Ελλάδα

Τεστ κορωνοϊού Θεσσαλονίκη: Πού γίνονται δωρεάν

Τεστ κορωνοϊού Θεσσαλονίκη: Πού γίνονται δωρεάν
Τεστ κορωνοϊού Θεσσαλονίκη: Σύμφωνα με ό,τι ανακοίνωσε ο Δήμος Παύλου Μελά στη Θεσσαλονίκη, τα τεστ κορωνοϊού θα πραγματοποιούνται από τις 10:00 έως τις 14:30.

Τεστ κορωνοϊού στη Θεσσαλονίκη γίνονται σήμερα, αύριο και μεθαύριο, την ώρα που επικρατεί ανησυχία για τα κρούσματα ενώ είναι αβέβαιο ακόμα πώς θα κάνουμε Πάσχα. Προληπτικούς ελέγχους ταχείας ανίχνευσης Covid-19 (rapid test) σε πεζούς, διοργανώνουν ο ΕΟΔΥ και οι Κινητές Ομάδες Υγείας, με την υποστήριξη του Κοινωνικού Ιατρείου Δήμου Παύλου Μελά Θεσσαλονίκης.

Τεστ κορωνοϊού Θεσσαλονίκη: Σύμφωνα με ό,τι ανακοίνωσε ο Δήμος Παύλου Μελά οι έλεγχοι θα πραγματοποιούνται από τις 10:00 έως τις 14:30 ως εξής:

  • Τρίτη 16 Μαρτίου: Πάρκο Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, Κάτω Ηλιούπολη.
  • Τετάρτη 17 Μαρτίου: Διασταύρωση των οδών Μαυρομιχάλη και Αρκαδίου (κοντά στο σχολικό συγκρότημα της περιοχής), Πολίχνη.
  • Πέμπτη 18 Μαρτίου: Πάρκο Τζένη Καρέζη, όπισθεν Πνευματικού Κέντρου Χρύσανθος Θεοδωρίδης, Πολίχνη.

«Οι πολίτες, ξεκινώντας από το σπίτι ή την εργασία τους, θα πρέπει να στείλουν μήνυμα (sms) με τον κωδικό μετακίνησης 1 στο νούμερο 13033 και να ενημερώσουν τα συνεργεία του ΕΟΔΥ κατά την προσέλευσή τους, για ονοματεπώνυμο, αριθμό ταυτότητας, ΑΜΚΑ και τηλέφωνο επικοινωνίας. Τα αποτελέσματα θα γνωστοποιούνται στους εξεταζόμενους, εντός λίγων ωρών, μέσω sms», αναφέρει η δημοτική Αρχή. τεστ κορωνοϊού Θεσσαλονίκη

Θυμίζουμε πως την προηγούμενη εβδομάδα υπήρξε σημαντική αύξηση τόσο στην εβδομαδιαία όσο και στην ημερήσια τάση στη συγκέντρωση του ιικού φορτίου των λυμάτων του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης, στην έρευνα που διεξάγει η Ομάδα Επιδημιολογίας Λυμάτων του ΑΠΘ με την ΕΥΑΘ, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και στο πλαίσιο του Εθνικού Δικτύου Επιδημιολογίας Λυμάτων του ΕΟΔΥ.

Όπως αποτυπώνεται στα στοιχεία, η επιδείνωση της επιδημιολογικής εικόνας της πόλης, σε επίπεδα αντίστοιχα με τις αρχές Νοεμβρίου, όταν ξεκινούσε η εκρηκτική αύξηση του ιικού φορτίου, όσο και με τα τέλη του ίδιου μήνα, στην πρώτη φάση αποκλιμάκωσης, μετά την κορύφωση της πανδημίας. Συγκεκριμένα η εξέλιξη των μετρήσεων από δείγματα που λαμβάνονται στην είσοδο της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων Θεσσαλονίκης αναφορικά με τις εξορθολογισμένες τιμές σχετικής έκκρισης ιικού φορτίου παρουσιάζει την παρακάτω εικόνα:

  • αυξημένη κατά 63% σε σχέση με τη μέση τιμή των δύο αμέσως προηγούμενων μετρήσεων, δηλαδή της Παρασκευής 5 Μαρτίου και της Κυριακής 7 Μαρτίου,
  • αυξημένη κατά 206% σε σχέση με την μέση τιμή της προηγούμενης Δευτέρας 1 Μαρτίου και Τρίτης 2 Μαρτίου.
ΕΟΔΥ τεστ κορωνοϊού κρούσματα

Πρόκειται για τη μέση τιμή των δύο πιο πρόσφατων μετρήσεων, δηλαδή της Δευτέρας 08 Μαρτίου και της Τρίτης 09 Μαρτίου. «Δυστυχώς, η ανησυχία για τη διασπορά του ιού στην κοινωνία μετατρέπεται πλέον σε αγωνία. Η απότομη αύξηση του ιικού φορτίου δεν αφήνει κανένα περιθώριο εφησυχασμού», δήλωσε ο πρύτανης του ΑΠΘ και επιστημονικά υπεύθυνος της ερευνητικής ομάδας, καθηγητής Νίκος Παπαϊωάννου.

«Οι εξορθολογισμένες τιμές σχετικής έκκρισης ιικού φορτίου των τελευταίων δύο ημερών είναι αντίστοιχες των τιμών που μετρήθηκαν την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου. Στην αρχή του δεύτερου κύματος της πανδημίας. Όπως επίσης και στο τέλος Νοεμβρίου κατά την εκτόνωση του κύματος», εξέφρασε στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο καθηγητής Χημείας του ΑΠΘ, Θοδωρής Καραπάντσιος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments