια τις καθημερινές. 

svg%3E

Κορωνοϊός Ελλάδα: 30 ασθενείς από την Αττική στο νοσοκομείο της Χαλκίδας

Με τα νοσοκομεία να έχουν ξεπεράσει τα όριά τους ασθενείς ξεκινούν να μεταφέρονται στη Χαλκίδα. Σύμφωνα με πληροφορίες του Open οι 10 πρώτοι μεταφέρθηκαν χτες, Κυριακή, 7 Μαρτίου, από το Λαϊκό νοσοκομείο. Παράλληλα οι πρώτοι τέσσερις ιδιώτες γιατροί  – από τους 16 που έχει προαναγγείλει ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας- έχουν μεταβεί στην Παμμακάριστο. Συνολικά πάντως σύμφωνα με πληροφορίες το Υπουργείο έχει ζητήσει 50 ιδιώτες γιατρούς να συνδράμουν στην προσπάθεια που κάνουν τα δημόσια νοσοκομεία εν μέσω του τρίτου κύματος κορωνοϊού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments