Ελλάδα

Self test: Από τις 9 Απριλίου στα φαρμακεία

Self test: Από τις 9 Απριλίου στα φαρμακεία
Self test: Από τις 9 Απριλίου θα μπουν στη ζωή μας. Πώς θα τα προμηθευόμαστε, ποιοι έχουν προτεραιότητα, ποια είναι η διαδικασία για να τα κάνουμε.

Τα self test μπαίνουν στη ζωή μας από τις 9 Απριλίου αφού θα μπορούμε να τα παίρνουμε από τα φαρμακεία. Στόχος της συγκεκριμένης επιλογής είναι να υπάρχει πιο αποτελεσματική ιχνηλάτηση των ασυμπτωματικών, ενώ ο Άκης Σκέρτσος αναμένεται να κάνει νέες ανακοινώσεις αύριο Παρασκευή στην ενημέρωση για τον κορωνοϊό. Θυμίζουμε ότι για άλλη μέρα σήμερα τα κρούσματα, οι νεκροί και οι διασωληνωμένοι ήταν στα ύψη, με τον αριθμό των τελευταίων να «σπάει» άλλο ένα αρνητικό ρεκόρ.

Τα πρώτα 2 εκατομμύρια self test για την ανίχνευση του κορωνοϊού αναμένεται να παραληφθούν από τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές της χώρας σε δύο δόσεις μέχρι την ερχόμενη Τρίτη. Από εκεί και μετά θα οργανωθεί η επιχείρηση για να φτάσουν τα test στα φαρμακεία όλης της χώρας και να ξεκινήσει η διανομή τους.

Οι πολίτες από την Παρασκευή 9 Απριλίου θα μπορούν να παραλάβουν δωρεάν από τα φαρμακεία το πρώτο εβδομαδιαίο self test που τους αναλογεί, με τον ΑΜΚΑ τους. Σύμφωνα, μάλιστα με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη θα χορηγηθούν κατά προτεραιότητα σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και εργαζόμενους σε σχολεία, ώστε να επιτευχθεί και το ασφαλές άνοιγμά τους.

Self test: Από τις 9 Απριλίου στα φαρμακεία - Ποιοι έχουν προτεραιότητα

Self test: Από τις 9 Απριλίου στα φαρμακεία – Ποιοι έχουν προτεραιότητα

Η ΕΡΤ, στην πρωινή της εκπομπή, παρουσίασε αναλυτικά τη διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθούμε για να κάνουμε τα self test. Τα τεστ είναι δύο ειδών όπως είπε ο Κώστας Μαριάκης, Εισαγωγέας Ιατροτεχνολογικών Προϊόντων, το ένα είναι ρινικό και το άλλο είναι τεστ σάλιου. Το πρώτο περιλαμβάνει μπατονέτα – στυλεό, τη δοκιμαστική πλακέτα όπου θα τοποθετηθεί το επίχρισμα, το φιαλίδιο με το υγρό και το σακουλάκι απόρριψης.

Πώς τα χρησιμοποιούμε:

Με καθαρά χέρια:

  • βάζουμε τη μπατονέτα περίπου 4 εκ. μέσα στο ρουθούνι, κοιτώντας ψηλά
  • περιστρέφουμε 5-6 φορές και επαναλαμβάνουμε στο άλλο ρουθούνι
  • τοποθετούμε το στυλεό μέσα στο υγρό και περιστρέφουμε για 15’
  • μετά πιέζουμε το στυλεό όπως είναι μέσα στο φιαλίδιο με το υγρό και μετά το απορρίπτουμε στο σακουλάκι
  • έπειτα ρίχνουμε τέσσερις σταγόνες στην πρώτη ειδική θέση της δοκιμαστικής πλακέτας και την αφήνουμε 10 με 15 λεπτά μέχρι να δείξει αποτέλεσμα
  • έπειτα απορρίπτουμε και το φιαλίδιο στο σακουλάκι

Στο τεστ σάλιου η διαδικασία είναι η ίδια απλά λαμβάνεται δείγμα από το στόμα μέσα στην ειδική χοάνη, που υπάρχει στο κιτ, η οποία συνδέεται με το φιαλίδιο με το υγρό. Ανακινούμε το φιαλίδιο το αφήνουμε ένα λεπτό και μετά μεταφέρουμε 4 σταγόνες στην πλακέτα.

Self test: Δείτε το σχετικό βίντεο με τις οδηγίες

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments