Αθλητισμός

Ισπανία – Ελλάδα: 1-1

Ισπανία – Ελλάδα: 1-1
Ισπανία - Ελλάδα: Η Εθνική μπήκε με το δεξί στα προκριμάτικά του Μουντιάλ. Κατάφερε και πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας στη Γρανάδα.

Η Ελλάδα πήρε τον βαθμό από την Ισπανία στην πρώτη αγωνιστική των ομίλων για τα προκριματικά του Μουντιάλ του Κατάρ. Το σκορ είχε ανοίξει ο Μοράτα για τους Ισπανούς, αλλά η Εθνική ισοφάρισε με τον Μπακασέτα από τη βούλα του πέναλτι. Θυμίζουμε ότι ο Τζόνι Φαν’τ Σχιπ είχε δηλώσει από τη συνέντευξη Τύπου ότι η Εθνική ομάδα δεν θα φοβηθεί το ματς και ότι πάει για αποτέλεσμα, ενώ αιφνιδίασε με την ενδεκάδα που κατέβασε.

Στο γκολ των Ισπανών στο 33′ ο Κόκε έβγαλε υπέροχη μπαλιά στον Μοράτα, ο οποίος κινήθηκε στην πλάτη του Μπακάκη, κοντρόλαρε με το στήθος και προτού σκάσει η μπάλα κάτω νίκησε με το αριστερό τον Βλαχοδήμο για το 1-0. Άργησε να βγει ο τερματοφύλακας της Μπενφίκα.

Η Εθνική ισοφάρισε στο 57′. Ο Ινίγο Μαρτίνεθ βρήκε τον Μασούρα στο πόδι σε προσπάθειά του να διώξει, τον ανέτρεψε και ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα του πέναλτι, με τους Ισπανούς να διαμαρτύρονται. Ο Ισπανός άσος πήρε και κίτρινη διότι σήκωσε επικίνδυνα το πόδι του.

Την εκτέλεση του πέναλτι ανέλαβε ο Μπακασέτας, ο οποίος έστειλε τη μπάλα στον ουρανό του τέρματος του Σιμόν, σημαδεύοντας το κέντρο της εστίας και ισοφάρισε σε 1-1 για την Ελλάδα.

Ισπανία - Ελλάδα: 1-1

Ισπανία – Ελλάδα: 1-1

Η εξέλιξη του αγώνα

Ο αγώνας στην Γρανάδα ξεκίνησε με τους Ισπανούς να έχουν την απόλυτη κατοχή της μπάλας, όμως χωρίς να μπορεί να δημιουργήσουν φάσεις στην καλοδιαβασμένη ελληνική άμυνα. Οι διεθνείς μας έδειχναν καλά διαβασμένοι ως προς τα μαρκαρίσματα και τις αλληλοκαλύψεις. Η πρώτη καλή φάση για τους γηπεδούχους ήρθε στο 14′ όταν μετά από σέντρα του Γκαγιά ο Κόκε σούταρε από καλό σημείο, δύο φορές, με την μπάλα να κοντράρει πρώτα στον Τσιμίκα και μετά στον Τζαβέλλα και να φεύγει λίγο πάνω από τα δοκάρια του Βλαχοδήμου σε κόρνερ.

Οι Ίβηρες προσπαθούσαν να διασπάσουν το πρέσινγκ που ασκούσαν οι Ζέκα, Μπουχαλάκης με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ανεβάσουν ρυθμό στο παιχνίδι κάτι που βόλευε αρκετά τους Έλληνες ποδοσφαιριστές. Η Εθνική μας είχε το μυαλό της στο πως θα φύγει στην… κόντρα μη μπορώντας να κρατήσει μπάλα στα πόδια της.

Σε μια τέτοια στιγμή στο 26′ ο Λημνιός μπήκε στην ισπανική περιοχή προσπάθησε να σουτάρει, όμως ο Ράμος τον έκοψε με το τακουνάκι. Στο 32′ οι παίκτες του Λουίς Ενρίκε έφτασαν μια ανάσα από το 1-0, όταν ο Ντάνι Όλμο σούταρε έξω από την μεγάλη περιοχή με την μπάλα να τραντάζει τα δοκάρια του Βλαχοδήμου. Ένα λεπτό όμως αργότερα ότι δεν έκανε ο παίκτης της Λειψίας το κατάφερε ο Αλβάρο Μοράτα. Μετά από γέμισμα του Κόκε ο επιθετικός της Γιουβέντους κατέβασε την μπάλα άψογα με το στήθος και σούταρε με τη μια ανοίγοντας το σκορ για την Ισπανία.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολλανδός Ομοσπονδιακός τεχνικός αποφάσισε να ανεβάσει πιο ψηλά την ελληνική ομάδα και με την είσοδο του Τζόλη στον αγωνιστικό χώρο έδωσε την απαιτούμενη ταχύτητα που χρειαζόταν. Όλα αυτά είχαν σαν αποτέλεσμα να κερδίζει μέτρα και σε μια περίεργη φάση στο 55′ να κερδίσει πέναλτι μετά από κλωτσιά του Ινίγο Μαρτίνες στον Μασούρα.

Την εκτέλεση ανέλαβε ο Τάσος Μπακασέτας που διατηρώντας την ψυχραιμία του έκανε το 1-1 για την Εθνική μας. Αυτό το γκολ έβγαλε εκτός ρυθμού τους γηπεδούχους που έκαναν αρκετά εύκολα λάθη δίνοντας τη δυνατότητα στους διεθνής μας να παίρνουν τις απαραίτητες ανάσες. Η Εθνική μας συνέχιζε να κλείνει σωστά τους διαδρόμους των Ισπανών και παίζοντας πιο επιθετική άμυνα έκλεβαν μπάλες από τους γηπεδούχους.

Έπρεπε να φτάσουμε στο 75′ για να ανησυχήσει ο Βλαχοδήμος με τους Ισπανούς να χάνουν μια μεγάλη φάση. Ο Γκαγιά έκανε το γύρισμα από τα αριστερά με συρτή σέντρα, η μπάλα πέρασε από όλους όμως ο Ογιαρθάμπαλ δεν κατάφερε να την φτάσει για να την στείλει στα δίχτυα. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να προσπαθούν να πιέσουν χωρίς ιδιαίτερο αποτέλεσμα μιας και στις υποψίες φάσεις οι διεθνής τις ανέκοπταν αρκετά εύκολα. Το άγχος είχε αρχίσει να κάνει την εμφάνιση στους ποδοσφαιριστές του Λουίς Ενρίκε κάνοντας αρκετά εύκολα λάθη.

Οι Ίβηρες συνέχισαν το μονόπλευρο παιχνίδι τους από την αριστερή πλευρά, όμως Ζέκα και Μπουχαλάκης διάβαζαν σωστά και ανέκοπταν τον παίκτη παραπάνω που προσπαθούσαν να βγάλουν οι γηπεδούχοι. Τα τελευταία λεπτά οι Ισπανοί ήταν συνέχεια στην περιοχή του Βλαχοδήμου αλλά τόσο ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, όσο και ο Τζαβέλλας δεν άφηναν περιθώρια. Το τελικό σφύριγμα έφερε τους Έλληνας να πανηγυρίζουν έναν τεράστιο βαθμό στην Γρανάδα και να βάζουν γερές βάσεις για τη συνέχεια των προκριματικών αρχής γενομένης.

Οι συνθέσεις του αγώνα:

Ισπανία (Ενρίκε): Σιμόν, Γιορέντε, Ράμος (46′ Μαρτίνες), Ε. Γκαρσία, Γκαγιά, Όλμο (65′ Πέδρι), Ρόδρι, Κόκε (72′ Τιάγκο), Φεράν Τόρες (72′ Ογιαρθάμπαλ), Μοράτα, Κανάλες (65′ Χιλ).

Ελλάδα (Φαν’τ Σχιπ): Βλαχοδήμος, Μπακάκης, Παπαδόπουλος, Τζαβέλλας, Τσιμίκας (80′ Κυριακόπουλος), Μπουχαλάκης, Ζέκα, Μάνταλος (46′ Σιώπης), Μασούρας (65′ Φορτούνης), Μπακασέτας (78′ Γιακουμάκης), Λημνιός (46′ Τζόλης).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments