Πολιτική

Δημήτρης Κουτσούμπας: Ενίσχυση της δημόσιας Υγείας

Δημήτρης Κουτσούμπας: Ενίσχυση της δημόσιας Υγείας
Δημήτρης Κουτσούμπας: Για την ενίσχυση της δημόσιας Υγείας αλλά και για ανάγκη ύπαρξης μέτρων σε χώρους εργασίας μίλησε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας μίλησε για τη σημασία να παρθούν μέτρα προστασίας στους στους χώρους δουλειάς, στα μέσα μαζικής μεταφοράς, σε δομές υγείας – πρόνοιας, στα σχολεία και με ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας σε αντίθεση με «περιοριστικά -και πολλές φορές- αντιφατικά μέτρα». Ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ προχώρησε έτσι ξανά σε κριτική της υφιστάμενης πολιτικής για τη διαχείρησης της πανδημίας. Με αφορμή τον ένα χρόνο από το ξεκίνημα του κορωνοϊού είχε δηλώσει πως πανδημία φανέρωσε ξανά τα αγιάτρευτα αδιέξοδα της κοινωνίας.

Δημήτρης Κουτσούμπας

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας

Δημήτρης Κουτσούμπας: Οι προτάσεις του ΚΚΕ

Μίλησε και για τις προτάσεις που έχει καταθέσει το ΚΚΕ, σημειώνοντας ότι «αυτές οι προτάσεις έχουν ένα βασικό προαπαιτούμενο: τη σύγκρουση με την “ ιερή αγελάδα” – επιχειρηματική δράση στον χώρο της Υγείας και του φαρμάκου, που ειδικά μέσα στην πανδημία έδειξε όλο τον παρασιτικό και επιζήμιο χαρακτήρα του. Αν θέλουμε να μιλήσουμε για σύστημα Υγείας που θα ικανοποιεί τις λαϊκές ανάγκες πρέπει να μιλήσουμε για ένα αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας. Αυτός ακριβώς είναι ο πυρήνας της πρότασης του ΚΚΕ για την υγεία του λαού και συνολικά της αντίληψής του για την οργάνωση της κοινωνίας».

Αναφέρθηκε ακόμη στην μεγάλη επιδείνωση των όρων με τους οποίους δουλεύουν οι εργαζόμενοι και ιδιαίτερα οι νέοι. «Οι αλλαγές στους όρους δουλειάς και ζωής της εργατικής τάξης μας απασχολούν ουσιαστικά. Μάλιστα, εν όψει του 21ου Συνεδρίου του ΚΚΕ, το ένα από τα τρία κείμενα που θέτει η Κεντρική Επιτροπή προς συζήτηση σε όλο το κόμμα αλλά και σε κάθε άνθρωπο καλής θέλησης, αφορά ακριβώς την ταξική διάρθρωση της ελληνικής κοινωνίας, την κατάσταση της εργατικής τάξης και του κινήματος της και ασφαλώς την παρέμβαση του κόμματος», είπε σε συνέντευξή του στο news247.

Δημήτρης Κουτσούμπας

«Οι εργαζόμενοι να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους»

«Η ελπίδα για τους εργαζόμενους είναι να δυναμώσουν την οργάνωσή τους στα σωματεία, να ξεδιπλώσουν μία μεγάλη εργατική-λαϊκή αντεπίθεση διεκδικώντας τα σύγχρονα δικαιώματά τους. Το ΚΚΕ έχει πρόγραμμα και σχέδιο για μία νέα κοινωνική οργάνωση, έτσι ώστε τα μεγάλα επιτεύγματα της επιστήμης και της τεχνολογίας να υπηρετήσουν τον εργαζόμενο άνθρωπο και τις ανάγκες της πλειοψηφίας της κοινωνίας. Σοσιαλισμός με μία λέξη» τονίζει.

Είπε ότι πραγματικό ανάχωμα για να μην στραφεί κόσμος προς την ακροδεξιά ή φασιστικά μορφώματα, «μπορεί να αποτελέσουν τα εργατικά σωματεία, οι φορείς του λαϊκού κινήματος και της νεολαίας που απομονώνουν παντού αυτά τα μορφώματα αλλά κυρίως βάζουν στο στόχαστρο το ίδιο το σύστημα του κεφαλαίου και τις κυβερνήσεις του».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments