Ελλάδα

Ματίνα Παγώνη: Η μείωση των νοσηλευομένων θα είναι σταδιακή

Ματίνα Παγώνη: Η μείωση των νοσηλευομένων θα είναι σταδιακή
Ματίνα Παγώνη: Τι ανέφερε για την εξέλιξη της πανδημίας η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών.

Μια ημέρα μετά την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα 1.626 κρούσματα στη χώρα η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών, Ματίνα Παγώνη, έκανε τη δική της εκτίμηση για τον αριθμό των νοσηλευομένων τις επόμενες ημέρες. Παράλληλα, σχολίασε τις αποφάσεις της Επιτροπής, όπως είχε κάνει και στο pagenews.gr.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, η Ματίνα Παγώνη επεσήμανε πως αποτελεί λογικό σενάριο το να διασωληνωθούν, μέσα στις επόμενες μέρες ασθενείς που νοσηλεύονται σε απλές κλίνες και με βάση αυτό συνόψισε πως “δεν θα πρέπει να περιμένουμε άμεση μείωση στον αριθμό των νοσηλευομένων σε ΜΕΘ. Η μείωση θα είναι σταδιακή και αργά μετά από 10 μέρες”.

Ματίνα Παγώνη: Λάθη θα γίνονται, είτε από την επιτροπή είτε από οπουδήποτε

Αναφερόμενη στο ενδεχόμενο να ξεπεράσουμε και πάλι τον αριθμό των 600 διασωληνωμένων η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών είπε πως “αυτό δεν είναι ούτε πιθανό αλλά ούτε κι απίθανο να συμβεί και εξαρτάται από το πόσοι από τους νοσηλευόμενους σε απλές κλίνες θα χρειαστούν εντέλει διασωλήνωση”.

Ακόμη, υπογράμμισε ότι “ο ιατρικός κόσμος επί έναν χρόνο καλείται να «παλέψει» με έναν άγνωστο ιό που μάλιστα μεταλλάσσεται συνεχώς, είναι λογικό να γίνονται λάθη επί των κρίσεων. Λάθη θα γίνονται, είτε από την επιτροπή είτε από οπουδήποτε”.

Τέλος, σχολίασε τα φαινόμενα συνωστισμού από κόσμο που αψήφισε τα περιοριστικά μέτρα και βγήκε σε πλατείες για να γιορτάσει το τέλος του τριωδίου. Όπως είπε “αυτά ήταν αναμενόμενα δεδομένου ότι ο κόσμος μετά από έναν χρόνο περιορισμών θέλει να ξεσκάσει, ειδικά εφόσον παρασύρεται από μεγάφωνα και μουσικές που ακούγονται από διάφορα σημεία των πόλεων”.

Η Ματίνα Παγώνη

Η Ματίνα Παγώνη

Ματίνα Παγώνη: Τι λένε τα τελευταία στοιχεία του ΕΟΔΥ

Χτες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1.626 νέα κρούσματα, εκ των οποίων 5 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 221.147 (ημερήσια μεταβολή +0.7%), εκ των οποίων 51.6% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 58 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.263 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 53, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 7.091 θάνατοι.  Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 564 (68.6% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments