Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ λιανεμπόριο: Να δώσει εξηγήσεις η Κυβέρνηση

ΣΥΡΙΖΑ λιανεμπόριο: Να δώσει εξηγήσεις η Κυβέρνηση
ΣΥΡΙΖΑ λιανεμπόριο: Κριτική για το θέμα της ξαφνικής απόφασης της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων άσκησε η αξιωματική αντιπολίτευση στην Κυβέρνηση.

Η επιτροπή των λοιμωξιολόγων αποφάσισε να μην ανοίξουν τα καταστήματα σε Θεσσαλονίκη, Κοζάνη και Αχαΐα καθώς και να μην επιτραπούν οι διαδημοτικές μετακινήσεις στις συγκεκριμένες τρεις περιοχές. Παρά το γεγονός ότι η επανεκκίνηση του λιανεμπορίου σε ολόκληρη τη χώρα πρόκειται να λάβει χώρα στις 5 Απριλίου, τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι αποτρεπτικά για μία τέτοια κίνηση και οδήγησε την επιτροπή να λάβει αυτή την απόφαση. Μετά από αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ άσκησε κριτική στην Κυβέρνηση για το ζήτημα.

Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά στην ανακοίνωση του από τον πρωθυπουργό, να εξηγήσει στους πολίτες τι άλλαξε μέσα σε λίγες ώρες και ανεστάλη το άνοιγμα του λιανεμπορίου σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη. Αλλά και να δώσει στη δημοσιότητα τα πρακτικά συνεδριάσεων της επιτροπής.

Η ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ

Σε ανακοίνωση του, αναφέρει ότι «χθες το μεσημέρι ο κ. Μητσοτάκης εξηγούσε πόσο έχει πετύχει η κυβέρνησή του στη διαχείριση της πανδημίας και προσπαθούσε να πείσει πως έχει σχέδιο. Το βράδυ η επιστημονική Επιτροπή ακύρωνε το άνοιγμα του λιανεμπορίου σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη, που ο κ. Μητσοτάκης είχε ανακοινώσει πριν λίγες ώρες».

Η αξιωματική αντιπολίτευση σχολιάζει ότι «δεν περίμενε κανείς αυτό για να καταλάβει το μπάχαλο της κυβέρνησης». «Περιμένουμε, όμως, από τον κ. Μητσοτάκη να εξηγήσει στους πολίτες τι άλλαξε μέσα σε λίγες ώρες, αλλά και να δώσει τα πρακτικά συνεδριάσεων της επιτροπής στη δημοσιότητα», τονίζει. Αυτό, προσθέτει, ώστε «να δούμε επιτέλους αν η κυβέρνηση έχει ακολουθήσει έστω και μισή εισήγηση των ειδικών ή τους έχει μόνο και μόνο για να τους επιρρίπτει ευθύνες όποτε τα κάνει μαντάρα».

Οι αντιδράσεις από τους ειδικούς για το άνοιγμα

Ο Γιώργος Παυλάκης, διευθυντής του Τομέα Ανθρωπίνων Ρετροϊών στο Εθνικό Ινστιτούτο κατά του Καρκίνου των ΗΠΑ, ήταν από τους πρώτους που σήμανε τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με το άνοιγμα της αγοράς.

«Είναι παγκόσμια πρώτη το να ανοίγει μια χώρα στην κορυφή του επιδημικού κύματος. Είναι επικίνδυνο. Θα εξαρτηθεί από τη συμπεριφορά όλων το πώς θα πάει ακριβώς», ανέφερε ο κ. Παυλάκης σε συνέντευξή του στο MEGA, λέγοντας ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να είναι σε θέση να πάρει πίσω τα μέτρα που εξήγγειλε αν τα πράγματα ξεφύγουν. Την ίδια στιγμή ανέφερε ότι οι ελληνικές Αρχές θα πρέπει να είναι σε εγρήγορση, ενώ οι πολίτες θα πρέπει να δείξουν αυτοσυγκράτηση ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα συνωστισμού. Ο Γιώργος Παυλάκης

Ακόμη, ο κ. Παυλάκης προειδοποίησε ότι το άνοιγμα πρόκειται να οδηγήσει σε αύξηση κρουσμάτων, ελπίζοντας όμως «ότι δε θα είναι μεγάλη». Ιδιαίτερα, τόνισε ότι πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τη διάρκεια του Πάσχα εάν θέλουμε να υπάρξει ένα καλό καλοκαίρι. «Αν το Πάσχα ξεφύγει το καλοκαίρι θα είναι πάρα πολύ δύσκολο» προειδοποίησε. Τέλος, ο ίδιος εξέφρασε την ελπίδα ότι με τα πρώτα αρνητικά σημάδια «θα ξαναπάμε σε πιο λογική κατάσταση» σε σχέση με την κορυφή του επιδημικού κύματος που είμαστε τώρα. ΣΥΡΙΖΑ λιανεμπόριο

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments