Αθλητισμός

Λάγιος Ντέταρι: Πώς είναι σήμερα ο πρώην άσος του Ολυμπιακού

Λάγιος Ντέταρι: Πώς είναι σήμερα ο πρώην άσος του Ολυμπιακού
Λάγιος Ντέταρι: Ακόμα και σήμερα οι «ερυθρόλευκοι» οπαδοί τον μνημονεύουν, ενώ θεωρούν τιμή τους που φόρεσε τη φανέλα της ομάδας του Πειραιά.

Ο Λάγιος Ντέταρι είναι ένας από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές που φόρεσαν ποτέ τη φανέλα του Ολυμπιακού. Μαζί με τον Τζιοβάνι και τον Ριβάλντο, παρόλο που πλήγωσε τους οπαδούς όταν έπαιξε στην ΑΕΚ, o Ούγγρος θεωρείται από τους καλύτερους ξένους παίκτες που έχει έρθει στην Ελλάδα για χάρη της ομάδας του Πειραιά.

Λάγιος Ντέταρι: Πως ήρθε στον Ολυμπιακό

Το καλοκαίρι του 1988, ο τότε πρόεδρος του Ολυμπιακού Γιώργος Κοσκωτάς κατέθεσε στη διοίκηση της Άιντραχτ Φρανκφούρτης την εξωπραγματική πρόταση των 8.700.000 ευρώ (κοντά στα 3 δισεκατομμύρια ελληνικών δραχμών) προκειμένου να αποκτήσει τον παίκτη, ποσό τεράστιο για την εποχή εκείνη.

Χαρακτηριστικό του ύψους της πρότασης για την εποχή αποτελεί το γεγονός πως για λίγο καιρό η μεταγραφή του Ντέταρι στον Ολυμπιακό αποτελούσε την δεύτερη ακριβότερη μεταγραφή στον κόσμο πίσω από αυτή του Ντιέγκο Μαραντόνα (μεταπήδησε από την Μπαρτσελόνα στη Νάπολι έναντι 13.000.000 ευρώ!).

Η Άιντραχτ Φρανκφούρτης έκανε αμέσως αποδεκτή αυτήν την πολύ υψηλή πρόταση με τον Ντέταρι να αφήνει τη Γερμανία και να ταξιδεύει με προορισμό την Ελλάδα.

Χαρακτηριστικό της βαρύτητας του ονόματος του Λάγιος Ντέταρι ως ποδοσφαιριστή εκείνης της εποχής είναι το γεγονός πως κατά τη διάρκεια της παρουσίασής του από τη διοίκηση του «ερυθρόλευκου» συλλόγου στο Δημαρχείο του Πειραιά, ο αριθμός των οπαδών του Ολυμπιακού που συγκεντρώθηκε στην Πλατεία Κοραή για να υποδεχθεί τον παίκτη ξεπερνούσε τις 50.000, αριθμό που αποτελεί μέχρι και σήμερα ελληνικό ρεκόρ προσέλευσης κόσμου για την υποδοχή ενός παίκτη.

Ο Λάγιος Ντέταρι αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό για δύο χρόνια πραγματοποιώντας κατά διαστήματα εξαιρετικές εμφανίσεις, έχοντας ως συμπαίκτες σημαντικούς Έλληνες ποδοσφαιριστές όπως ήταν ο Τάσος Μητρόπουλος, ο Νίκος Αναστόπουλος, ο Σάββας Κωφίδης και άλλοι.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στον Ολυμπιακό, δεν κατάφερε να κατακτήσει κάποιο πρωτάθλημα, κατέκτησε όμως το Κύπελλο του 1990.

Τα οικονομικά σκάνδαλα και η διοικητική αστάθεια που επικρατούσε στην ομάδα του Πειραιά κατά τα τέλη της δεκαετίας του 1980, είχαν ως αποτέλεσμα την αποχώρηση του Ντέταρι από τον «ερυθρόλευκο» σύλλογο.

Ποιος είναι ο Ντέταρι

Ο Λάγιος Ντέταρι (γεννημένος στις 24 Απριλίου 1963 στην πόλη Βουδαπέστη), είναι Ούγγρος παλαίμαχος διεθνής ποδοσφαιριστής και νυν προπονητής ποδοσφαίρου.

Έχει αγωνιστεί στα πρωταθλήματα της Ουγγαρίας, της Γερμανίας, της Ελλάδας, της Ιταλίας, της Ελβετίας και της Αυστρίας. Αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους ποδοσφαιριστές του 20ού αιώνα.

Αν και αγωνιζόταν ως μέσος, είχε πολύ καλή επαφή με τα δίχτυα, κάτι που αποδεικνύεται από το γεγονός ότι από την αρχή της καριέρας του και μέχρι το τέλος της, ο Ντέταρι κατάφερε να σκοράρει με όλες τις ομάδες με τις οποίες αγωνίστηκε.

Σήμερα σε ηλικία 57 ετών, δείτε πως είναι:

Λάγιος Ντέταρι: Πώς είναι σήμερα ο πρώην άσος του Ολυμπιακού

Λάγιος Ντέταρι: Πώς είναι σήμερα ο πρώην άσος του Ολυμπιακού

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments