Ελλάδα

3 φανταστικές ελληνικές παραλίες στην Ηπειρωτική Ελλάδα

3 φανταστικές ελληνικές παραλίες στην Ηπειρωτική Ελλάδα
Ελληνικές παραλίες: Αυτές τις παραλίες μπορείς να βάλεις στο πρόγραμμα για τις ζεστές ημέρες που έρχονται.

Μπορεί να βρισκόμαστε εν καιρώ πανδημίας, με τα κρούσματα να είναι αυξημένα και τα περιοριστικά μέτρα να μην μας επιτρέπουν τις μεγάλες μετακινήσεις, ωστόσο το καλοκαίρι έρχεται και όλοι μας ήδη κάνουμε σχέδια για τις παραλίες που θα πλατσουρίσουμε. Και μπορεί η Ελλάδα να διαθέτει πολλά όμορφα νησιά με γαλαζοπράσινα νερά, ωστόσο διαθέτει και ένα σωρό ακόμα παραλίες στις οποίες μπορείτε να κολυμπήσετε χωρίς να χρειαστεί να επιβιβαστείτε σε πλοίο.Ποιες είναι αυτές;

Ελληνικές παραλίες: Η Βοϊδοκοιλιά στη Μεσσηνία

H Βοϊδοκοιλιά δεν είναι μόνο μία από τις ωραιότερες παραλίες της Ελλάδας και της Μεσσηνίας, αλλά ολόκληρης της Μεσογείου. Το όνομά της προέρχεται από το Βουφράς, «εκεί που ζουν τα βόδια». Αναφέρεται ακόμα σε αρχαία επιγραφή και ως Βούβοτα – Βοϊδοκοιλιά. Η προφανέστερη βέβαια ονομασία ίσως να προέρχεται και από τη μεγάλη καμπυλότητα που σχηματίζει ο κόλπος και το ότι μοιάζει με κοιλιά βοδιού.

Αυτός ο ονειρεμένος φυσικός κόλπος είναι μοναδικής ομορφιάς. Γαλαζοπράσινα, εξωτικά νερά ακουμπούν και βρέχουν τη λευκή ψιλή άμμο, η οποία απλώνεται απ’ άκρη σ’ άκρη. Μπορείτε να δείτε ακόμη και τον βυθό της θάλασσας εύκολα, εξαιτίας της καθαρότητας των νερών. Όσο για το πώς μπορείτε να πάτε εκεί;

Όπως βρίσκεστε στην οδό Πύλου – Γαργαλιάνων, θα στρίψετε αριστερά στη σήμανση για Πετροχώρι/Βοϊδοκοιλιά. Σε κάποιο σημείο της όμορφης διαδρομής θα συναντήσετε στο τέρμα ένα μίνι μάρκετ. Εκεί, στρίβετε αριστερά και συνεχίζετε ευθεία στο χωματόδρομο για τη παραλία. Αν και ο δρόμος δεν είναι ο καλύτερος, το θέαμα θα σας αποζημιώσει.

Ελληνικές παραλίες

Ελληνικές παραλίες: Η Κουρούτα στην Ηλεία

Σε πολλή κοντινή απόσταση από την Αμαλιάδα, στο Νομό Ηλείας, βρίσκεται ο οικισμός Κουρούτα. Είναι ένα μικρό παραθαλάσσιο χωριό φημισμένο για την εκπληκτική παραλία με πεντακάθαρα νερά. Ονομάζεται και «Μύκονος της Πελοποννήσου».  Είναι κοσμοπολίτικη, οργανωμένη, με πολλές επιλογές διασκέδασης, φαγητού και καφέ.

Εσείς απλά διαλέγετε σε ποια γωνιά θέλετε να κάτσετε για να απολαύσετε το μπάνιο σας και σίγουρα θα σας περιμένει μια ξαπλώστρα και ομπρέλα.  Έχει πάρει γαλάζια σημαία, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ποιότητα της θάλασσας. Η πρόσβαση στην παραλία γίνεται μέσω της νέας εθνικής οδού Πατρών – Πύργου. Ελληνικές παραλίες

Ελληνικές παραλίες: Η Μπέλα Βράκα στα Σύβοτα Θεσπρωτίας

Η μαγική παραλία της Ηπείρου, Μπέλλα Βράκα, είναι ίσως το διαμάντι της Ηπείρου. Ενώνει τα Σύβοτα με το νησάκι Μουρτεμένο. Για να την επισκεφτείτε θα χρειαστεί απλά και κυριολεκτικά να περπατήσετε μέσα στη θάλασσα, με το νερό όμως να μην ξεπερνά τους 40 πόντους, γι΄ αυτό και η πρόσβαση είναι εύκολη για όλους.  Υπάρχει επίσης η δυνατότητα να την επισκεφτείτε με αυτοκίνητο το οποίο αφήνετε σε πάρκινγκ πάνω από την παραλία και κατεβαίνετε σε αυτή από το κατάλληλα διαμορφωμένο μονοπάτι.

Το ροζ χρώμα της άμμου είναι αυτό που θα σας κάνει την μεγαλύτερη εντύπωση. Συγκεκριμένα, επειδή τα νησάκια θυμίζουν ζούγκλα λόγω της πυκνής και ιδιαίτερης βλάστησης τους, που οφείλεται στο πλούσιο κοκκινόχωμα της περιοχής, το οποίο όπως είναι φυσικό αναμιγνύεται με την άμμο της παραλίας και έτσι δημιουργείται αυτό το πραγματικά ξεχωριστό φαινόμενο. Μια μικρή γεύση από τη Μπέλα Βράκα μπορείτε να πάρετε από το βίντεο της ομάδας Up Drones:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments