Τεχνολογία

Τι θα συμβεί αν πατήσετε τον συνδυασμό #*#4636#*# στο κινητό σας

Τι θα συμβεί αν πατήσετε τον συνδυασμό #*#4636#*# στο κινητό σας
Ένα κόλπο που μπορείτε να κάνετε με το κινητό και λίγοι το γνωρίζουν.

Ζούμε σε μια εποχή που σχεδόν όλοι έχουν ένα κινητό τηλέφωνο. Τα Smartphones μας δίνουν δυνατότητες που μέχρι πριν λίγα χρόνια δεν μπορούσαμε να φανταστούμε. Φαινομενικά γνωρίζουμε όλες τις λειτουργίες που μπορεί να κάνει το κινητό μας. Σε μεγάλο βαθμό αυτό είναι αλήθεια, αλλά υπάρχουν και κάποια κριμένα κόλπα που ελάχιστοι γνωρίζουν. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο μοναδικός κωδικός του κινητού μας, #06#, που χρησιμοποιεί και η αστυνομία για να ταυτοποιήσει τις συσκευές.

Επιπλέον, με τον συνδυασμό #30# μπορούμε να κάνουμε «κρυφή» την ID του κινητού μας. Η λειτουργία αυτή είναι συμβατή μόνο σε IOS.  Ο «κωδικός *#*#4636#*#* δείχνει το σήμα του Wi-Fi, την μπαταρία και άλλες πληροφορίες σχετικά με την συσκευή. Μπορούμε, επίσης, να ξεκλειδώσουμε τις κρυφές λειτουργίες του μενού του κινητού μας με τον συνδυασμό *3*34636#*#*, ανάλογα με τη συσκευή που διαθέτουμε. Σε IOS, με τον συνδυασμό *33*# κάνουμε το κινητό μας να μην μπορεί να πραγματοποιήσει εξερχόμενες κλήσεις, ενώ η λειτουργία επανέρχεται με τον συνδυασμό #33*PIN#.

Μερικά επιπλέον κόλπα

Στα Android χρησιμοποιώντας τον συνδυασμό *#*#7780#*#* κάνουμε το κινητό μας να επανέλθει αυτόματα στις εργοστασιακές του ρυθμίσεις και πρόκειται για μια μη αναστρέψιμη λειτουργία. Ο συνδυασμός *2767*3855# θα διαγράψει αμέσως όλα τα αρχεία και τις ρυθμίσεις σας (σε συσκευές Android). Και αυτή η λειτουργία δεν είναι αναστρέψιμη.

Στα IOS, ο συνδυασμός *3370# μεγιστοποιεί την απόδοση της συσκευής, όμως καταναλώνει περισσότερη μπαταρία. Με τη χρήση του ίδιου συνδυασμού, απενεργοποιείται η έξτρα απόδοση.Οι χρήστες Adroid θα πρέπει να γνωρίζουν, πως με τον συνδυασμό *#*#8351#*#* μπορούμε να ανακτήσουμε και να ακούσουμε τη φωνή μας στις τελευταίες 20 κλήσεις που πραγματοποιήσαμε, αν θέλουμε να θυμηθούμε τι είπαμε.

Και για να κλείσουμε το κινητό μας χωρίς να πατήσουμε το κουμπί της απενεργοποίησης πληκτρολογούμε το *#*#7594#*#*.. Μία λειτουργία που σίγουρα γνωρίζουν οι περισσότεροι, είναι πως με τον συνδυασμό #31# και τον αριθμό μας μπορούμε να βάλουμε απόκρυψη, κάτι που δουλεύει και στα Android και στα IOS. Αυτές είναι μερικές κρυφές λειτουργίες των κινητών. Βέβαια κάποιες από αυτές ενδέχεται να διαφέρουν από συσκευή σε συσκευή.

Δείτε το σχετικό βίντεο

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments