Διεθνή

Astrazeneca: Φρένο εμβολιασμών στο Ψευδοκράτος

Astrazeneca: Φρένο εμβολιασμών στο Ψευδοκράτος
Astrazeneca: Στον προϋπολογισμό του ψευδοκράτους για το 2021, για την προμήθεια τέτοιων τεστ υπάρχει συνολικό ποσό 2,45 εκ τουρκικών λιρών.

Σταμάτησαν οι εμβολιασμοί με Astrazeneca και στο ψευδοκράτος, σύμφωνα με τον λεγόμενο «υπουργό υγείας», Ουνάλ Ουστέλ. Το θέμα συζητήθηκε σήμερα στην παράνομη «βουλή» των κατεχομένων όπου ο κ. Ουστέλ είπε πως μετά την ενημέρωση από την ΕΕ σταματούν οι εμβολιασμοί με το συγκεκριμένο εμβόλιο.

Σημείωσε δε ότι μέχρι τώρα στα κατεχόμενα 1500 άτομα εμβολιάστηκαν με Astrazeneca

«Η παρτίδα εμβολίων που λάβαμε δεν είναι αυτά που πιστεύεται ότι είναι προβληματικά. Γι `αυτό μας είπαν να συνεχίσουμε τον εμβολιασμό. Ωστόσο, μας πήραν χθες το βράδυ και μας ζήτησαν να το σταματήσουμε, οπότε το σταματήσαμε», ανάφερε ο κ. Ουστέλ. Στο μεταξύ, η εφημερίδα «Κίπρις Ποστασί» αναφέρει ότι έχει γίνει πληρωμή €274.000 για διαγνωστικά τεστ 100.000 μοριακού και 10.000 αντιγόνου από την Τουρκία. Στον προϋπολογισμό του ψευδοκράτους για το 2021, για την προμήθεια τέτοιων τεστ υπάρχει συνολικό ποσό 2,45 εκ τουρκικών λιρών.

AstraZeneca: Νέα ανακοίνωση του ΕΜΑ

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) σε συνέντευξή του σήμερα επανέλαβε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις που να το συνδέουν με θρομβώσεις. Την Πέμπτη θα ανακοινωθεί η επίσημη απόφαση του ΕΜΑ αφού θα έχει ολοκληρωθεί η έρευνα του, όπως είχε ανακοινωθεί από χθες. Έτσι, για την ώρα συνεχίζονται κανονικά οι εμβολιασμοί, όπως αποφασίστηκε και στην Ελλάδα.

Η γενική διευθύντρια του EMA, Έμερ Κουκ, στη σημερινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σχετικά με το εάν θα συνεχιστεί ο εμβολιασμός του εμβολίου της AstraZeneca τόνισε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι οι οποιεσδήποτε παρενέργειες έχουν προέλθει από το συγκεκριμένο εμβόλιο. Η Έμερ Κουκ, ανάμεσα σε άλλα, είπε:

«Είναι πολύ σημαντική η τρέχουσα κατάσταση με το εμβόλιο της AstraZeneca. Αυτό που έχουμε δει ξεκάθαρα μέχρι τώρα από τα προκαταρκτικά στοιχεία που έχουμε μελετήσει, είναι πως η αναλογία οφέλους – ρίσκου, είναι θετική για το εμβόλιο. Έχουμε βάλει ειδικούς και εξειδικευμένους σε θρομβώσεις να εξετάσουν τα νέα δεδομένα, η εξέλιξη είναι σε διαδικασία. Σήμερα θα δούμε τα βήματα που ακολουθούμε στη διαδικασία.

Υπάρχουν ανησυχίες στην ΕΕ για την τρέχουσα κατάσταση. Μπορούμε να πούμε πως η κατάσταση δεν είναι μη αναμενόμενη, μετά από τόσα εκατομμύρια εμβολιασμών. Θέλουμε να αξιολογήσουμε τα δεδομένα ώστε να δούμε: είναι πραγματική παρενέργεια η θρόμβωση ή πρόκειται για σύμπτωση;

Σήμερα υπάρχει νέα επαφή των εμπειρογνωμόνων για τις θρομβώσεις, ώστε να αναλυθούν δεδομένα από τα κράτη μέλη. Την Πέμπτη θα φτάσουμε σε συμπέρασμα από τα δεδομένα που έχουμε συγκεντρώσει και θα ενημερώσουμε τον κόσμο».

Εμβόλιο AstraZeneca: Δείτε τη συνέντευξη Τύπου του ΕΜΑ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments