Αθλητισμός

Ολυμπιακός – Άρσεναλ: 1-3

Ολυμπιακός – Άρσεναλ: 1-3
Ολυμπιακός - Άρσεναλ: Δεν τα κατάφεραν οι Πειραιώτες, με τους «κανονιέρηδες» να παίρνουν τη νίκη και να είναι με το ενάμισι πόδι στους «8» του Europa League.

Ο Ολυμπιακός γνώρισε την ήττα από την Άρσεναλ με 3-1 εντός έδρας στο πρώτο ματς για τους «16» του Europa Leugue με την αγγλική ομάδα να έχει «κλειδώσει» την πρόκριση από απόψε. Θυμίζουμε ότι ο Ολυμπιακός έχασε στην προθέρμανση τη δυνατότητα να έχει στην ενδεκάδα του τον Ουσεϊνού Μπα, που ένιωσε ενοχλήσεις στη μέση, ενώ πολύ δύσκολα πλέον θα επαναλάβει τον περσινό άθλο του.

Το γκολ του Ολυμπιακού σημείωσε ο Ελ Αραμπί, ενώ αυτά της Άρσεναλ πέτυχαν οι: Όντεγκααρντ, Γκάμπριελ και Ελνένι.

Ολυμπιακός - Άρσεναλ: «Πλήρωσε» τα λάθη της η ομάδα του Πειραιά

Ολυμπιακός – Άρσεναλ: «Πλήρωσε» τα λάθη της η ομάδα του Πειραιά

Η εξέλιξη του ματς

Οι Πειραιώτες δεν ξεκίνησαν καλά την αναμέτρηση με τους Άγγλους να βρίσκουν κενά στην άμυνα των γηπεδούχων, κάτι που ήταν λογικό λόγω της απουσίας του Μπα. Μόλις στο 3’ ο Όντεγκααρντ σούταρε από καλή θέση, με την μπάλα όμως να φεύγει άουτ. Στο 8’ οι «κανονιέρηδες» έφτασαν μια… ανάσα από το 0-1, όταν ο Ομπαμεγιάνγκ πήρε την κεφαλιά σε σέντρα του Μπεγερίν, η μπάλα βρήκε στον Παπασταθόπουλο, ο Σα απέκρουσε και έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Το πρόβλημα του Ολυμπιακού ήταν φανερό τα πρώτα λεπτά του αγώνα, μιας και στην τετράδα της άμυνας οι τρεις είχαν μόλις λίγο καιρό στην ομάδα και προσπαθούσαν να βρουν τα πατήματά τους. Αυτό έδινε την ευκαιρία στους παίκτες του Αρτέτα να πιέζουν ψηλά και να γίνονται απειλητικοί, μιας και η έλλειψη του Εμβιλά από το κέντρο ήταν κάτι παραπάνω από φανερή.

Στο 21’ οι γηπεδούχοι… χτύπησαν τους Άγγλους με το ίδιο… νόμισμα καθώς μετά από πίεση ψηλά έκλεψαν την μπάλα από λάθος του Όντεγκααρντ, ο Μπρούμα μπήκε στην περιοχή, σούταρε όμως το ο Λένο μπλόκαρε εύκολα. Η αδυναμία του Βαλμπουενά να πιέσει ψηλά τους αμυντικούς των Λονδρέζων είχε ως αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να κυκλοφορούν άνετα τη μπάλα.

Στο 33’ ο Λαλά με τάκλιν θα προλάβει τον Ομπαμεγιάνγκ πριν σουτάρει όμως ένα λεπτό μετά οι «κανονιέρηδες» κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ. Μετά από λάθος μεταξύ Ρέαμπτσιουκ και Βαλμπουενά ο Γάλλος έχασε τη μπάλα, ο Όντεγκααρντ έκλεψε και με μια… βολίδα έξω από την μεγάλη περιοχή έκανε το 0-1, σε ένα γκολ που έχει μεγάλη ευθύνη και ο Σα, μιας και η μπάλα πήγε επάνω του.

Oι «ερυθρόλευκοι»… ακούμπησαν και πάλι το γκολ στο 39’, όταν ο Μασούρας έκλεψε από το Νταβίντ Λουίζ σούταρε από πλάγια σχεδόν σε κενή εστία, όμως η μπάλα πέρασε πολύ άουτ. Το λάθος του Έλληνα παίκτη ήταν διπλό μιας και εκτός από το πολύ κακό τελείωμα, δίπλα του υπήρχε ο Ελ Αραμπί που αν είχε δεχτεί τη μπάλα θα ήταν μπροστά σε άδειο τέρμα με το 1-1 σχεδόν βέβαιο.

Η είσοδος του Κώστα Φορτούνη στο ημίχρονο έδωσε την δυνατότητα στον Ολυμπιακό να έχει έναν ακόμα ποιοτικό μέσο στην αναμέτρηση και να μπορέσει να δημιουργήσει παιχνίδι. Η πίεση του Ολυμπιακού είχε ως αποτέλεσμα ο Ελ Αραμπί να κλέψει την μπάλα από λάθος των παικτών της Άρσεναλ και να σουτάρει με τη μία κάνοντας το 1-1 στο 58’. Στο 67’ λίγο έλειψε οι Πειραιώτες να κάνουν την πλήρη ανατροπή όμως το σουτ του Ελ Αραμπί και πάλι, μετά από κόντρα, να φύγει δίπλα από το δοκάρι του Λένο σε κόρνερ. Όσο περνούσε η ώρα οι γηπεδούχοι φαίνονταν αυτοί που θα μπορούσαν σημειώσουν δεύτερο γκολ, με τους Βρετανούς να τα έχουν… χαμένα και τους παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς να κυριαρχούν.

Όμως στο 80’ η Άρσεναλ κατάφερε και πήρε και πάλι το προβάδισμα κόντρα στη ροή του αγώνα. Μετά από κόρνερ ο Γκάμπριέλ ήρθε από πίσω, έσπρωξε με τον αγκώνα του τον Εμβιλά, και με κεφαλιά έκανε 1-2.

Παρά τις πολλές διαμαρτυρίες των «ερυθρολεύκων» μετά και τη χρήση VAR, ο διαιτητής της αναμέτρησης κατοχύρωσε το τέρμα κανονικά. Και πριν προλάβουν να ξεπεράσουν το σοκ οι γηπεδούχοι ήρθε ένα δυνατό σουτ του Ελνένι από μακριά για να κάνει το 1-3, κλειδώνοντας τη νίκη για την Άρσεναλ.Στα εναπομείναντα λεπτά ο Ολυμπιακός σαφώς σοκαρισμένος δεν μπόρεσε να αντιδράσει και πλέον χρειάζεται κάτι παραπάνω από… θαύμα για να είναι αυτός που θα προκριθεί στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Ολυμπιακός – Άρσεναλ: Οι συνθέσεις

Ολυμπιακός: Σα, Λαλά, Ρέαμπτσιουκ (46’ Χολεμπας), Εμβιλά, Παπασταθόπουλος, Καμαρά, Μπουχαλάκης, Μασούρας (86’ Ανδρούτσος), Μπρούμα (59’ Ραντζέλοβιτς), Βαλμπουενά (46’ Φορτούνης), Ελ Αραμπί (77’ Χασάν)

Άρσεναλ: Λένο, Μπεγερίν, Λουίζ, Γκαμπριέλ, Τίρνι, Γουίλιαν (82’ Ελνένι), Παρτέι (55’ Θεμπάγιος), Τσάκα, Έντεργκαρντ (82’ Ρόου), Ομπαμεγιάνγκ (88’ Λακαζέτ), Σακά (82’ Πέπε)

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments