Κόσμος

Εμβόλιο AstraZeneca: Είναι ασφαλές λέει ο Γερμανός υπουργός Υγείας

Εμβόλιο AstraZeneca: Είναι ασφαλές λέει ο Γερμανός υπουργός Υγείας
Εμβόλιο AstraZeneca: Συνεχίζεται η αντιπαράθεση γύρω από το συγκεκριμένο σκεύασμα. Τι δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Υγείας μετά τις τελευταίες εξελίξεις.
Εμβόλιο AstraZeneca: Συνεχίζεται η αντιπαράθεση γύρω από το συγκεκριμένο σκεύασμα. Τι δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Υγείας μετά τις τελευταίες εξελίξεις.

Το εμβόλιο της AstraZeneca συνεχίζει να είναι στο προσκήνιο, καθώς υπάρχουν εξελίξεις γύρω από τη χορήγησή του. Θυμίζουμε ότι Δανία και Νορβηγία την ανέστειλαν προσωρινά, αν και ο ΕΜΑ καθυσυχάζει για τις περιπτώσεις θρόμβωσης.

Πάντως, ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας Γενς Σπαν και ο επικεφαλής του Ινστιτούτου «Ρόμπερτ Κοχ» Λόταρ Βίλερ θεωρούν ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές και εκφράζουν την απογοήτευσή τους για την απόφαση άλλων ευρωπαϊκών χωρών να αναστείλουν τη χορήγησή του.

«Ό,τι γνωρίζουμε ως τώρα υποδεικνύει ότι τα οφέλη από το εμβόλιο είναι μεγαλύτερα από τους κινδύνους, ακόμη και έπειτα από όλα τα περιστατικά που έχουν αναφερθεί», δήλωσε ο κ. Σπαν, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι όλα τα ζητήματα που προκύπτουν λαμβάνονται πολύ σοβαρά υπ’ όψιν και εξετάζονται από το Ινστιτούτο «Πάουλ Έρλιχ». «Λυπάμαι για το γεγονός ότι κάποιες χώρες της ΕΕ διέκοψαν την χορήγησή του. Θεωρώ σημαντικό να βρεθεί η σωστή ισορροπία και το ζήτημα είναι να διαπιστωθεί εάν υπάρχει αιτιακή σχέση μεταξύ του εμβολίου και των παρενεργειών», πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας.

Ο καθηγητής Βίλερ από την πλευρά του τόνισε ότι στη Γερμανία η χρήση του συγκεκριμένου εμβολίου αποφασίστηκε αφότου οι αρμόδιες αρχές είχαν ελέγξει όλα τα στοιχεία, ενώ διευκρίνισε ότι «δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι πρόκειται για στατιστικά μεγάλη διασύνδεση» των προβλημάτων με το εμβόλιο.

«Πρέπει να γνωρίζετε ότι στην Γερμανία πεθαίνουν κάθε χρόνο κατά μέσο όρο 900.000 άνθρωποι. Ο θάνατος είναι κομμάτι της ζωής και, όταν εμβολιάζουμε ηλικιωμένους, είναι φυσικά σαφές ότι υπάρχει μια χρονική σύνδεση μεταξύ του εμβολιασμού και ενδεχόμενου θανάτου ενός ηλικιωμένου. Αυτό είναι καθαρή στατιστική. Είναι ωστόσο σημαντικό να παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις», πρόσθεσε.

Εμβόλιο AsraZeneca: Είναι ασφαλές λέει ο Γερμανός υπουργός Υγείας

Εμβόλιο AsraZeneca: Είναι ασφαλές λέει ο Γερμανός υπουργός Υγείας

Εμβόλιο AstraZeneca: Τι ανέφερε η ανακοίνωση του ΕΜΑ

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) συγκεκριμένα ανακοίνωσε ότι επί του παρόντος δεν υπάρχει καμία ένδειξη για κίνδυνο εμφάνισης θρομβώσεων στα άτομα που έχουν εμβολιασθεί κατά της Covid-19 με το εμβόλιο της AstraZeneca. Ο ΕΜΑ, ο οποίος διενεργεί σχετική έρευνα, υπογραμμίζει πως οι ευρωπαϊκές χώρες μπορούν να συνεχίσουν τους εμβολιασμούς με το σκεύασμα της AstraZeneca.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments