Οικονομία

Σταϊκούρας μέτρα: Τα μέτρα στήριξης του 2021 θα υπερβούν τα 14 δισ.

Σταϊκούρας μέτρα: Τα μέτρα στήριξης του 2021 θα υπερβούν τα 14 δισ.
Σταϊκούρας μέτρα: Νέα μέτρα στήριξης και για τον Απρίλιο προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας

Νέα μέτρα στήριξης και για τον Απρίλιο προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, αναφέροντας μάλιστα πως το ύψος τους θα υπερβεί πάνω από τα 14 δισεκατομμύρια ευρώ.

Σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής»  ο υπουργός Οικονομικών προανήγγειλε νέες παρεμβάσεις που θα περιλαμβάνουν αναστολή φορολογικών υποχρεώσεων και πληρωμών επιταγών, ενώ οι ιδιοκτήτες ακινήτων μπορούν να προσβλέπουν υπό προϋποθέσεις σε διπλή αποζημίωση του Φεβρουαρίου και του Μαρτίου στα μέσα Απρίλιο.

Εκτός αυτών, σύμφωνα με τον ΥΠΟΙΚ, προβλέπεται και δεύτερο πακέτο στήριξης του τουρισμού και της εστίασης.

Σταϊκούρας μέτρα: Τι δήλωσε για την επόμενη μέρα

Πανευρωπαϊκά, υπάρχει προβληματισμός για τη μετά κορωνοϊό εποχή εξαιτίας της πρωτόγνωρης σε ένταση και έκταση υγειονομικής κρίσης και των επιπτώσεών της.

Εμείς, μέχρι σήμερα, τα έχουμε καταφέρει συγκριτικά ικανοποιητικά, τόσο στο επίπεδο της συγκράτησης των θέσεων εργασίας όσο και σε αυτό της ανακοπής των μαζικών λουκέτων. Και το πετύχαμε αυτό διότι «παίζουμε» τόσο άμυνα όσο και επίθεση.

Για παράδειγμα, μέτρα όπως η επιστρεπτέα προκαταβολή, η αποζημίωση ειδικού σκοπού, το πρόγραμμα «Συν-Εργασία», οι αναστολές φορολογικών, ασφαλιστικών και δανειακών υποχρεώσεων λειτουργούν ως ασπίδα προστασίας της εργασίας.

Παράλληλα, βγαίνουμε και στην «επίθεση», με πολιτικές ενίσχυσης της απασχόλησης και στήριξης των επιχειρήσεων, όπως τα κίνητρα πρόσληψης 100.000 νέων εργαζομένων, η επιδότηση δόσεων δανειακών υποχρεώσεων νοικοκυριών και επιχειρήσεων και η κάλυψη ενοικίων.

Σταϊκούρας μέτρα: «Στο τραπέζι» η περαιτέρω στήριξη εστίασης και τουρισμού

Νέο πακέτο μέτρων στήριξης για την εστίαση και τον τουρισμό με χρηματοδοτικά εργαλεία βρίσκεται στο τραπέζι του υπουργείου Οικονομικών καθώς και του υπουργείου Ανάπτυξης σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε προ ημερών ο υπουργός Οικονομικών.

Ο αρμόδιος υπουργός άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να επεκταθούν τα μέτρα και σε άλλους κλάδους αν υπάρξουν δυνατότητες. Μιλώντας στο ΣΚΑΙ ο κ. Σταϊκούρας εκτίμησε, εξάλλου, ότι ο τουρισμός θα κινηθεί εφέτος σε περίπου διπλάσια επίπεδα από το 2020 και θα φτάσει στο 50% του 2019.

Σύμφωνα με τον υπουργό, κάθε εβδομάδα του τρέχοντος lockdown κοστίζει περίπου 750 εκατ. ευρώ. Τόνισε δε, πως είναι σημαντικό να ασκείται υπεύθυνη οικονομική πολιτική με δημοσιονομική ευελιξία αλλά όχι εκτροχιασμό, ώστε να μπορεί η χωρά να δανείζεται φθηνά. Πρόσθεσε, μάλιστα, πως ήδη το υπουργείο έχει ανακοινώσει μέτρα 2,5 δισ. ευρώ εφέτος για τη στήριξη της οικονομίας, σημειώνοντας ότι ο λογαριασμός αυτός θα μεγαλώσει.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments