Πολιτική

Άκης Σκέρτσος: Εξαιρετικά χρήσιμα τα self test

Άκης Σκέρτσος: Εξαιρετικά χρήσιμα τα self test
Άκης Σκέρτσος: Ο Υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ μίλησε σχετικά με τις εξελίξεις στην πανδημία και για τις ρυθμίσεις της επόμενης ημέρας στην οικονομία.

Ο Άκης Σκέρτσος μίλησε για τις εξελίξεις στην οικονομία σε ότι αφορά την επόμενη μέρα. Ακόμη, ανέφερε ότι η επαναλειτουργία των σχολείων είναι προτεραιότητα της κυβέρνησης. Παράλληλα μίλησε για το ευρύτερο χρονοδιάγραμμα άρσης των μέτρων του lockdown.

Πιο συγκεκριμένα, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, σε συνέντευξη του στον ΑΝΤ1, ανέφερε ότι η προτεραιότητα σε αυτήν την φάση είναι να ανοίξουν τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και δη τα Λύκεια και αυτό έχει συζητηθεί στην Επιτροπή και θα τεθεί εκ νέου την ερχόμενη εβδομάδα.

Άκης Σκέρτσος

Άκης Σκέρτσος: “Προσπαθούμε να ενισχύσουμε το ΕΣΥ”

Σημείωσε παράλληλα πως «βιώνουμε εδώ και έναν χρόνο μια πολύ δύσκολη κατάσταση, προσπαθούμε να ενισχύσουμε το ΕΣΥ, υπάρχει διαφάνεια στην διαχείριση της πανδημίας, έχουμε λάβει πολλά μέτρα οικονομικής στήριξης, έχουμε κάνει προσλήψεις και έχουν γίνει πολλές επενδύσεις στο ΕΣΥ, έχουν δημιουργηθεί πολλές κλίνες ΜΕΘ».

Μιλώντας για τα self tests τόνισε πως «η χρησιμότητά τους είναι η επαναληπτικότητα. Δεν σημαίνει ότι κάναμε τεστ και βγήκε αρνητικό ότι είμαστε εντάξει. «Μπορεί να κολλήσουμε στο επόμενο μισάωρο. Είναι ένα εργαλείο για να μας βοηθήσει να εντοπίσουμε κρούσματα», είπε ο κ. Σκέρτσος, αναφέροντας ότι όλα τα self test θα είναι ευρωπαϊκών προδιαγραφών, φέροντας την σήμανση CE και ότι από την ερχόμενη εβδομάδα θα είναι διαθέσιμα στα φαρμακεία.

Άκης Σκέρτσος: “Ο αριθμός των κρουσμάτων εξαρτάται από τον αριθμό των τεστ”

Σε σχέση με την χαλάρωση των μέτρων, ενώ υπάρχει έξαρση στα κρούσματα, ο κ. Σκέρτσος ανέφερε ότι «ο αριθμός των κρουσμάτων εξαρτάται από τον αριθμό των τεστ. Το φθινόπωρο είχαμε 2.000-3.000 κρούσματα με τα μισά ή το 1/3 των τεστ που κάνουμε σήμερα. Η δυνατότητα για τεστ αυξάνεται σταδιακά.

Θυμίζω ότι πέρσι ξεκινήσαμε από τα 1.000 τεστ και τώρα ειμαστε στα 60.000 και με τα ατομικά, οικιακά τεστ θα πάμε σε πολύ υψηλά νούμερα. Αξιοποιούμε τις δυνατότητες της επιστήμης. Τα μέτρα που λαμβάνουμε είναι δυναμικά και έχουν στόχο να λειτουργήσει και λίγο η αγορά και μετά και τα σχολεία».

Άκης Σκέρτσος: “Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στην αγορά”

«Οι ‘ανάσες ελευθερίας’ έχουν την σημασία να τονώσουν την γενική συμμόρφωση στα μέτρα και δεν είναι χαλάρωση, καθώς έχουμε ακόμη αυξημένες εισαγωγές στα νοσοκομεία και μεγάλη πληρότητα στης ΜΕΘ», επεσήμανε ο κ. Σκέρτσος, ερωτηθείς αν θα υπάρξει μεγαλύτερη ευελιξία για τις μετακινήσεις το Πάσχα.

«Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στην αγορά και σημαντικά προβλήματα ρευστότητας, το πακέτο μέτρων που έχει δοθεί προσφέρει σημαντική ενίσχυση και στήριξη στις επιχειρήσεις και αυτό θα συνεχιστεί για όσο καιρό υπάρχει η κρίση. Θα υπάρξουν πολλά προγράμματα και για τις επιχειρήσεις και για τους εργαζόμενους και την κατάρτιση προσωπικού», ανέφερε ο κ. Σκέρτσος.

Δείτε το βίντεο

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments