Ελλάδα

Κώστας Βαξεβάνης: Τον αναζητά η αστυνομία – Τι συμβαίνει

Κώστας Βαξεβάνης: Τον αναζητά η αστυνομία – Τι συμβαίνει
Κώστας Βαξεβάνης: Έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης εις βάρος του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη και ψάχνουν να τον συλλάβουν.

Ο Κώστας Βαξεβάνης είναι Έλληνας δημοσιογράφος και εκδότης που έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τόσο τα social media όσο και την Ελληνική Αστυνομία. Σύμφωνα με τις πληροφορίες λοιπόν, ένταλμα σύλληψης εναντίον του εκδότη του Documento έχει εκδοθεί από την ΕΛΑΣ και ο δημοσιογράφος αναζητείται.

Το ένταλμα εκδόθηκε μετά από μήνυση αστυνομικών της ΓΑΔΑ, οι οποίοι πριν δύο ημέρες είχαν στείλει εξώδικο στο Documento, γιατί δημοσίευε καταγγελίες πολιτών ότι «βασανίστηκαν» στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής. Οι καταγγελίες αφορούσαν σε κακομεταχείριση πολιτών που συνελήφθησαν μετά τα γνωστά επεισόδια στη Νέα Σμύρνη, που έλειψε να κοστίσουν τη ζωή σε έναν Αστυνομικό της Δίας. Κώστας Βαξεβάνης

Και να σημειωθεί πως εκτός από το Documento, εξώδικο στάλθηκε και στην Εφημερίδα των Συντακτών. Πάντως, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες από το Documento, το ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε γιατί η εφημερίδα δημοσίευσε και αποκάλυψε τα ονόματα των αστυνομικών που υπογράφουν το εξώδικο.

Σχετική ανάρτηση έκανε και ο ίδιο ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης. Όπως γράφει ο δημοσιογράφος, τη νύχτα του Σαββάτου έμαθε από δημοσιεύματα ότι καταζητείται γιατί οι αστυνομικοί κατέθεσαν μήνυση εναντίον του, για παραβίαση προσωπικών δεδομένων, με την κατηγορία ότι το Documento δημοσίευσε τα ονόματά τους.

«Μόλις διάβασα ότι υπάρχει ένταλμα εναντίον μου μετά από μήνυση αστυνομικών που μου είχαν στείλει εξώδικο για δημοσίευμα που αφορούσαν βασανισμούς πολιτών. Παραβίασα λένε τα προσωπικά δεδομένα επειδή έγραψα τα ονόματα όσων μου έστειλαν το εξώδικο. Δημοκρατία Κυριάκου Μητσοτάκη», αναφέρει στο σχετικό tweet του.

Κώστας Βαξεβάνης: Δείτε το tweet του δημοσιογράφου:

Κώστας Βαξεβάνης: Από τον «Ριζοσπάστη», στο «Documento»

Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα στον «Ριζοσπάστη» το 1988, και αργότερα συνεργάστηκε με άλλες εφημερίδες όπως η «Ελευθεροτυπία», η «Καθημερινή», το «Ποντίκι» και το «Βήμα». Το 1991 ξεκίνησε να κάνει ρεπορτάζ για τα τηλεοπτικά κανάλια ΝΕΤ και MEGA, όντας ανταποκριτής τους σε εμπόλεμες ζώνες όπως η Βοσνία, ο Περσικός κόλπος, η Παλαιστίνη, το Κουρδιστάν, η Αλβανία και το Κόσοβο. Σε αυτά τα χρόνια πήρε συνεντεύξεις από αρκετά σημαντικές προσωπικότητες, μεταξύ των οποίων αρχηγοί κρατών και λαών (Ράντοβαν Κάρατζιτς, Αμπντουλλάχ Οτζαλάν, Αμπντούλ Χακ), καταζητούμενοι τρομοκράτες (μέλη των οργανώσεων Χεζμπολάχ και Χαμάς) και μυστικοί πράκτορες (Μάρκους Βολφ). Το 2003 κυκλοφόρησε το βιβλίο του «Το Ω της Χριστίνας Ωνάση».

Ακολούθησε η τηλεοπτική του εκπομπή με τίτλο «Το Κουτί της Πανδώρας», που προβλήθηκε από την ΕΡΤ και τον Alpha. Το 2005 εκδόθηκε το βιβλίο του «Το Χαμένο Γονίδιο», και το 2010 το βιβλίο του »Ο Άνθρωπος του Τείχους». Τον Απρίλιο του 2012 ξεκίνησε την έκδοση του δεκαπενθήμερου περιοδικού «Hot Doc». Τον Σεπτέμβριο του 2012 κατηγόρησε μέσω του περιοδικού τη δημοσιογράφο Όλγα Τρέμη, για σχέσεις με εταιρείες που εμπορεύονται όπλα. Λίγες ημέρες αργότερα ισχυρίστηκε ότι το σπίτι του παρακολουθούνταν και πως την 9η Σεπτεμβρίου άγνωστοι προσπάθησαν να εισβάλουν σε αυτό για να τον δολοφονήσουν. Από τον Νοέμβριο του 2016 εκδίδει την κυριακάτικη εφημερίδα «Documento».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments