Αθλητισμός

Μπαρτσελόνα: Σε άσχημη κατάσταση τα οικονομικά της

Μπαρτσελόνα: Σε άσχημη κατάσταση τα οικονομικά της
Μπαρτσελόνα: Από ότι φαίνεται η ισπανική ομάδα αντιμετωπίζει μεγάλα οικονομικά προβλήματα, ενώ κάποιοι παίκτες αναμένεται να αποχωρήσουν.

Αέρας ανανέωσης πνέει για την Μπαρτσελόνα μετά την εκλογή νέου προέδρου. Ο νέος πρόεδρος της Ομάδας, Ζοάν Λαπόρτα σηματοδότησε μία νέα εποχή αναδιαρθρώσεων και βαθιών τομών. Η πρώτη πρόκληση που έχει να αντιμετωπίσει είναι η οικονομική κατάσταση της ομάδας.

Πιο συγκεκριμένα, η οικονομική κατάσταση που παρέλαβε στην Μπαρτσελόνα ο νέος πρόεδρος, Ζοάν Λαπόρτα, δεν είναι όσο κακή είχε εκτιμηθεί. Είναι ακόμη χειρότερη! Αυτό είναι το συμπέρασμα της εσωτερικής έρευνας που διενήργησε η νέα διοίκηση του συλλόγου, όπως τουλάχιστον αναφέρει ρεπορτάζ του ραδιοτηλεοπτικού δικτύου της Καταλονίας “Esport3”. Μπαρτσελόνα

Μπαρτσελόνα: Το πρόβλημα στα οικονομικά

Σύμφωνα με το εν λόγω ρεπορτάζ, το πόρισμα της έρευνας που παρουσιάστηκε σε μέλη του Δ.Σ. από τον νέο γενικό διευθυντή της Μπαρτσελόνα, Φεράν Ρεβερτέρ, προβλέπει ζημίες της τάξης των 350 εκατ. ευρώ για την τρέχουσα χρονιά, ενώ επιστροφή στην κερδοφορία δεν προβλέπεται πριν την περίοδο 2022-23 το νωρίτερο!

Θα πρέπει, πάντως, να σημειωθεί ότι οι μεσοπρόθεσμες προβλέψεις που παρουσιάστηκαν στο διοικητικό συμβούλιο περιλάμβαναν δύο πολύ σημαντικές -αρνητικές οικονομικά αλλά θετικές αγωνιστικά- παραμέτρους: την παραμονή του Λιονέλ Μέσι, με υπογραφή νέου συμβολαίου, και την πραγματοποίηση μίας μεγάλης και ακριβής μεταγραφής το καλοκαίρι. Ο Φεράν Ρεβερτέρ εμφανίστηκε αισιόδοξος, σύμφωνα με όσα διέρρευσαν, ότι η Μπαρτσελόνα θα μπορέσει να παραμείνει ανταγωνιστική και ότι η οικονομική ανάκαμψη θα επιτευχθεί μέσα στα επόμενα χρόνια.

Με την ανάληψη της προεδρίας από τον Λαπόρτα και μετά τις αποτυχίες των τελευταίων χρόνων, φαίνεται ότι η Μπαρτσελόνα μπαίνει σε μία νέα εποχή. Εποχή αναδιαρθρώσεων και βαθιών τομών προκειμένου, αυτός ο ιστορικός σύλλογος να επιστρέψει στις επιτυχίες.

Μπαρτσελόνα: Πιθανότητες αποχώρησης για 3 αστέρες

Η Express Sport αναφέρει κάποια αστέρια που θα μπορούσαν να φύγουν από τους «blaugrana» αυτό το καλοκαίρι.

Λιονέλ Μέσι

Το μεγαλύτερο «αγκάθι» για τον σύλλογο. Η Μπαρτσελόνα εξακολουθεί να ελπίζει ότι θα τον διατηρήσει στο δυναμικό της, αν και ο Αργεντινός θα είναι ελεύθερος να μετακινηθεί σε σύλλογο της αρεσκείας του το καλοκαίρι. Ο 33χρονος έχει συνδεθεί με τη Μάντσεστερ Σίτι από το περασμένο καλοκαίρι, όταν εξέφρασε την επιθυμία του να φύγει από τη Μπαρτσελόνα, σε μία επανένωση με τον Πεπ Γκουαρντιόλα. Η Παρί Σεν Ζερμέν έχει επίσης ενδιαφερθεί για την απόκτηση του, με λίγους συλλόγους να έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν τις τεράστιες απολαβές του Μέσι.

Φιλίπε Κοουτίνιο

Ο Βραζιλιάνος είναι επίσης άλλο ένα μεγάλο όνομα που θα μπορούσε να φύγει το καλοκαίρι. Το καλοκαίρι του δόθηκε μία δεύτερη ευκαιρία να παίξει στη Μπαρτσελόνα, ξεκίνησε καλά τη σεζόν, αλλά ο τραυματισμός του τον έχει αφήσει πισω και η Μπαρτσελόνα φαίνεται διατεθειμένη να απαλλαγεί από το «βαρύ» του συμβόλαιο. Η Άρσεναλ είναι μία από τις ομάδες που έχουν ενδιαφερθεί για την απόκτηση του.

Αντουάν Γκριέζμαν

Οι άνθρωποι της Μπαρτσελόνα δεν είναι ικανοποιημένοι από την προσφορά του Γάλλου επιθετικού. Δεν ξεχωρίζει, όπως το έκανε τα προηγούμενα χρόνια στην Ατλέτικο Μαδρίτης. Με τον σύλλογο να κυνηγάει παίκτες όπως ο Αγκουέρο, ο Ντεπάι, ο Χάλαντ και έχοντας στο ρόστερ της επιθετικούς όπως ο Ντεμπελέ και ο Φάτι, το μέλλον του Γκριεζμάν μοιάζει εξαιρετικά αμφίβολο και το πιο πιθανό είναι να φύγει το καλοκαίρι, τρία χρόνια πριν από τη λήξη του συμβολαίου του. Μπαρτσελόνα

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments