Πολιτική

Γεννηματά: Ώρα δεσμεύσεων το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο

Γεννηματά: Ώρα δεσμεύσεων το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο
Γεννηματά: Σε δήλωση της η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ αναφέρθηκε στο αυριανό Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και στους χειρισμούς της Κυβέρνησης.
Γεννηματά: Σε δήλωση της η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ αναφέρθηκε στο αυριανό Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και στους χειρισμούς της Κυβέρνησης.

Πολλές φορές στο παρελθόν, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά έχει αποδώσει ευθύνες στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για το γεγονός ότι αρνείται να συγκαλέσει το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών. Προκειμένου να εξασφαλίσει ένα αρραγές μέτωπο στο εσωτερικό και ομοψυχία στη χώρα. Τώρα, επανέρχεται με δηλώσεις της πάνω στο ζήτημα που πρέπει να τεθεί στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της Πέμπτης (25/03).

«Στο αυριανό Ευρωπαϊκό Συμβούλιο επιβάλλεται η Κυβέρνηση να διασφαλίσει συγκεκριμένες και ουσιαστικές δεσμεύσεις -στο πλαίσιο της έκθεσης Μπορέλ. Για τον σεβασμό από πλευράς Τουρκίας του διεθνούς δικαίου και του δικαίου της θάλασσας», τονίζει σε δήλωση της η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά. Επιπλέον προσθέτει πώς, δεν πρέπει η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός να αρκεστούν σε ευχολόγια για αόριστες μελλοντικές κυρώσεις, διότι αυτά όπως λέει η κ. Γεννηματά αποθρασύνουν την Τουρκία.

Γεννηματά: Η δήλωση της προέδρου του ΚΙΝΑΛ

“Στο αυριανό Ευρωπαϊκό Συμβούλιο επιβάλλεται η Κυβέρνηση να διασφαλίσει συγκεκριμένες και ουσιαστικές δεσμεύσεις -στο πλαίσιο της έκθεσης Μπορέλ- για τον σεβασμό από πλευράς Τουρκίας του διεθνούς δικαίου και του δικαίου της θάλασσας. Για την οριστική εγκατάλειψη της παραβατικής της συμπεριφοράς, για σεβασμό της ελληνικής κυριαρχίας και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.

Να μην αρκεσθεί πάλι σε ευχολόγια για αόριστες μελλοντικές κυρώσεις. Αυτά αποθρασύνουν την Τουρκία.”

Γεννηματά: “Η Κυβέρνηση να εξασφαλίσει δεσμεύσεις στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο”

“Είναι ώρα να τεθούν σαφείς όροι στην Τουρκία πριν προχωρήσει η λεγόμενη θετική ατζέντα της ΕΕ για αυτήν. Να υποχρεωθεί αυτή να υλοποιήσει ένα κατάλογο συγκεκριμένων δεσμεύσεων που θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την εγκατάλειψη του casus belli , την προσχώρηση στη Σύμβαση για το δίκαιο της θάλασσας ως μέρος του ενωσιακού κεκτημένου και την αποχή από κάθε παραβατική συμπεριφορά σε Αιγαίο και Αν. Μεσόγειο.

Όσον αφορά την αναθεωρημένη δήλωση ΕΕ-Τουρκίας για το μεταναστευτικό, να διασφαλιστεί ότι οι επιστροφές προς την Τουρκία θα γίνονται πράξη από όλη την χώρα μας και ότι δεν θα συνεχίσουν να μετατρέπονται τα νησιά μας σε αποθήκες ψυχών.

Αύριο στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο είναι «ώρα αλήθειας», τόσο για την Κυβέρνηση όσο και για την Ευρωπαϊκή Ένωση”

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments