Διεθνή

Γερμανία κορωνοϊός: Είσοδος μόνο με αρνητικό τεστ

Γερμανία κορωνοϊός: Είσοδος μόνο με αρνητικό τεστ
Γερμανία κορωνοϊός: Η είσοδος στη χώρα θα γίνεται μόνο με αρνητικό τεστ από την Κυριακή 28 Μαρτίου έως τα μέσα Μαΐου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γερμανικού υπουργείου Υγείας, όσοι ταξιδιώτες από το εξωτερικό πετούν με προορισμό τη Γερμανία θα πρέπει να υποβληθούν σε test κορωνοϊού. Το μέτρο αυτό πρόκειται να τεθεί σε ισχύ από τα μεσάνυχτα της Κυριακής 28 Μαρτίου. Υπενθυμίζεται ότι η Γερμανία προσπαθεί με νύχια και με δόντια να περιορίσει την εξάπλωση του κορωνοϊού, καθώς η Άνγκελα Μέρκελ νωρίτερα είχε ανακοινώσει σκληρότερο lockdown για την περίοδο του Πάσχα, μέτρο το οποίο πήρε πίσω μετά το σάλο που προκλήθηκε.

Οι ταξιδιώτες θα πρέπει να υποβληθούν σε test κορωνοϊού πριν από την αναχώρηση, ανεξάρτητα από το επίπεδο κινδύνου στο οποίο βρίσκεται η χώρα προέλευσής τους. Οι αεροπορικές εταιρείες θα επιτρέπουν στους επιβάτες να ταξιδέψουν μόνο αν έχουν μαζί τους αρνητικό test κορωνοϊού. Σημειώνεται ότι αρχικά οι αυστηροί αυτοί κανόνες θα τίθονταν σε ισχύ από αύριο, Παρασκευή, ωστόσο αξιωματούχοι υγείας ανέφεραν ότι θα μεταφέρουν την ισχύ των μέτρων την Κυριακή, ώστε να δώσουν τον κατάλληλο χρόνο στους επιβάτες και τις αεροπορικές εταιρείες χρόνο για να προετοιμαστούν. Οι ταξιδιώτες θα πρέπει να πληρώσουν οι ίδιοι για τις δοκιμές.

Παλαιότερα τα μέτρα που είχαν ληφθεί απαιτούσαν test κορωνοϊού μόνο από ταξιδιώτες που προέρχονταν από περιοχές υψηλού κινδύνου. Τώρα, οι ταξιδιώτες που προέρχονται από δημοφιλείς προορισμούς διακοπών που έχουν χαμηλούς αριθμούς κρουσμάτων, όπως η Μαγιόρκα, θα χρειαστούν αρνητικό τεστ. Τα νέα μέτρα πρόκειται να διαρκέσουν έως τα μέσα Μαΐου, ενώ οι αεροπορικές εταιρίες δήλωσαν πως θα κάνουν εκατοντάδες επιπλέον πτήσεις προκειμένου να αντιμετωπίσουν την αύξηση της ζήτησης.

Μέρκελ

Μέρκελ

Γερμανία κορωνοϊός: Η Μέρκελ πήρε πίσω τα σκληρά μέτρα για το Πάσχα

Την ίδια στιγμή η Άνγκελα Μέρκελ πήρε πίσω το μέτρο του σκληρού καθολικού lockdown που είχε ανακοινώσει για την περίοδο του Πάσχα των Καθολικών, το οποίο διαρκεί από την 1η Απριλίους έως την 5η Απριλίου, και ζήτησε δημόσια συγγνώμη από το γερμανικό λαό, χαρακτηρίζοντας ως «λάθος» την απόφασή της. Σημειώνεται ότι έχει ανακοινωθεί παράταση του lockdown στη Γερμανία, το οποίο πρόκειται κρατήσει μέχρι τις 18 Απριλίου.

Ύστερα από τις αντιδράσεις που ξέσπασαν με την ανακοίνωση των σκληρών μέτρων, η Άνγκελα Μέρκελ πήρε πίσω την απόφασή της και παραδέχτηκε πως ήταν εσφαλμένη. «Το λάθος είναι δικό μου και μόνο δικό μου. Τελικά, λόγω της θέσης μου, φέρω εγώ την ευθύνη», δήλωσε η καγκελάριος, για να προσθέσει: «Λυπάμαι βαθιά και για τον λόγο αυτό ζητώ συγγνώμη από όλους τους πολίτες. Ένα λάθος πρέπει να αναγνωρίζεται ως λάθος. Και προ πάντως, πρέπει να διορθώνεται, ει δυνατόν εγκαίρως».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments