Διεθνή

Ιταλία κορωνοϊός: 18.025 νέα κρούσματα και 326 θάνατοι

Ιταλία κορωνοϊός: 18.025 νέα κρούσματα και 326 θάνατοι
Ιταλία κορωνοϊός: 18.025 νέα κρούσματα ανακοίνωσε για το τελευταίο εικοσιτετράωρο η γειτονική Ιταλία. Σημειώθηκαν 326 θάνατοι.

Δεν κοπάζει ο κορωνοϊός στην Ιταλία καθώς το τελευταίο εικοσιτετράωρο, καταγράφηκαν 18.025 νέα κρούσματα κορονοϊού και 326 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους.

Τα νούμερα αυτά είναι μικρότερα από τα χθεσινά όπου εντοπίστηκαν χθες 21.261 κρούσματα και βεβαιώθηκαν 376 θάνατοι. Η Ιταλία ανακοίνωσε πρόσφατα και υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών. Ιταλία κορωνοϊός

Ιταλία κορωνοϊός: Στο 7,1% η θετικότητα

Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 250.933 διαγνωστικά τεστ, το 7,1% από τα οποία προέκυψε θετικό. Χθες το ανάλογο ποσοστό ήταν 5,9%. Κατά την χθεσινή ημέρα, τα περιστατικά ήταν 21.261, με 376 νεκρούς.

Από την αρχή της πανδημίας covid-19, στην χώρα μολύνθηκαν 3.668.264 άνθρωποι και 111.030 έχασαν την ζωή τους. Στις μονάδες εντατικής θεραπείας της Ιταλίας σήμερα βρίσκονται 11 λιγότεροι ασθενείς από χθες, ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους είναι 57 λιγότεροι. Σε ότι αφορά τις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας, πρώτη σε κρούσματα είναι η ευρύτερη περιοχή της Νάπολης (1.165) και ακολουθούν εκείνες της Ρώμης (1.075) του Μιλάνου (751) και του Τορίνο (745).

Ιταλία κορωνοϊός: Η απόφαση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών

Το διάταγμα της προηγούμενης Τετάρτης που εγκρίθηκε από το υπουργικό συμβούλιο του πρωθυπουργού Μάριο Ντράγκι, αναφέρει ότι οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας, συμπεριλαμβανομένων των φαρμακοποιών, «υποχρεούνται να υποβληθούν σε εμβολιασμό». Όσοι αρνούνται θα μπορούσαν να τεθούν σε αναστολή χωρίς αμοιβή για το υπόλοιπο του έτους. Ιταλία κορωνοϊός

Ο στόχος του μέτρου είναι να προστατεύσει όσο το δυνατόν περισσότερο τόσο το ιατρικό όσο και το παραϊατρικό προσωπικό, αλλά και εκείνους που βρίσκονται σε περιβάλλοντα που ενδέχεται να είναι πιο εκτεθειμένα στον κίνδυνο μόλυνσης», ανέφερε η κυβέρνηση σε δήλωση. Το διάταγμα εισάγει επίσης νομική προστασία για όσους χορηγούν τους εμβολιασμούς, ένα μέτρο που ζήτησαν οι γιατροί και οι νοσοκόμες.

Η Ιταλία ήταν ανάμεσα στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που επηρεάστηκαν από την καθυστέρηση στον εφοδιασμό των εμβολίων. Ωστόσο δεσμεύτηκε να φτάσει τους 500.000 εμβολιασμούς ημερησίως τον Απρίλιο, ενώ μέχρι στιγμής οι ημερήσιοι εμβολιασμοί κυμαίνονται στους 230.000. Από τα τέλη Δεκεμβρίου έχουν χορηγηθεί περίπου 10 εκατομμύρια δόσεις, ενώ περίπου 3,1 εκατομμύρια του πληθυσμού της Ιταλίας έχει λάβει και τις δύο δόσεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments