Ειδήσεις

25η Μαρτίου: Το Σάο Πάολο τιμά την Επανάσταση του 1821

25η Μαρτίου: Το Σάο Πάολο τιμά την Επανάσταση του 1821
25η Μαρτίου: Το Σάο Πάολο στη Βραζιλία τιμά την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης φωτίζοντας δύο εμβληματικά κτίρια του στα εθνικά χρώματα της Ελλάδας.

Την 25η Μαρτίου το Σάο Πάολο στην Βραζιλία πρόκειται να φωτίσει δύο από τα εμβληματικότερα κτίρια του με τα εθνικά χρώματα της Ελλάδας, τιμώντας με αυτό τον τρόπο τη χώρα μας και την επέτειο των 200 χρόνων από τη κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης. Η κίνηση αυτή γίνεται σε κοινή συνεργασία με την ελληνική κοινότητα του Σάο Πάολο και υπό την καθοδήγηση της ελληνικής πρεσβείας στη Βραζιλία.

Σάο Πάολο: Οι δράσεις για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου

Συγκεκριμένα, το κτίριο της Ένωσης Βιομηχάνων του Σάο Πάολο (FIESP) θα φωτιστεί με θέαμα ελληνικών παραστάσεων και την ελληνική σημαία μας από τις 19:00 της 25ης Μαρτίου έως τις 06:00 της 26ης Μαρτίου. Επίσης, σε αναγνώριση της φετινής επετείου, η πολιτειακή κυβέρνηση του Αγίου Παύλου θα φωτίσει ανήμερα της εθνικής επετείου, την 25η Μαρτίου, με τα εθνικά μας χρώματα το σημαντικότερο μουσείο της πόλης, την Πινακοθήκη του Σάο Πάολο.

Επιπλέον το γενικό προξενείο του Σάο Πάολο γνωστοποίησε ότι έχει συγκεντρώσει πλούσιο εορταστικό και πολιτιστικό υλικό για διαδικτυακούς εορτασμούς της εθνικής μας επετείου, ενώ ήδη, από τις 22 έως τις 25 Μαρτίου, πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του γενικού προξενείου και της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» η πρώτη επετειακή δράση του, το διεθνές συνέδριο του Πολιτειακού Πανεπιστημίου του Ρίο ντε Τζανέιρο με τίτλο «Επανάσταση και Ελευθερία: 1821-2021. Η αρχή της σύγχρονης Ελλάδας»

25η Μαρτίου: Η Γερμανία ντύνει τον Πύργο του Ρήνου στα γαλανόλευκα προς τιμή της Ελλάδας

Την ίδια στιγμή ένα από τα εμβληματικότερα κτίρια του Ντύσσελντορφ, ο Πύργος του Ρήνου, πρόκειται να ντυθεί στα χρώματα του γαλάζιου και λευκού, προκειμένου να τιμήσει την επέτειο του 1821. Συγκεκριμένα, μαζί με τη φαντασμαγορική φωταγώγηση, για τουλάχιστον 3 ώρες θα πραγματοποιηθεί ένα lazer show το οποίο θα αποτυπώνει τα «200 χρόνια Ελλάδα» στα γερμανικά μαζί με μια σειρά από φωτορρυθμικούς σχηματισμούς οι οποίοι θα απεικονίζουν όλα τα σύμβολα της επανάστασης. Ορατά από όλα τα σημεία του Ντύσσελντορφ θα είναι μεταξύ άλλων όλες οι ελληνικές σημαίες και η σφραγίδα της Φιλικής Εταιρείας.

«Δεν έχει ξαναγίνει κάτι τέτοιο στο Ντύσσελντορφ. Το περιμένουν με ανυπομονησία τόσο οι Έλληνες που ζουν εδώ όσο και οι Γερμανοί Φιλέλληνες που είναι πολλοί στο κρατίδιό μας»,δήλωσε στο ethnos.gr η Γενική Πρόξενος της Ελλάδος στο Ντύσσελντορφ Μαρία Παπακωνσταντίνου. «Κοιτάμε ψηλά, είμαστε πολλοί και γινόμαστε ορατοί», συμπλήρωσε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments