Τεχνολογία

DreamLab app: Η Τεχνητή Νοημοσύνη μας βοηθάει να κάνουμε πιο έξυπνες διατροφικές επιλογές

DreamLab app: Η Τεχνητή Νοημοσύνη μας βοηθάει να κάνουμε πιο έξυπνες διατροφικές επιλογές
Το Dreamlab, η βραβευμένη εφαρμογή του Ιδρύματος Vodafone συμβάλλει στην επιστημονική έρευνα του Imperial College που εντοπίζει τα μόρια υπερτροφών με αντιικές ιδιότητες. Δείτε ποιες είναι οι 5 αυτές καθημερινές τροφές και το πώς μπορείτε να τις εντάξετε στη διατροφή σας μέσα από 15 ειδικά μελετημένες συνταγές HYPERFOODS. #μαζί_ανακαλύπτουμε ονειρεμένες συνταγές για να θωρακίσουμε τον οργανισμός μας στην εποχή της πανδημίας. 

Γνωρίζατε ότι τα μήλα είναι πλούσια σε περισσότερα από 20 αντιικά βιοδραστικά μόρια, τις ευεργετικές ιδιότητες των οποίων μπορούμε εύκολα να εντάξουμε στις  διατροφικές συνήθειες μας  απολαμβάνοντας απλώς μία γευστική σαλάτα με μήλο & αντίδια; Χρειάζονται μόνο 15 λεπτά για την προετοιμασία της και μπορείτε να βρείτε τη συνταγή εδώ. Εάν πάλι,  επιθυμείτε να δοκιμάσετε κάτι πιο «εξωτικό», όπως για παράδειγμα το νοτιοκορεάτικο κίμτσι, όχι μόνο θα επωφεληθείτε από τα 20 αντιικά βιοδραστικά μόρια που περιέχονται στο λάχανο, αλλά θα εξοικειωθείτε γευστικά και με τις νοστιμιές μιας καινούριας κουζίνας! Ανακαλύψτε εδώ τη συνταγή. Τι είναι όμως τα αντιικά βιοδραστικά μόρια και πώς προέκυψαν οι παραπάνω συνταγές; 

Οι HYPERFOODS συνταγές με ονομασία (και τεχνολογία) προέλευσης 

Η αντίληψη ότι τα τρόφιμα που καταναλώνουμε έχουν αντίκτυπο τόσο στην υγεία όσο και στην ευημερία μας είναι πλέον αδιαμφισβήτητη. Η πρόσφατη έρευνα του  Δρ. Kirill Veselkov, επικεφαλής Υπολογιστικής Ιατρικής στο Imperial College London  του Λονδίνου, επιβεβαιώνει άλλωστε ότι οι ανθυγιεινές διατροφικές συνήθειες, ευθύνονται συνολικά για το ένα πέμπτο των θανάτων παγκοσμίως ενώ αντίστοιχα εκτιμάται ότι σχεδόν οι μισοί από τους καρκίνους θα μπορούσαν να προληφθούν εάν είχε υιοθετηθεί ένα πιο υγιεινό διαιτολόγιο καθώς και ένας καλύτερος τρόπος ζωής.

Στο πλαίσιο αυτό, μία ερευνητική ομάδα από το Imperial College London και ο διακεκριμένος σεφ Jozef Youssef,με την αρωγή του Ιδρύματος Vodafone, ένωσαν τις δυνάμεις τους για τη δημιουργία του βιβλίου μαγειρικής HYPERFOODS. Στο βιβλίο θα βρείτε συνταγές που περιλαμβάνουν τροφές οι οποίες σύμφωνα με την επιστημονική έρευνα διαθέτουν αντιικές ιδιότητες. Συγκεκριμένα, οι συνταγές βασίζονται σε ευρήματα του ερευνητικού προγράμματος Corona-AI (Artificial Intelligence) του Imperial College London, το οποίο χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη και τη μηχανική μάθηση προκειμένου να εντοπίζει μόρια που καταπολεμούν τις ασθένειες, σε καθημερινά τρόφιμα, όπως μήλα, καρότα, σέλινο, πορτοκάλια, λάχανο κ.ά..

Το ερευνητικό πρόγραμμα υποστηρίζεται από το DreamLab, την βραβευμένη εφαρμογή του Ιδρύματος Vodafone που δίνει τη δυνατότητα σε χιλιάδες ανθρώπους να βοηθήσουν (ενώ κοιμούνται!), ώστε να ολοκληρωθούν πιο γρήγορα σημαντικές έρευνες στον τομέα της υγείας. 

Οι data-driven συνταγές του 21ου αιώνα 

Η μελέτη στην οποία βασίστηκε το βιβλίο μαγειρικής HYPERFOODS, χάρη στη συνδρομή του DreamLab App, κατάφερε να συνδυάσει προηγμένες τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης, κορυφαίους υπερυπολογιστές και ανάλυση big data. Στόχος ήταν να επιταχυνθεί η επιστημονική έρευνα και να αναλυθούν δισεκατομμύρια συνδυασμοί υπαρχόντων φαρμάκων και μορίων με βάση τα τρόφιμα, προκειμένου να εντοπιστούν προηγουμένως άγνωστες ιδιότητές τους που μπορούν να καταπολεμήσουν διάφορες ασθένειες.

Γι’ αυτό και οι συγγραφείς του HYPERFOODS είναι πεπεισμένοι ότι η έρευνα που διεξάγεται  μέσω της εφαρμογής DreamLab, θα συμβάλει σημαντικά  ενθαρρύνοντας  τους ανθρώπους στο μέλλον  να επιλέξουν πιο έξυπνες, πιο θρεπτικές και πιο βιώσιμες επιλογές τροφίμων. 

Για να ενημερωθείτε περισσότερο και –γιατί όχι;– να δημιουργήσετε κι εσείς γεύματα που μπορούν να συμβάλλουν στην ενίσχυση του οργανισμού σας, μπορείτε να βρείτε όλες τις HYPERFOODS συνταγές στην ιστοσελίδα της Vodafone εδώ.

Το DreamLab και στον αγώνα κατά της πανδημίας

H εφαρμογή DreamLab δημιουργήθηκε το 2015 με σκοπό να υποστηρίξει την έρευνα για τον καρκίνο, και έχει ήδη βοηθήσει να πραγματοποιηθούν σημαντικές, νέες ανακαλύψεις στον τομέα αυτό. Από την έναρξη της πανδημίας αξιοποιήθηκε και για την καταπολέμηση του COVID-19. Πάνω από 1 εκατ.  χρήστες smartphone από όλο τον κόσμο βοήθησαν το Imperial College London προκειμένου να επιταχύνει σε μόλις έξι μήνες τη Φάση 1 του ερευνητικού έργου Corona-AI (Artificial Intelligence). Η διαδικασία διήρκησε πολύ λιγότερο από ό,τι θα απαιτούνταν με παραδοσιακές ερευνητικές μεθόδους, χάρη στη συμβολή των χρηστών του Dreamlab και της επεξεργαστικής ισχύος που διέθεσαν στο πρόγραμμα. 

Το Corona-AI (artificial intelligence) ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2020 και στοχεύει να εντοπίσει συνδυασμούς υπαρχόντων φαρμάκων και μορίων με βάση τροφές που μπορούν να βοηθήσουν ασθενείς με COVID-19. Μέχρι στιγμής, σχεδόν ένα εκατομμύριο χρήστες smartphones σε 17 χώρες έχουν συμβάλει ώστε να επιταχυνθεί η επιστημονική έρευνα.

Ο Δρ. Βασίλης Βασιλείου του Yale School of Public Health και μέλος της ομάδας του DreamLab, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη σημασία του έργου αυτού: «Στους δύσκολους αυτούς καιρούς, η Τεχνητή Νοημοσύνη μπορεί να έχει τεράστια συνεισφορά στον αγώνα κατά του COVID-19. Η ομάδα του DreamLab αξιοποιεί τη δύναμη της Τεχνητής Νοημοσύνης για να αξιολογήσει εγκεκριμένα φάρμακα που ενδεχομένως μπορούν να καταπολεμήσουν τον COVID-19, όπως επίσης και για να εντοπίσει ουσίες στις τροφές που έχουν τη δυνατότητα να ενισχύσουν την ανοσία μας κατά των επιπτώσεων του ιού».

Εάν θέλετε κι εσείς να λάβετε μέρος στη μεγάλη αυτή συλλογική δράση, δεν έχετε παρά να κατεβάσετε την εφαρμογή DreamLab σε Android και IOS. Με τον τρόπο αυτό,  βοηθάτε τους ερευνητές ενώ κοιμάστε – και, μεταξύ μας, θα κοιμάστε καλύτερα, γνωρίζοντας ότι βοηθάτε στην αντιμετώπιση του COVID-19! Για περισσότερες λεπτομέρειες πατήστε εδώ

Το Dreamlab, η βραβευμένη εφαρμογή του Ιδρύματος Vodafone συμβάλλει στην επιστημονική έρευνα του Imperial College που εντοπίζει τα μόρια υπερτροφών με αντιικές ιδιότητες. Δείτε ποιες είναι οι 5 αυτές καθημερινές τροφές και το πώς μπορείτε να τις εντάξετε στη διατροφή σας μέσα από 15 ειδικά μελετημένες συνταγές HYPERFOODS.

  1. Μήλο
  • Σαλάτα με μήλο & αντίδι 
  • Eπιδόρπιο με καραμελωμένα μήλα 
  • Granola 
  1. Φραγκοστάφυλο 
  • Ποτό Kvass με φραγκοστάφυλο 
  • Τάρτες με αποξηραμένα φρούτα 
  • Σαλάτα με βινεγκρέτ φραγκοστάφυλου
  1. Μαϊντανός 
  • Ταμπούλε 
  • Ψητές κόκκινες πιπεριές γεμιστές
  • Chimichurri
  1. Λάχανο 
  • Κίμτσι
  • Λάχανο stir-fry
  • Λαχανοσαλάτα Coleslaw
  1. Πορτοκάλι
  • Αβοκάντο και εσπεριδοειδή
  • Στήθος πάπιας με σαγκουίνι
  • Ισπανικό σκόρδο mojo 

Google play: https://play.google.com/store/apps/details?id=au.com.vodafone.dreamlabapp

IOS: https://apps.apple.com/gr/app/dreamlab/id1273619275

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments