Ελλάδα

Εμβολιασμός Ελλάδα: Διευκρινίσεις για την επιλογή

Εμβολιασμός Ελλάδα: Διευκρινίσεις για την επιλογή
Εμβολιασμός Ελλάδα: Τι γίνεται σε περίπτωση που κάποιος έχει κάνει την πρώτη δόση από το εμβόλιο της AstraZeneca και δεν θέλει να κάνει τη δεύτερη.
Εμβολιασμός Ελλάδα: Τι γίνεται σε περίπτωση που κάποιος έχει κάνει την πρώτη δόση από το εμβόλιο της AstraZeneca και δεν θέλει να κάνει τη δεύτερη.

O εμβολιασμός στην Ελλάδα είναι το θέμα των ημερών, ειδικότερα σήμερα μετά την απάντηση του Μάριου Θεμιστοκλέους κατά την ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για την πορεία του, στην οποία ανέφερε πως ο πολίτης θα μπορεί να επιλέξει ποιο εμβόλιο κατά του κωρονοϊού θα λάβει τέλος του μήνα, προχώρησαν οι συνεργάτες του.

Η ερώτηση που δέχθηκε ο κ. Θεμιστοκλέους ήταν η εξής: «Τι θα κάνετε σε περίπτωση που οι πολίτες αρνηθούν να πάρουν το εμβόλιο της Astra Zeneca; Εάν κάποιος έχει κάνει την πρώτη δόση και αρνηθεί την δεύτερη με το εν λόγω εμβόλιο, θα δώσετε την δυνατότητα υποκατάστασης;»

Εμβολιασμός Ελλάδα: Ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Υγείας απάντησε ως εξής:

«Κατ’ αρχήν έχουμε πει από την προηγούμενη ενημέρωση ότι σταδιακά ενώνονται τα δυο συστήματα εμβολιασμού που έχουμε. Και τα άτομα που είναι δικαιούχα με τα άλλα δύο εμβόλια, καθώς και το εμβόλιο της Astra Zeneca. Από την στιγμή που στο τέλος του μήνα που θα ενωθούν τα δυο συστήματα, όλοι θα είναι δικαιούχοι για όλα τα εμβόλια, ο πολίτης θα μπορεί να αποφασίζει τι θέλει να κάνει.

Το θέμα αν είχε κάνει την πρώτη δόση για να κάνει την δεύτερη, αυτό έχει και μια επιστημονική χροιά, ανάλογα με την απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, θα ακολουθήσουμε όποια απόφαση μας πει». Οι συνεργάτες του προχώρησαν σε διευκρινήσεις στις οποίες αναφέρουν πως: Είναι προφανές ότι η φράση «ο πολίτης θα μπορεί να αποφασίζει τι θέλει να κάνει» δεν αφορά επιλογή εμβολίων αλλά με δεδομένο ότι ο εμβολιασμός δεν είναι υποχρεωτικός αφορά τη δυνατότητα του πολίτη να εμβολιαστεί η όχι. Εμβολιασμός Ελλάδα

Εμβολιασμός Ελλάδα: Συνεχίζονται οι εμβολιασμοί της AstraZeneca

Στην εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών για συνέχιση των εμβολιασμών με το εμβόλιο της AstraZeneca στη χώρα μας αναφέρθηκε η κ. Θεοδωρίδου. Όπως είπε, η εμφάνιση των περιστατικών θρομβώσεων μπορεί να είναι μια χρονική σύμπτωση και να μην σημαίνει αιτιολογική συσχέτιση.

 Η ίδια επανέλαβε την εισήγηση της επιτροπής, η οποία έχει ως εξής:

«Η Επιτροπή επισημαίνει ότι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO), οι οποίοι έχουνστη διάθεσή τους το σύνολο των δεδομένων από όλες τις χώρες συνιστούν τη συνέχισητου εμβολιασμού με το εμβόλιο της AstraZeneca. Επισημαίνεται εκ νέου ότι η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, σε συνεργασία με την Επιτροπή Φαρμακοεπαγρύπνησης του ΕΟΦ, δίνoυν απόλυτη προτεραιότητα σε θέματα ασφάλειας των εμβολίων. Έτσι, παρακολουθούν αδιάλειπτα τις αξιολογήσεις του ΕΜΑ και του WHOκαθώς και τις αναφορές για πιθανές ανεπιθύμητες ενέργειες όλων των εμβολίων κατά της νόσου COVID-19».

«Συμπερασματικά, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών συνεκτιμώντας όλα τα δεδομένα εισηγείται ομόφωνα τη συνέχισητου εμβολιασμού με το εμβόλιο της AstraZeneca στη χώρα μας σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει γίνει». Όπως είπε είναι λάθος να παίρνουν αντιπηκτικά προηγουμένως όσοι πρόκειται να κάνουν το εν λόγω εμβόλιο.

 Ξεκινά ο εμβολιασμός των ευπαθών ομάδων

Όπως είπε η κ. Θεοδωρίδου, επίκειται ο εμβολιασμός ανθρώπων που βρίσκονται στην πρώτη ομάδα υψηλού κινδύνου. Αναλυτικοί πίνακες υπάρχουν στο emvolio.gov.gr Εμβολιασμός Ελλάδα

ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΠΟΥ ΠΑΣΧΟΥΝ ΑΠΟ ΝΟΣΗΜΑΤΑ ΥΨΗΛΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟ

  • Άτομα με μεταμόσχευση
  • Άτομα με νεφρική ανεπάρκεια
  • Άτομα που νοσούν με κυστική ίνωση
  • Άτομα με καρκίνο υπό αγωγή
  • Σοβαρά χρόνια νοσήματα του αναπνευστικού
  • Σοβαρή καρδιακή νόσος
  • Σοβαρή ηπατική νόσος
  • Ανοσοκαταστολή
  • Άλλα νοσήματα

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments