Διεθνή

Φάουτσι: Πρόωρη η άρση των μέτρων σε κάποιες πολιτείες

Φάουτσι: Πρόωρη η άρση των μέτρων σε κάποιες πολιτείες
Φάουτσι: Οι ΗΠΑ είναι η χώρα που έχει υποστεί το βαρύτερο πλήγμα από την πανδημία στον πλανήτη, με πάνω από 550.000 νεκρούς.

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε χτες ο Δρ. Άντονι Φάουτσι. Ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, δήλωσε την Κυριακή ανήσυχος για τη σταθεροποίηση των κρουσμάτων σε υψηλά επίπεδα και έκρινε πως αυτό οφείλεται στην «πρόωρη» άρση των περιορισμών σε ορισμένες πολιτείες.

Φάουτσι: Τα παραλλαγμένα στελέχη είναι πιο μεταδοτικά

«Είμαστε κολλημένοι στα περίπου 50.000 κρούσματα την ημέρα, τις προάλλες έφθασαν ακόμη και τα 60.000, υπάρχει στ’ αλήθεια κίνδυνος να εκδηλωθεί νέο κύμα της πανδημίας», εξήγησε ο ανοσολόγος στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS και τόνισε ότι τα παραλλαγμένα στελέχη του κορωνοϊού, παρότι πιο μεταδοτικά, δεν αποτελούν τη μοναδική εξήγηση για την κατάσταση αυτή.

“Ατό οφείλεται σε πράγματα όπως οι ανοιξιάτικες διακοπές και η άρση των περιοριστικών μέτρων σε ορισμένες πολιτείες, που φρονώ ότι ήταν πρόωρη. Όταν κατεβαίνεις από μια κορύφωση κι αρχίζεις να βλέπεις ένα πλατό, αν παραμείνεις σε αυτό το πλατό, υπάρχει στ’ αλήθεια κίνδυνος νέου κύματος. Και δυστυχώς, αυτό αρχίζουμε να βλέπουμε», είπε, παραπέμποντας σε ευρωπαϊκές χώρες, όπου η πανδημία αναζωπυρώνεται.

ΗΠΑ κορωνοϊός

ΗΠΑ κορωνοϊός

Φάουτσι: «Ο κόσμος μειώνει την επαγρύπνησή του» είπε ο Μπάιντεν

Επίσης, δημοσιογράφοι ρώτησαν χθες τον Αμερικανό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν, ποια είναι η δική του ερμηνεία για τους αριθμούς. «Απ’ ό,τι ακούω, φαίνεται πως ο κόσμος μειώνει την επαγρύπνησή του, αλλά θα έχω μια συνάντηση με την ομάδα μου αύριο και θα σχηματίσω καλύτερη άποψη», δήλωσε.

Στις αρχές Μαρτίου, το Τέξας ανακοίνωσε ότι παύει να καθιστά υποχρεωτική τη χρήση μάσκας και θα επιτρέψει να λειτουργήσουν ξανά όλα τα εμπορικά καταστήματα της δεύτερης πολυπληθέστερης αμερικανικής πολιτείας. Άλλες πολιτείες το μιμήθηκαν, ή ετοιμάζονται να το κάνουν. Ακόμη, στη Φλόριντα, όπου η χρήση μάσκας ουδέποτε υπήρξε υποχρεωτική και όπου εστιατόρια και πλαζ δεν έκλεισαν παρά για τρεις μήνες, συνέρρευσαν πρόσφατα χιλιάδες φοιτητές για τις εαρινές διακοπές τους.

Σημειώνεται ότι οι ΗΠΑ είναι η χώρα που έχει υποστεί το βαρύτερο πλήγμα από την πανδημία του νέου κορονοϊού στον πλανήτη, με πάνω από 550.000 νεκρούς εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 30 και πλέον εκατομμυρίων κρουσμάτων του SARS-CoV-2. Ο αριθμός των κρουσμάτων παραμένει σταθερός επί αρκετές εβδομάδες και πολιτείες όπως η Νέα Υόρκη, η Φλόριντα, το Μίσιγκαν και το Νιου Τζέρζι κατέγραψαν πρόσφατα αύξησή τους, την ώρα που οι ΗΠΑ συνεχίζουν την εκστρατεία μαζικής ανοσοποίησης. Περίπου 50 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί, ενώ καθημερινά χορηγούνται σχεδόν τρία εκατομμύρια δόσεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments