Τεχνολογία

iOS 14.4.2: Διαθέσιμη η αναβάθμιση λογισμικού

iOS 14.4.2: Διαθέσιμη η αναβάθμιση λογισμικού
iOS 14.4.2: Η Apple τώρα έδωσε στην κυκλοφορία μία από τις πιο σημαντικές αναβαθμίσεις τελευταία.

Το iOS, γνωστό και με την προηγούμενη ονομασία του ως iPhone OS, είναι ένα λογισμικό για κινητά το οποίο αναπτύχθηκε και διανέμεται από την Apple Inc. Αρχικά παρουσιάστηκε το 2007 για το iPhone, ενώ υποστηρίζει και άλλες συσκευές της Apple όπως το iPod touch του Σεπτεμβρίου 2007, του iPad του Ιανουαρίου του 2010 και του Apple TV δεύτερης γενιάς του Σεπτεμβρίου 2010.

Όπως έχει αναφερθεί ξανά καθώς και όπως είναι γνωστό, αντίθετα από το Windows Phone της Microsoft και το Android της Google, η Apple δεν δίνει την άδεια για την εγκατάσταση του λογισμικού iOS σε συσκευές που δεν είναι κατασκευής Apple. Και υπενθυμίζεται ότι στις Ιανουαρίου 2013, το App Store της Apple περιείχε περισσότερο από 775.000 εφαρμογές iOS, 300.000 από τις οποίες ήταν συμβατές για iPad. Αυτές οι εφαρμογές έχουν μεταφορτωθεί συνολικά περισσότερα από 50 δισεκατομμύρια φορές…!

iOS 14.4.2: Οι χρήστες πρέπει να κάνουν άμεσα την αναβάθμιση

Η Apple τώρα έδωσε στην κυκλοφορία μία από τις πιο σημαντικές αναβαθμίσεις τελευταία, η οποία αφορά και τους χρήστες iPhone και αυτούς των iPad και εκείνους των Apple Watch. Εξάλλου, η αμερικάνικη πολυεθνική εταιρεία τεχνολογίας, με έδρα στο Κουπερτίνο στην Καλιφόρνια κάνει αναβαθμίσεις αρκετά συχνά. Και σύμφωνα με τις πληροφορίες, υπάρχει μία ευπάθεια στη mobile εκδοχή του Safari, την οποία ήδη εκμεταλλεύονται hackers και μπορούν να διαχειριστούν ιστοσελίδες μέσω cross site scripting όταν τα επισκέπτεται κανείς. Από την άλλη, να σημειωθεί πως το πρόβλημα δεν επηρεάζει τη Mac εκδοχή του Safari.

Για αυτό η Apple έδωσε στην κυκλοφορία τα iOS 14.4.2 και iPadOS 14.4.2, αναφέροντας ότι «η επεξεργασία κακόβουλου web περιεχομένου μπορεί να οδηγήσει σε καθολικό cross site scripting. Η Apple γνωρίζει αναφορές πως αυτό το θέμα μπορεί να βρίσκεται τώρα σε ενεργή εκμετάλλευση». Αξίζει να τονισθεί ότι το εν λόγω bug θεωρείται τόσο σημαντικό, που τα updates δεν πέρασαν ποτέ από δοκιμές των developers ή του κοινού και δόθηκαν απευθείας για κυκλοφορία. Δεν περιέχουν μάλιστα, καμία αναβάθμιση και περιορίζονται απλά στο κλείσιμο της ευπάθειας.

Υπενθυμίζεται, για την Apple, πως τα πιο γνωστά από τα προϊόντα της είναι οι υπολογιστές της σειράς Macintosh (Mac), το λειτουργικό σύστημα Mac OS X, η φορητή συσκευή αναπαραγωγής πολυμέσων iPod, τo έξυπνο τηλέφωνο iPhone, ο υπολογιστής ταμπλέτα iPad και το έξυπνο ρολόι Apple Watch.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments