Ελλάδα

Παύλος Κοτσώνης: Ποιος είναι ο σύντροφος της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου

Παύλος Κοτσώνης: Ποιος είναι ο σύντροφος της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου
Παύλος Κοτσώνης: Σε όλες τις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, ο σύντροφος της Προέδρου της Δημοκρατίας, ήταν στο πλευρό της.

Ο σύντροφος της Κατερίνας Σακελλαροπούλου, Παύλος Κοτσώνης, νομικός και ο ίδιος ήταν ανάμεσα στα ελάχιστα άτομα – λόγω κορωνοϊού που παραβρέθηκαν στη σημερινή παρέλαση. Το ζευγάρι προκάλεσε αίσθηση κατά τη διάρκεια των εορτασμών της 25ης Μαρτίου και των 200 χρόνων από το 1821.

Σε όλες τις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, ο Παύλος Κοτσώνης, ο σύντροφος της Προέδρου της Δημοκρατίας, ήταν στο πλευρό της Κατερίνας Σακελλαροπούλου. Από την εκδήλωση στην Εθνική Πινακοθήκη και το δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο, την Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021, μέχρι τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση και την υποδοχή του πρίγκιπα Καρόλου και της συζύγου του Καμίλα, στο Προεδρικό Μέγαρο, την Πέμπτη 25 Μαρτίου 2021.

Ποιος είναι ο Παύλος Κοτσώνης;

Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου παντρεύτηκε με θρησκευτικό γάμο σε ηλικία 27 ετών και πλέον είναι διαζευγμένη. Πριν γίνει ΠτΔ κατοικούσε σε συγκρότημα κατοικιών επί της οδού Μυλλέρου στη συνοικία του Μεταξουργείου στην Αθήνα. Από το γάμο της είναι μητέρα μιας κόρης, της 37χρονης σήμερα Νιόβης. Σύντροφος, εκτός γάμου, της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου είναι ο πρώην δικαστής Παύλος Κοτσώνης, πρώην σύμβουλος Επικρατείας που παραιτήθηκε μετά το 2006 από το δικαστικό σώμα, και μετέπειτα δικηγόρος που εργάζεται ως νομικός συμπαραστάτης με έδρα τις Βρυξέλλες.

Ο Παύλος Κοτσώνης ήταν ένα αξιολογότατος σύμβουλος Επικρατείας με πολύ ανοικτό μυαλό, που είδε πολύ νωρίς αυτά που άλλοι δεν μπόρεσαν να δουν. Έτσι, παραιτήθηκε από το δικαστικό σώμα, εδώ και χρόνια και σήμερα έχει (αλλά και από τότε που παραιτήθηκε) μια πολύ σημαντική καριέρα δικηγόρου στο εξωτερικό (Βρυξέλλες).

Μάλιστα, τον Οκτώβριο του 2016 η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου από συγκεκριμένο φιλοκυβερνητικό έντυπο είχε δεχθεί χτυπήματα κάτω από τη μέση (αλλιώς «λάσπη») στην υπόθεση των πρώτων τηλεοπτικών αδειών, λόγω της προσωπικής της σχέσης με τον Παύλο Κοστώνη.

«Ο Παύλος Κοτσώνης και ο συνέταιρός του Σπύρος Παππάς, οι οποίοι διατηρούν μεγάλο δικηγορικό γραφείο στις Βρυξέλλες, ως δικηγόροι της Ένωσης Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας, είχαν κάνει προσφυγή τόσο στις Βρυξέλλες όσο και στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, ενάντια στον νόμο της κυβέρνησης για τις τηλεοπτικές άδειες.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από κάποια χρόνια η Κατερίνα Σακελλαροπούλου παραιτήθηκε όχι από το ΣτΕ αλλά από την Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου, επικαλούμενη ως αιτία την ανακοίνωση της Ένωσης για την αναβολή της πρόσφατης διάσκεψης για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών. Σύμφωνα με το σκεπτικό της δικαστή το Δ.Σ. της Ένωσης αποδοκίμαζε ως ψευδή όσα αντίθετα αναφέρονται στον Τύπο «με βάση όχι τη δική του αντίληψη για τα πράγματα, αλλά την ανακοίνωση του Προέδρου του Δικαστηρίου, μετατρέποντας ουσιαστικά την Ένωση, για πρώτη, κατά την αντίληψή μου φορά, σε γραφείο τύπου του Προέδρου του Δικαστηρίου».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments