Πολιτική

Γαβριήλ Σακελλαρίδης: Επιστρέφει ή όχι στην πολιτική

Γαβριήλ Σακελλαρίδης: Επιστρέφει ή όχι στην πολιτική
Γαβριήλ Σακελλαρίδης: Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος με ανάρτησή του ξεκαθάρισε τι ισχύει. Οι φήμες γύρω από την επιστροφή του δίνουν και παίρνουν.

Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης έβαλε τέλος στα σενάρια που τον ήθελαν να επιστρέφει στην πολιτική και μάλιστα να παίρνει εκ νέου ηγετικό ρόλο στον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό την ώρα που έχει «ανάψει» η πολιτική σύγκρουση με αφορμή την αστυνομική βία και τον τραυματισμό του αστυνομικού της ομάδας Δράση στη Νέα Σμύρνη.

Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθάρισε ότι δεν είναι στους σχεδιασμούς του η ανάληψη πολιτικού ρόλου. Επίσης, γνωστοποίησε ότι αποχωρεί από τη θέση του διευθυντή του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας.

Γαβριήλ Σακελλλαρίδης: Τι αναφέρει στην ανάρτησή του

«Πριν λίγες μέρες ολοκληρώθηκε ένας κύκλος τρεισήμισι χρόνων εργασίας στη Διεθνή Αμνηστία. Θα μπορούσα να γράψω ένα μεγάλο ποστ, γεμάτο αναμνήσεις, εμπειρίες και συγκινήσεις, αλλά τέτοιες μέρες τέτοια λόγια.

Το μόνο που θα πω είναι ότι οργανώσεις όπως η Διεθνής Αμνηστία είναι κρίσιμες στις εποχές που ζούμε για όλους τους αυτονόητους λόγους. Μας ενώνουν γύρω από ένα κρίσιμο σκοπό, αυτόν της υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που μόνο ένα ρητορικό σχήμα δεν είναι. Η καθεμία και ο καθένας μπορεί να βρίσκει τρόπους να τις στηρίζει, χωρίς προαπαιτούμενα, χωρίς αγκυλώσεις και χωρίς να κουβαλάει μαζί του/της τα αυτά που μπορούν να μας χωρίζουν σε όλα τα άλλα επίπεδα», σημειώνει ο κ. Σακελλαρίδης.

Γαβριήλ Σακελλλαρίδης: Τι αναφέρει στην ανάρτησή του

Γαβριήλ Σακελλλαρίδης: Τι αναφέρει στην ανάρτησή του

Ο κ. Σακελλαρίδης έκανε και έναν απολογισμό της θητείας του. «Δεν ξέρω τί καταφέραμε να πετύχουμε αυτά τα τρεισήμισι χρόνια, θα το κρίνουν άλλοι αυτό. Ξέρω όμως πολύ καλά ότι αυτά που εγώ αποκόμισα σε αυτό το συμπυκνωμένο χρονικό διάστημα -ως γνώσεις και ως εμπειρίες- είναι ανεκτίμητα.

Και κυρίως επειδή όλα αυτά τα χρόνια είχα την χαρά να γνωρίσω θαυμάσιους ανθρώπους και να συνεργαστώ μαζί τους, είτε εντός Διεθνούς Αμνηστίας είτε από άλλες οργανώσεις, σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Και αντί αναμνησιακού-συγκινησιακού τραγουδιού που θα άρμοζε στην περίσταση, προτιμώ τον παρακάτω σύνδεσμο, όπου μπορείτε να πράξετε τα δέοντα. Εδώ και δεκαετίες, η Διεθνής Αμνηστία ασχολείται συστηματικά -ανάμεσα σε άλλα ζητήματα- με την αστυνομική βία και αυθαιρεσία σε ολόκληρο τον κόσμο. Για κάποιον παράξενο λόγο, το τελευταίο διάστημα, έχει στρέψει την προσοχή της στην Ελλάδα».

Κλείνοντας, διέψευσε τα σενάρια περί επιστροφής του στην πολιτική: «Και μία πιο προσωπική σημείωση, μην τυχόν και υπάρξουν παρανοήσεις. Το ότι ολοκληρώθηκε ο κύκλος μου στην Αμνηστία δεν σημαίνει επιστροφή στην πολιτική. Διαβάζω και εγώ διάφορα εργαλειακά σενάρια κατά καιρούς που δεν έχουν καμία υπόσταση. Η ζωή συνεχίζεται.»

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments