Αθλητισμός

Ράλλυ Ακρόπολις: Επιστρέφει από φέτος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα

Ράλλυ Ακρόπολις: Επιστρέφει από φέτος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα
Ράλλυ Ακρόπολις: Από τις 9 έως τις 12 Σεπτεμβρίου 2021 θα αντιλαλήσουν τα βουνά.

Είναι γεγονός… Το Ράλλυ Ακρόπολις επιστρέφει και επισήμως στο καλεντάρι του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ. Ύστερα από οκτώ χρόνια απουσίας, ο εκ των παλαιότερων και σημαντικότερων αγώνων αυτοκινήτου, θα δηλώσει «παρών» στο WRC, με τους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού να μετρούν ήδη αντίστροφα για τις 9, 10, 11 και 12 Σεπτεμβρίου 2021. 

Ράλλυ Ακρόπολις: Για τη διοργάνωσή του έχει ήδη συσταθεί Οργανωτική Επιτροπή

Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη, όσον αφορά τον Εθνικό μας αγώνα. Οι στοχευμένες ενέργειες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και του Υφυπουργού, Λευτέρη Αυγενάκη, για την επιστροφή της χώρας μας στις σημαντικότερες διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις, επισφραγίζονται με τον καλύτερο τρόπο. Θυμίζουμε άλλωστε ότι τον Δεκέμβριο του 2020 υπογράφηκε Μνημόνιο Συνεργασίας από τον κ. Αυγενάκη, τον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής Διοργανώσεων Μηχανοκίνητου Αθλητισμού, Τάκη Πουρναράκη, και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του WRC Promoter, Jona Siebel. 

Σε αυτό καθορίζονται οι όροι συνεργασίας του Promoter με την Οργανωτική Επιτροπή, σχετικά με την παρουσία του Ράλλυ Ακρόπολις στο πρόγραμμα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Η Επιτροπή, η οποία εργάζεται πάνω στο σχεδιασμό και στην υλοποίηση του Ράλλυ, έχει ήδη συσταθεί και αποτελείται από σημαντικές προσωπικότητες από το χώρο του αυτοκινήτου.

Περισσότερες λεπτομέρειες, για την πόλη που θα φιλοξενήσει τον αγώνα, θα ανακοινωθούν στο αμέσως προσεχές διάστημα. Σημειώνεται ότι το Ράλλυ Ακρόπολις του 2021 θα αποτελέσει τον 10ο γύρο του WRC, αντικαθιστώντας το Ράλλυ της Χιλής, του οποίου η διεξαγωγή κρίθηκε αμφίβολη, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ράλλυ Ακρόπολις

Ράλλυ Ακρόπολις

Ράλλυ Ακρόπολις: Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, δήλωσε για τη μεγάλη αυτή επιστροφή:

«Πριν από εβδομήντα χρόνια η Ακρόπολη αποτέλεσε το φόντο για έναν σπουδαίο αγώνα, που αργότερα καθιερώθηκε ως το “Ράλλυ των Θεών”. Ένας επικός αγώνας Ράλλυ που ανέκαθεν έφερνε τα πληρώματα αντιμέτωπα με συνθήκες μοναδικές. Έπειτα από οκτώ χρόνια απουσίας, το Ράλλυ Ακρόπολις επιστρέφει, και μάλιστα εν μέσω μιας χρονικής συγκυρίας που η Ελλάδα βρίσκει και πάλι το δρόμο της. Κατά την τελευταία δεκαετία βρεθήκαμε στη δική μας “διαδρομή”, που περιείχε πολλές εναλλαγές. Πλέον, η Ελλάδα χαράζει το μέλλον της κάνοντας σημαντικά άλματα όσον αφορά την έρευνα, την τεχνολογία και τη βιωσιμότητα. Είμαστε περήφανοι που μπορούμε και πάλι να φιλοξενήσουμε διεθνούς απήχησης εκδηλώσεις, όπως το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ».

Ράλλυ Ακρόπολις: Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ανέφερε:

«Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να μπορούμε να δηλώσουμε πως εκπληρώσαμε την υπόσχεση που δώσαμε στον ελληνικό λαό και στους εκατοντάδες χιλιάδες φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Τα φώτα του παγκόσμιου motorsport και του αθλητισμού γενικότερα στρέφονται ξανά στην Ελλάδα. Στην αναγεννημένη και φωτεινή Ελλάδα, που ακτινοβολεί σε όλον τον κόσμο.

Η επάνοδος του Ράλλυ Ακρόπολις στο ημερολόγιο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ είναι γεγονός. Από σήμερα κιόλας, ξεκινάμε την οργάνωση του κορυφαίου αγώνα του θεσμού. Του Ράλλυ Ακρόπολις, που είναι γραμμένο με χρυσά γράμματα στην ιστορία του motorsport. Η Ελλάδα είναι εδώ για να σας καλωσορίσει! Είναι παρούσα, εξωστρεφής και πρωταγωνιστεί σε όλους τους τομείς».

Ράλλυ Ακρόπολις: Ο Jean Todt, Πρόεδρος της FIA, είπε από την μεριά του:

«Το Ράλλυ Ακρόπολις δε χρειάζεται συστάσεις. Πρόκειται για ένα θρυλικό γεγονός, όπου ο μηχανοκίνητος αθλητισμός και η τεχνολογία συναντούν την ιστορία, στη “γη των Θεών”. Ο αγώνας είναι γνωστός για ορισμένες από τις σκληρότερες ειδικές διαδρομές στον κόσμο και προσωπικά έχω κάποιες ιδιαίτερες αναμνήσεις, έχοντας αγωνιστεί ως συνοδηγός σε πέντε Ράλλυ Ακρόπολις, μεταξύ 1970 και 1981. Χαίρομαι για την επιστροφή του στο υψηλότερο επίπεδο και θα ήθελα να ευχαριστήσω την ελληνική Κυβέρνηση για την πολύτιμη υποστήριξη, όπως και τους διοργανωτές για την ισχυρή τους δέσμευση».

Ράλλυ Ακρόπολις

Ράλλυ Ακρόπολις

Ράλλυ Ακρόπολις: Τέλος, καλωσόρισμα απηύθυνε και ο Jona Siebel, Διευθύνων Σύμβουλος του WRC Promoter, σημειώνοντας:

«Το Ράλλυ Ακρόπολις αποτελεί ένα σπουδαίο κεφάλαιο στην ιστορία του WRC και εκτιμούμε την τεράστια δέσμευση της ελληνικής Κυβέρνησης να το επαναφέρει στον κορυφαίο θεσμό αγώνων ράλλυ.«Καλώς ορίσατε! Είμαστε βέβαιοι πως ακόμα κι αν πρόκειται για ένα σύγχρονο Ράλλυ Ακρόπολις, αυτός ο αγώνας με την τόσο μεγάλη κληρονομιά θα φέρει και πάλι τους αγωνιζόμενους αντιμέτωπους με τις σκληρότερες συνθήκες».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments