Ελλάδα

Θεσσαλονίκη rapid tests: Δωρεάν εξετάσεις στο Δημαρχείο

Θεσσαλονίκη rapid tests: Δωρεάν εξετάσεις στο Δημαρχείο
Θεσσαλονίκη rapid tests: Συνεχίζονται και αυτήν την εβδομάδα οι δωρεάν έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου στον δήμο Θεσσαλονίκης.

Συνεχίζονται τα rapid tests στην Θεσσαλονίκη. Ήδη σε κάποιες περιοχές γίνονται προληπτικοί έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης Covid-19 σε πεζούς από τον ΕΟΔΥ. Αξιζει  δε να σημειωθεί, πως η πόλη είναι μέσα στις κόκκινες περιοχές λόγω της αύξησης του ιικού φορτίου.  Την ίδια ώρα αναμένονται οι αποφάσεις της επιτροπής των λοιμοξιολόγων για την άρση του lockdown. Αλλά και για τα στάδια που θα συμβεί αυτό.

Πιο συγκεκριμένα, τα rapid tests είναι προγραμματισμένα να διενεργηθούν από κλιμάκια του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας σήμερα, αύριο Πέμπτη 18 και μεθαύριο Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021. Τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ θα βρίσκονται εγκατεστημένα στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης. Ενώ  θα διενεργούν rapid tests από τις 10:00 το πρωί μέχρι τις 3:00 μετά το μεσημέρι. Θεσσαλονίκη rapid tests

Θεσσαλονίκη rapid tests: Οι προβλέψεις Σαρηγιάννη για την Θεσσαλονίκη

Σε ό,τι αφορά την πορεία της διασποράς στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Σαρηγιάννης και η ομάδα του, τονίζουν ότι αν και την προηγούμενη εβδομάδα ακολουθούσε τη σχετικά ήπια αύξηση που ανέμεναν, τα αυξημένα κρούσματα τους οδήγησαν σε αναθεώρηση των προβλέψεων με επίσης μεγαλύτερη παρουσία των μεταλλαγμένων στελεχών. “Με βάση τις αναθεωρημένες εκτιμήσεις, δεν αναμένεται άμεση αποκλιμάκωση των κρουσμάτων, αλλά ήπια αύξηση ή σταθεροποίηση αυτών.

Με βάση τις αβεβαιότητες που εισάγει η μη πλήρης εικόνα της πραγματικής διασποράς της βρετανικής και (κυρίως) της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης του SARS-CoV-2 στην κοινότητα, ήταν απολύτως αναγκαία τη λήψη επιπλέον μέτρων και στη Θεσσαλονίκη, δεδομένου ότι όσο νωρίτερα ληφθούν μέτρα αντιμετώπισης της διασποράς στην κοινότητα, τόσο καλύτερη θα είναι η απόδοσή τους, γι’ αυτό και είναι θετικό το γεγονός ότι αυτά ελήφθησαν την προηγουμένη Πέμπτη, 4 Μαρτίου” σημειώνουν.

Θεσσαλονίκη rapid tests: Σε υψηλά επίπεδα τα κρούσματα στις 16/03

Σε υψηλά νούμερα παραμένουν οι νέες μολύνσεις στη Θεσσαλονίκη, καθώς την Τρίτη (16/03) καταγράφηκαν 148 νέα κρούσματα. Ακόμη, κρούσματα ανευρέθησαν στις υπόλοιπες περιφερειακές ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας. Συγκεκριμένα, στην Ημαθία, στο Κιλκίς, στην Πέλλα, στην Πιερία, στις Σέρρες και στη Χαλκιδική. Όλα αυτά την ώρα που στην Θεσσαλονίκη παρατηρούνται φαινόμενα συνωστισμού των πολιτών παρά τα νέα μέτρα.  Θεσσαλονίκη rapid tests

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments