Ελλάδα

Θεμιστοκλέους: Οι εμβολιασμοί με το σκεύασμα της AstraZeneca συνεχίζονται κανονικά

Θεμιστοκλέους: Οι εμβολιασμοί με το σκεύασμα της AstraZeneca συνεχίζονται κανονικά
Θεμιστοκλέους: Τι ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Πολλές είναι οι συζητήσεις που έχουν γίνει τις τελευταίες ημέρες για το εμβόλιο της AstraZeneca  μετά το θάνατο νοσηλεύτριας στην Αυστρία. Χθες ο ΕΜΑ εμφανίστηκε καθησυχαστικός ανακοινώνοντας ότι επί του παρόντος δεν υπάρχει καμία ένδειξη για κίνδυνο εμφάνισης θρομβώσεων στα άτομα που έχουν εμβολιασθεί κατά της Covid-19 με το συγκεκριμένο σκεύασμα. 

Για το θέμα αυτό μίλησε στον ΑΝΤ1 ο Γενικός Γραμματέας της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Όπως είπε ο κ. Θεμιστοκλέους, “Η χώρα μας είναι σε συνεργασία με τους ευρωπαϊκούς οργανισμούς. Ο ΕΜΑ συστήνει την συνέχιση των εμβολιασμών με το εμβόλιο της εν λόγω εταιρείας. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, συνεχίζουμε κανονικά”.

Πάντως Δανία και Νορβηγία έχουν σταματήσει πλήρως τους εμβολιασμούς με τα εμβόλια της AstraZeneca έπειτα από αναφορές για εμφάνιση θρόμβων σε πολίτες, ενώ Ιταλία, Αυστρία, Εσθονία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο και Λετονία διέκοψαν την χορήγηση εμβολίων από μία συγκεκριμένη παρτίδα που ήταν σε χρήση στην Αυστρία.

Θεμιστοκλέους: Έχουμε ξεπεράσει τους 1.120.000 εμβολιασμούς

Παράλληλα, ο κ. Θεμιστοκλέους εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η Johnshon & Johnshon θα παραδώσει μέχρι το τέλος Απριλίου τις δόσεις του μονοδοσικού εμβολίου για τις οποίες έχει δεσμευτεί. Συνολικά, είπε ότι έχουμε ξεπεράσει τους 1.120.000 εμβολιασμούς και διευκρίνισε ότι ο εμβολιασμός έχει ολοκληρωθεί για περισσότερα από 800.000 άτομα στην Ελλάδα.

Ακόμη τόνισε ότι “μέχρι το τέλους Απριλίου θα εμβολιάσουμε όλους τους πολίτες άνω των 60 ετών και τις ευπαθείς ομάδες. Η πλατφόρμα θα ανοίξει εντός 10ημέρου. Είμαι αισιόδοξος ότι θα προλάβουμε το καλοκαίρι, για να ανοίξει ο τουρισμός”.

Μάριος Θεμιστοκλέους

O Μάριος Θεμιστοκλέους

Θεμιστοκλέους: 2,5 εκατομμύρια εμβολιασμοί μέχρι τέλη Απριλίου

Θυμίζουμε ότι ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, έχει υποστηρίξει ότι μέχρι τα τέλη Απριλίου θα έχουν πραγματοποιηθεί 2,5 εκατομμύρια εμβολιασμοί. «Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 1.126.000 εμβολιασμοί και είναι προγραμματισμένα ακόμα 1.400.000 ραντεβού. Συνολικά, 373.000 πολίτες έχουν λάβει και τις δύο δόσεις του εμβολίου», δήλωσε χαρακτηριστικά την Τρίτη 9 Μαρτίου.

Συμπλήρωσε δε ότι από τα μέσα Απριλίου και μετά με τη ροή των εμβολίων, η οποία αναμένεται, θα μπορέσει να ξεδιπλωθεί πλήρως η εμβολιαστική αλυσίδα. «Μέχρι το τέλος Απριλίου θα έχουν γίνει 2.500.000 εμβολιασμοί. Αυτή τη στιγμή γίνονται 33.000-34.000 την ημέρα, αλλά υπάρχει η δυνατότητα να μεγαλώσει πολύ αυτό το νούμερο, καθώς θα έχουμε και το εμβόλιο της Johnson&Johnson που είναι μονοδοσικό και περιμένουμε 1.200.000 δόσεις για το τρίμηνο Απρίλιο-Μάιο-Ιούνιο, και από την Pfizer 1.071.000 δόσεις για τον Απρίλιο», επισήμανε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments