Ελλάδα

Κρούσματα σήμερα 21/3: Στις 1.514 οι νέες μολύνσεις

Κρούσματα σήμερα 21/3: Στις 1.514 οι νέες μολύνσεις
Κρούσματα σήμερα 21/3: Τα στοιχεία που παρουσιάζονται, αφορούν στην επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου και είναι για τα κρούσματα σήμερα.

Τα κρούσματα σήμερα 21/3 είναι 1.514, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας. Θυμίζουμε πως την Παρασκευή 19/3 ανακοινώθηκαν νέα μέτρα χαλάρωσης του lockdown. Την ίδια ώρα υπάρχουν διαφορετικές θέσεις σχετικά με την επιτυχία του lockdown ως μέτρου για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Κρούσματα σήμερα 21/3: Δείτε το Infograpfic για τις μολύνσεις μέχρι και σήμερα:

Κρούσματα σήμερα 21/3: Ακολουθεί η ανακοίνωση από τον ΕΟΔΥ:

Τα στοιχεία που παρουσιάζονται αφορούν περιστατικά από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από το νέο κορωνοϊό (COVID19), με βάση τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και καταγραφεί μέχρι τις 21 Μαρτίου 2021 (ώρα 15:00). Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.514, εκ των οποίων 9 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 237.125 (ημερήσια μεταβολή +0.6%), εκ των οποίων 51.5% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 68 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.757 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 41, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 7.462 θάνατοι. Το 95.9% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 674 (65.9% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. To 81.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.577 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 512 (ημερήσια μεταβολή -0.19%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 481 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 105 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0 έως 103 έτη).

ΕΟΔΥ

ΕΟΔΥ

Κρούσματα σήμερα 21/3: Τα νέα μέτρα που ισχύουν

Ο Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την ενημέρωση της Παρασκευής 19/3 ανακοίνωσε νέα μέτρα κατά του κορωνοϊού. Η κατεύθυνση των μέτρων είναι προς το σταδιακό άνοιγμα των δραστηριοτήτων. Συγκεκριμένα αποφασίστηκε:

  • Η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ ως τις 5 το πρωί για όλη τη χώρα και όλη τη βδομάδα. Aρχής γενομένης από αύριο, Σάββατο 20.03.2021.
  • Επαναλειτουργούν τα κομμωτήρια και κέντρων περιποίησης άκρων από τη Δευτέρα 22 Μαρτίου.
  • Επαναλειτουργία υπαίθριων αρχαιολογικών χώρων έως 3 άτομα ανά παρέα με χρήση μάσκας και χρήση του κωδικού 6 και χωρίς αυτοκίνητο ή μοτοσικλέτα.
  • Άνοιγμα των δημόσιων πάρκων, με επίσκεψη έως τριών ατόμων ανά παρέα. Εκτός εάν αφορά σε οικογένειες και πάλι με χρήση του κωδικού 6 και μετακίνηση με τα πόδια ή με ποδήλατο.
  •  Τέλεση λειτουργίας με 1 πιστό ανά 25 τμ και όριο τους 20 πιστούς για Κυριακή της Ορθοδοξίας, για την 25η Μαρτίου και τους δεύτερους χαιρετισμούς της Θεοτόκου.
  •  Τέλος, επιτρέπεται η ερασιτεχνική αλιεία για τους διαμένοντες σε παραθαλάσσιους δήμους με χρήση του κωδικού 6.

Κρούσματα σήμερα 21/3: Οι νέες περιοχές που μπήκαν σε βαθύ κόκκινο

Νέα μέτρα ισχύουν σε όλες τις περιοχές της χώρας που βρίσκονται στο βαθύ κόκκινο, σύμφωνα με τον Νίκο Χαρδαλιά. Στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) εντάσσονται πλέον με ομόφωνη εισήγηση της Επιτροπής, οι ακόλουθες περιοχές:

  • η Περιφερειακή Ενότητα Μυκόνου,
  • η Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου,
  • ο δήμος Αμφίπολης της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών,
  • οι δήμοι Καστοριάς και Ορεστίδος της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς,
  • ο δήμος Καρδίτσας,

Υπενθυμίζουμε ότι η Λέρος βρίσκεται ήδη σε ειδικό καθεστώς πρόσθετων περιοριστικών μέτρων και σε κήρυξη έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας, καθεστώς στο οποίο θα παραμείνει μέχρι τη Δευτέρα 29 Μαρτίου στις 6 το πρωί. Στο ίδιο καθεστώς εντάσσεται μέχρι τις 29 Μαρτίου και η Δημοτική Κοινότητα Γαλατινής της Δημοτικής Ενότητας Ασκίου του Δήμου Βοΐου (με έδρα τη Σιάτιστα) της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης. Τέλος, από το επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο), με ομόφωνη εισήγηση της Επιτροπής, «βγαίνουν» οι εξής περιοχές:

  • η Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας,
  • η Περιφερειακή Ενότητα Σάμου,
  • η Περιφερειακή Ενότητα Άρτας,
  • η Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας και
  • ο δήμος Ρόδου.

Οι περιοχές αυτές εντάσσονται από τη Δευτέρα 22 Μαρτίου στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου (κόκκινο) καθώς παρατηρείται αισθητή μείωση του επιδημιολογικού φορτίου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments