Πολιτική

Κικίλιας: Απογοήτευση από τους ιδιώτες γιατρούς

Κικίλιας: Απογοήτευση από τους ιδιώτες γιατρούς
Κικίλιας: Ο υπουργός Υγείας παρουσιάζεται δυσαρεστημένος από τη μικρή ανταπόκριση των ιδιωτών γιατρών στο αίτημα που έκανε.

H έκκληση που έκανε ο Βασίλης Κικίλιας στους ιδιώτες γιατρούς να ενισχύσουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας που πασχίζει να ανταποκριθεί στις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες για νοσηλείες και διασωληνώσεις ασθενών με Covid, ιδιαίτερα στην Αττική φαίνεται πως έφερε μόνο απογοήτευση.

Μάλιστα, ο υπουργός Υγείας έδωσε διορία 48 ωρών για τουλάχιστον 200 εθελοντές ιδιώτες γιατρούς, σε διαφορετική περίπτωση, όπως τόνισε, θα εισηγηθεί στον πρωθυπουργό την επίταξη υπηρεσιών για ιδιώτες γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων.

Κικίλιας: Δυσαρεστημένος από τη μικρή ανταπόκριση των γιατρών

Μια μέρα μετά, ο κ. Κικίλιας παρουσιάζεται δυσαρεστημένος από τη μικρή ανταπόκριση των γιατρών στο αίτημά του. Μόλις μερικές δεκάδες φέρονται να έχουν τεθεί εθελοντικά στη διάθεση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, προκειμένου να συνδράμουν τις προσπάθειές του και, όπως γίνεται εύκολα κατανοητό, οι επόμενες ώρες χαρακτηρίζονται κρίσιμες, ώστε να καλυφθούν το συντομότερο δυνατό οι πρόσθετες ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί.

Για την πίεση που αντιμετωπίζει, εξάλλου, το ΕΣΥ, ιδιαίτερα στην Αττική, μίλησε στη διάρκεια της ενημέρωσης και ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ, κ. Νίκος Παπαευσταθίου, τονίζοντας: «Βρισκόμαστε σε 24ωρη υπηρεσία. Περισσότερο από 200 συνάνθρωποί μας κάθε μέρα διακομίζονται σε νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου. Η κατάσταση είναι δύσκολη, αλλά θα τη χαρακτηρίζαμε διαχειρίσιμη. Ο αριθμός των κλινών ΜΕΘ έχει φτάσει στον μέγιστο αριθμό το τελευταίο διάστημα και ενισχύονται. Το άθροισμα των κλινών ΜΕΘ στην Αττική είναι σε νούμερο που δεν μπορούσαμε να διανοηθούμε μέχρι πρότινος. Η μεταφορά ασθενών είναι ιατρική πράξη. Οι όποιες καθυστερήσεις και αναμονές οφείλονται στις δυνατότητες ή μη των ΜΕΘ».

Κικίλιας

Ρεκόρ διασωληνωμένων σήμερα

Τα κρούσματα σήμερα είναι και πάλι στα ύψη. Τα στοιχεία που παρουσιάζονται αφορούν περιστατικά από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από το νέο κορωνοϊό (COVID19), με βάση τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και καταγραφεί μέχρι τις 18 Μαρτίου 2021 (ώρα 15:00).

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 3.073, εκ των οποίων 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 230.317 (ημερήσια μεταβολή +1.4%), εκ των οποίων 51.5% άνδρες. 1 Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 67 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.889 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. κρούσματα σήμερα

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 45, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 7.297 θάνατοι. Το 95.8% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 645 (67.6% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. To 82.3% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.537 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 525 (ημερήσια μεταβολή +29.31%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 453 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 105 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0 έως 103 έτη).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments