Ελλάδα

Δημήτρης Κουφοντίνας: Το ΣτΕ απέρριψε το αίτημά του

Δημήτρης Κουφοντίνας: Το ΣτΕ απέρριψε το αίτημά του
Δημήτρης Κουφοντίνας: Ο πολυισοβίτης της 17 Νοέμβρη είδε το ΣτΕ να απορρίπτει την αίτησή του για αναβολή στη μεταγωγή του στις φυλακές Δομοκού.
Δημήτρης Κουφοντίνας: Ο πολυισοβίτης της 17 Νοέμβρη είδε το ΣτΕ να απορρίπτει την αίτησή του για αναβολή στη μεταγωγή του στις φυλακές Δομοκού.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας, λίγες ημέρες μετά τη διακοπή της απεργίας πείνας, είδε την αίτησή του για αναστολή της μεταγωγής του στις φυλακές Δομοκού να απορρίπτεται από το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ). Θυμίζουμε ότι ο πολυισοβίτης της 17 Νοέμβρη παραμένει στο Νοσοκομείο Λαμίας, καθώς η υγεία του βρέθηκε σε οριακό σημείο με την απεργία πείνας.

Μέσω του δικηγόρου του, Δημήτρη Σαραφιανού, ο Δημήτρης Κουφοντίνας ζητούσε από το ΣτΕ να ακυρωθεί η απόφαση της γενικής γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Σοφίας Νικολάου για το θέμα της μεταγωγής του στις φυλακές Δομοκού. Όπως υποστηρίζει, είναι μη νόμιμη η προσβαλλόμενη απόφαση της κυρίας Νικολάου. Επίσης, υποστηρίζει ότι είναι αντισυνταγματικός ο νόμος 4760/2020 για τις μεταγωγές.

Δημήτρης Κουφοντίνας: Τι ανέφερε η απόφαση του ΣτΕ

Το Τμήμα Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας, σε σχηματισμό Ολομέλειας, με προεδρεύουσα την πρόεδρο του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, απέρριψε λόγω αναρμοδιότητας την αίτηση του πολυισοβίτη κρίνοντας ότι αρμόδια για να επιληφθούν του θέματος είναι τα Ποινικά Δικαστήρια.

Οι σύμβουλοι Επικρατείας επικαλέστηκαν στην απόφασή τους την πάγια νομολογία του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου. Στις 2 Απριλίου έχει προσδιοριστεί να συζητηθεί στην Ολομέλεια η αίτηση ακύρωσης της απόφασης της γενικής γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφίας Νικολάου, την οποία ο Δημήτρης Κουφοντίνας προσβάλλει ως μην νόμιμη, υποστηρίζοντας ότι είναι αντισυνταγματικός ο ν. 4769/2020 στον οποίο στηρίζεται η έκδοσή της για τις μεταγωγές.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας

Δημήτρης Κουφοντίνας: Η δήλωσή του για τη λήξη της απεργίας πείνας

Με μια δήλωση όπου ευχαρίστησε όσους τον στήριξαν, είχε προαναγγείλει ο Δημήτρης Κουφοντίνας τη λήξη της απεργίας πείνας. Σε αυτή τη δήλωση ανέφερε ότι: «Η Αλληλεγγύη είναι η ζωτική συνθήκη που μας ενώνει στους αγώνες. Ευχαριστώ τους φίλους και συντρόφους που στάθηκαν αλληλέγγυοι. Ευχαριστώ όλους τους προοδευτικούς ανθρώπους για την συμπαράστασή τους, που δεν ήταν συμπαράσταση σε ένα πρόσωπο, αλλά σε μια στιγμή αγώνα, απέναντι σε μια απάνθρωπη εξουσία.

Αλληλεγγύη και συμπαράσταση που δείξανε ότι υπάρχουν ζωντανές κοινωνικές δυνάμεις που αντιστέκονται στην αυθαιρεσία, τη βία και τον αυταρχισμό. Κι αυτό αποτελεί μια νέα ελπίδα.

Η οικογένεια που κυβερνά απόδειξε πόσο αδίστακτη είναι στον εξευτελισμό των νόμων και του Συντάγματος, στην διαχείριση της δικαιοσύνης. Τους τα χαρίζω. Τους κρίνει ο κόσμος που κατεβαίνει στους δρόμους. Αυτό που γίνεται εκεί έξω είναι πολύ πιο σημαντικό από αυτό για το οποίο ξεκίνησε. Μπροστά στη δύναμη αυτών των αγώνων, δηλώνω απ’ τη μεριά μου ότι με την καρδιά και το μυαλό είμαι κι εγώ εκεί, ανάμεσά σας».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments