Ελλάδα

Ματίνα Παγώνη: Η μεταδοτικότητα έχει αυξηθεί λόγω των μεταλλάξεων

Ματίνα Παγώνη: Η μεταδοτικότητα έχει αυξηθεί λόγω των μεταλλάξεων
Ματίνα Παγώνη: Η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών εξέφρασε την ανησυχία της για τις αντοχές του συστήματος υγείας.

Καμπανάκι για την έκρηξη των κρουσμάτων κορωνοϊού που ανακοινώθηκε χτες από τον ΕΟΔΥ έκρουσε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας – Πειραιά, Ματίνα Παγώνη. Θυμίζουμε ότι η κ. Παγώνη τις προηγούμενες ημέρες είχε αναφέρει ότι τα μέτρα μπορούν να αποδώσουν περιγράφοντας ωστόσο ως δύσκολη την κατάσταση στα νοσοκομεία.

Σήμερα μιλώντας στον ΑΝΤ1 υπογράμμισε ότι η μεταδοτικότητα έχει αυξηθεί κατά 40% με 60% λόγω των μεταλλάξεων του κορωνοϊού. Επίσης, σημείωσε ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί το θέμα των κρεβατιών στα νοσοκομεία, καθώς η κάλυψη χθες ήταν στο 91%. “Λόγω των εμβολιασμών στις μεγάλες ηλικίες μειώθηκε ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων και όπως είπε οι ηλικίες των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες είναι από 30 έως 60 ετών” είπε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, εξέφρασε και τον προβληματισμό της για τις ποσότητες των εμβολίων, “για το αν θα έχουμε τις δόσεις ώστε να μπορέσουμε να περιορίσουμε την μετάδοση των μεταλλάξεων” και πρότεινε να αυξηθεί η τηλεργασία πάνω από 60%, ώστε να μην μετακινούνται οι πολίτες για να μεταβούν στην εργασία τους. “Τα καταστήματα θα μπορούν να ανοίξουν με κανόνες” κατέληξε.

Η Ματίνα Παγώνη

Η Ματίνα Παγώνη

Ματίνα Παγώνη: Τι λένε τα τελευταία νούμερα

Χτες, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε πάνω από 3.000 κρούσματα, με τα περισσότερα να εντοπίζονται στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα, επιβεβαιώθηκαν 3.215 μολύνσεις, 46 πολίτες έφυγαν από τη ζωή ενώ είναι 484 οι διασωληνωμένοι.  Από τα 3.215 κρούσματα που ανακοινώθηκαν χθες, καταγράφηκαν 1.572 στην Αττική. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό που έχει εμφανίσει το Λεκανοπέδιο σε ένα 24ωρο από την αρχή της πανδημίας. Χαρακτηριστικό είναι ότι μόνο το κέντρο της πρωτεύουσας έχει 431 κρούσματα και ο Πειραιάς 301. Αναλυτικά η διασπορά:

  • 158 κρούσματα στην Π.Ε. Ανατολικής Αττικής
  • 169 κρούσματα στην Π.Ε. Βόρειου Τομέα Αθηνών
  • 264 κρούσματα στην Π.Ε. Δυτικού Τομέα Αθηνών
  • 80 κρούσματα στην Π.Ε. Δυτικής Αττικής
  • 431 κρούσματα στην Π.Ε. Κεντρικού Τομέα Αθηνών
  • 145 κρούσματα στην Π.Ε. Νοτίου Τομέα Αθηνών
  • 301 κρούσματα στην Π.Ε. Πειραιώς

Μετά την Αττική, τριψήφιος αριθμός κρουσμάτων εντοπίζεται στη Θεσσαλονίκη (395), την Αχαΐα (149) και τη Λάρισα (102), ενώ υπό διερεύνηση είναι 150 περιπτώσεις. Ειδικά για την Αττική αξίζει να σημειωθεί ότι κάποιες περιοχές έχουν ιδιαίτερο πρόβλημα, όπως η Παλλήνη, η Πετρούπολη, το Χαϊδάρι, η Ελευσίνα, το Ίλιον και τα Μέγαρα. Μόνο στο Δήμο Μεγαρέων υπάρχουν πάνω από 120 μολύνσεις από 70 που είχαν καταγραφεί την περασμένη εβδομάδα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments