Ελλάδα

ΣΚΑΪ: Επίθεση με μολότοφ από αγνώστους

ΣΚΑΪ: Επίθεση με μολότοφ από αγνώστους
ΣΚΑΪ: Επίθεση από αγνώστους δέχθηκε το κανάλι του Φαλήρου τα ξημερώματα του Σαββάτου 13 Μαρτίου. Διέφυγαν οι δράστες της πριν να έρθει η Αστυνομία.

Ο ΣΚΑΪ δέχθηκε επίθεση από αγνώστους με βόμβες μολότοφ τα ξημερώματα του Σαββάτου 13 Μαρτίου. Θυμίζουμε ότι το κανάλι του Φαλήρου είχε δεχτεί επίθεση με βόμβα το 2018, όταν καταστράφηκαν και γραφεία δημοσιογράφων.

Η τωρινή καταδρομική επίθεση με βόμβες μολότοφ κατά των εγκαταστάσεων του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού στο Νέο Φάληρο έγινε σύμφωνα με την αστυνομία στις 02.30 τα ξημερώματα. Οι άγνωστοι έδρασαν και εξαφανίστηκαν. Πρόλαβαν και πέταξαν πέντε μολότοφ κατά του κτιρίου του σταθμού.

Οπως μεταδίδει η ιστοσελίδα του skai.gr, «τρείς άγνωστοι στις 2:22 το πρωί του Σαββάτου (13/3), πλησίασαν το κτίριο του ΣΚΑΪ από την πλευρά του Κηφισού.Οι δράστες κινήθηκαν περιμετρικά του τείχους του κτιρίου και πέταξαν πέντε μολότοφ χωρίς να προκληθούν σοβαρές υλικές ζημιές.

Οι τρεις πέσαν μέσα στον περίβολο και δύο έξω από τον φράχτη. Από τις μολότοφ προκλήθηκε μαύρισμα στην περίφραξη του κτιρίου».

ΣΚΑΪ: Επίθεση με μολότοφ από αγνώστους

ΣΚΑΪ: Επίθεση με μολότοφ από αγνώστους

Στην επίθεση του 2018, κάμερα ασφαλείας είχε καταγράψει το αυτοκίνητο των δραστών της βομβιστικής επίθεσης στον ΣΚΑΪ. Επρόκειτο για σκουρόχρωμο Opel που, όπως είχε αποκαλύψει η «Καθημερινή», στη συνέχεια βρέθηκε καμένο στα Άνω Πετράλωνα.

Από την επεξεργασία του βίντεο που έφερε στην δημοσιότητα το kathimerini.gr προκύπτει ότι οι δράστες κινήθηκαν τότε επί της οδού Εθνάρχου Μακαρίου στο ρεύμα προς Πειραιά και αφού τοποθέτησαν τη βόμβα στο μεταλλικό κιγκλίδωμα, στο πλάι του δρόμου, διέφυγαν κάνοντας αναστροφή στο φανάρι, έξω ακριβώς από το κτίριο με κατεύθυνση προς Μοσχάτο -Καλλιθέα.

Το ΕΣΡ σε ανακοίνωσή του είχε επισημάνει ότι «παρόμοιες ενέργειες στρέφονται κατά της ελευθερίας της έκφρασης, της πολυφωνίας και εν τέλει της δημοκρατίας». Παρόμοια ανακοίνωση είχε κυκλοφορήσει και η ΕΣΗΕΑ.

ΣΚΑΪ: Επίθεση με μολότοφ είχε γίνει και τον Απρίλιο του 2020

Επίθεση με μολότοφ στον σταθμό είχε γίνει και τον Απρίλιο του 2020. Ο τότε κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας μιλώντας σε εκπομπή του ΣΚΑΪ καταδίκασε την επίθεση με μολότοφ στον τηλεοπτικό σταθμό. «Καταδικάζω, εκ μέρους της κυβέρνησης, κάθε προσπάθεια φίμωσης της ελευθερίας του τύπου και των μέσων ενημέρωσης. Αυτή η προσπάθεια εκφοβισμού πέφτει στο κενό γιατί η Δημοκρατία μας είναι ισχυρή και απομονώνει τέτοιες ενέργειες».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments