Ελλάδα

Κορωνοϊός κρούσματα: «Βράζει» η Αττική – Οι περιοχές με τις περισσότερες μολύνσεις στην Αθήνα

Κορωνοϊός κρούσματα: «Βράζει» η Αττική – Οι περιοχές με τις περισσότερες μολύνσεις στην Αθήνα
Κορωνοϊός κρούσματα: Στην Π.Ε. Κεντρικού Τομέα Αθηνών εντοπίζεται το μεγαλύτερο πρόβλημα.

Αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού είχαμε χτες στη χώρα. Για πρώτη φορά το 2021 ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε πάνω από 3.000 κρούσματα, με τα περισσότερα να εντοπίζονται στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα, επιβεβαιώθηκαν 3.215 μολύνσεις, 46 πολίτες έφυγαν από τη ζωή ενώ είναι 484 οι διασωληνωμένοι. 

Κορωνοϊός κρούσματα: Οι μισοί νοσούντες στην Αττική

Από τα 3.215 κρούσματα που ανακοινώθηκαν χθες, καταγράφηκαν 1.572 στην Αττική. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό που έχει εμφανίσει το Λεκανοπέδιο σε ένα 24ωρο από την αρχή της πανδημίας. Χαρακτηριστικό είναι ότι μόνο το κέντρο της πρωτεύουσας έχει 431 κρούσματα και ο Πειραιάς 301. Αναλυτικά η διασπορά:

  • 158 κρούσματα στην Π.Ε. Ανατολικής Αττικής
  • 169 κρούσματα στην Π.Ε. Βόρειου Τομέα Αθηνών
  • 264 κρούσματα στην Π.Ε. Δυτικού Τομέα Αθηνών
  • 80 κρούσματα στην Π.Ε. Δυτικής Αττικής
  • 431 κρούσματα στην Π.Ε. Κεντρικού Τομέα Αθηνών
  • 145 κρούσματα στην Π.Ε. Νοτίου Τομέα Αθηνών
  • 301 κρούσματα στην Π.Ε. Πειραιώς

Μετά την Αττική, τριψήφιος αριθμός κρουσμάτων εντοπίζεται στη Θεσσαλονίκη (395), την Αχαΐα (149) και τη Λάρισα (102), ενώ υπό διερεύνηση είναι 150 περιπτώσεις. Ειδικά για την Αττική αξίζει να σημειωθεί ότι κάποιες περιοχές έχουν ιδιαίτερο πρόβλημα, όπως η Παλλήνη, η Πετρούπολη, το Χαϊδάρι, η Ελευσίνα, το Ίλιον και τα Μέγαρα. Μόνο στο Δήμο Μεγαρέων υπάρχουν πάνω από 120 μολύνσεις από 70 που είχαν καταγραφεί την περασμένη εβδομάδα.

Κορωνοϊός κρούσματα

Κορωνοϊός κρούσματα

Κορωνοϊός κρούσματα

Κορωνοϊός κρούσματα

Κορωνοϊός κρούσματα: Επιστολή σε γιατρούς για να ενισχύσουν το ΕΣΥ

Την ίδια ώρα οι ΜΕΘ αναστενάζουν με τον ΙΣΑ (Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών) με επείγουσα επιστολή του να καλεί τα μέλη του, ιδιώτες γιατρούς να ενισχύσουν το ΕΣΥ που «καταρρέει». Όπως σημειώνεται σε αυτήν:

«Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών με εξαιρετικά επείγουσα επιστολή του, απευθύνει κάλεσμα προς του ιδιώτες γιατρούς μέλη του, με τις ειδικότητες Παθολογίας και Πνευμονολογίας να συνδράμουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας που δίνει τη μεγάλη μάχη ενάντια στην πανδημία.(πατήστε εδώ για την επιστολή). Ειδικότερα, ο ΙΣΑ καλεί τα μέλη του να ανταποκριθούν στην πρόσκληση του Υπουργού Υγείας Β. Κικίλια, που διατύπωσε το επείγον αίτημα για στήριξη του ΕΣΥ από τους ιδιώτες γιατρούς, με επιστολή του προς τον Πρόεδρο του ΙΣΑ Γ.Πατούλη.

Ο ΙΣΑ στην επιστολή του καλεί τα μέλη του να δείξουν την πραγματική αξία του ιατρικού σώματος που ενωμένο στέκεται στο πλευρό του Έλληνα πολίτη, της κοινωνίας και του ΕΣΥ. Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης τόνισε τα εξής: «Ο ιατρικός κόσμος συσπειρώνει τις δυνάμεις του και μπαίνει με αυταπάρνηση στην πρώτη της μάχης ενάντια στην επιδημία. Την κρίσιμη αυτή ώρα ο πολίτης και η πατρίδα μας χρειάζονται. Σε αυτή τη μάχη δεν περισσεύει κανείς. Καλούμε τους συναδέλφους ιδιώτες γιατρούς να ανταποκριθούν στο κάλεσμα του Υπουργείου Υγείας και να συνδράμουν τους γιατρούς του δημόσιου συστήματος υγείας που έχουν υπερβεί τις δυνάμεις τους, δίνοντας τη μάχη ενάντια στο φονικό ιό. Αυτή την ώρα το Εθνικό Σύστημα Υγείας πιέζεται ασφυκτικά και έχει την ανάγκη μας. Όλοι μαζί ενωμένοι θα αντιμετωπίσουμε τη μεγάλη αυτή υγειονομική κρίση και θα σώσουμε ανθρώπινες ζωές».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments