Ειδήσεις

Κινητό: Τρία μέρη που δεν πρέπει να βάζεις το κινητό

Κινητό: Τρία μέρη που δεν πρέπει να βάζεις το κινητό
Κινητό: Αυτά είναι τα σημεία στα οποία δεν κάνει να βάλεις τη φορητή τηλεφωνική συσκευή σου για αυτούς τους λόγους. Δες αναλυτικά.

Το κινητό έχει γίνει η προέκταση του χεριού μας καθώς είναι σύνηθες να το παίρνουμε παντού μαζί μας, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα, δεν το αποχωριζόμαστε καθόλου. Αν και την πριν λίγες μέρες σας δείξαμε κάποια μυστικά για τα smartphone σήμερα θα μάθετε κάτι ακόμα βασικό.

Θα πρέπει να είμαστε περισσότερο προσεκτικοί με τη χρήση του ειδικά αν έχουμε smartphone όπως iphone, sumsung ή και άλλες παρόμοιες μάρκες, αφού υπάρχουν κάποια μέρη στα οποία δεν πρέπει να το βάζουμε. Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν γίνει αναφορές στα αποτελέσματα της ακτινοβολίας των κινητών τηλεφώνων στην ανθρώπινη υγεία μιας και είναι ένα ζήτημα που έχει συγκεντρώσει μεγάλο ενδιαφέρον ενώ έχουν γίνει πολλές μελέτες αναφορικά με την ευρεία εξάπλωση της χρήσης τους σε όλο τον κόσμο.

Για παράδειγμα, μόλις μέχρι τον Ιούνιο του 2009 υπήρχαν περισσότεροι από 4,3 δισεκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως! Τα κινητά τηλέφωνα χρησιμοποιούν ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία στην περιοχή των μικροκυμάτων. Η κύρια ανησυχία είναι η πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου λόγω της έκθεσης στην ακτινοβολία των κινητών. Αυτό όμως, δεν είναι τόσο πιθανό αφού η ακτινοβολία των κινητών τηλεφώνων ανήκει στην κατηγορία των μικροκυμάτων η οποία δεν είναι ιονίζουσα και ως εκ τούτου δεν μπορεί να προκαλέσει μεταλλάξεις στο DNA που θα οδηγήσουν στην ανάπτυξη καρκίνου.

Ωστόσο, φαίνεται πως επηρεάζει άλλες πλευρές της καθημερινότητάς μας όπως την ημερήσια απόδοσή μας και τον ύπνο μας. Για αυτό, παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει τρία σημεία με τα οποία διαδράς καθημερινα και δεν πρέπει να βάζεις το κινητό σου:

 Κινητό: Στην τσέπη σου

Πρόκειται για ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη μας. Σύμφωνα με έρευνες, η τσέπη είναι το χειρότερο μέρος που μπορούμε να βάλουμε το κινητό μας κι αυτό γιατί όταν το κινητό είναι συνδεδεμένο στο διαδίκτυο και βρίσκεται στην τσέπη μας η ακτινοβολία είναι 2 με 7 φορές μεγαλύτερη από το εάν είναι τοποθετημένο στην τσάντα. κινητό

 Κινητό: Στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου

Είτε οι πολύ υψηλές είτε οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες είναι οι χειρότερες για ένα κινητό. Είναι, λοιπόν, λάθος να βάζεις το κινητό στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου, καθώς μπορεί να χαθούν δεδομένα, αλλά και να φθαρεί πιο γρήγορα η μπαταρία, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν.

 Στο μπάνιο

Είναι το σημείο του σπιτιού που δεν πρέπει να βάζεις ποτέ το κινητό σου κι αυτό γιατί τα μικρόβια μπορεί να είναι παντού και θα «κολλήσουν» αμέσως πάνω του. Επίσης, η υγρασία που δημιουργείται στο μπάνιο σίγουρα δεν κάνει καλό στη συσκευή.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments