Διεθνή

Ιταλία κορωνοϊός: 21.261 νέα κρούσματα και 376 θάνατοι

Ιταλία κορωνοϊός: 21.261 νέα κρούσματα και 376 θάνατοι
Ιταλία κορωνοϊός: 21.261 νέα κρούσματα κορωνοϊού και 376 θάνατοι καταγράφηκαν στην Ιταλία το τελευταίο 24ωρο

Μαίνεται ο κορωνοϊός στην Ιταλία. Το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν στη γειτονική χώρα 21.261 περιστατικά και 376 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 331.154 διαγνωστικά τεστ, το 5,9% από τα οποία προέκυψε θετικό. Χθες, το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 6,6%.

Να θυμίσουμε πως στην Ιταλία οι υγειονομικοί εμβολιάζονται υποχρεωτικά, ενώ παράλληλα οι υγειονομικοί της χώρας διαμαρτύρονται για τις εργασιακές τους συνθήκες. Ιταλία κορωνοϊός

Ιταλία κορωνοϊός: Η κατάσταση στα νοσοκομεία

Χθες τα κρούσματα ήταν 21.932, με 481 νεκρούς. Από την αρχή επιδημίας, στην Ιταλία μολύνθηκαν με Covid-19, 3.650.247 άνθρωποι. Οι θάνατοι είναι 110.704.

Στις μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας σήμερα βρίσκονται 10 ασθενείς περισσότεροι από χθες, ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους είναι 215 λιγότεροι. Σε ότι αφορά, τέλος, τις περιοχές με περισσότερα ημερήσια κρούσματα, και σήμερα πρώτη παραμένει η Λομβαρδία (4.132)και ακολουθούν η Καμπανία (2.314) με πρωτεύουσα την Νάπολη και η Απουλία (2.142) με κύρια πόλη το Μπάρι.

Ιταλία κορωνοϊός: Υποχρεωτικός εμβολιασμός των υγειονομικών

Πρόκειται για μία κίνηση πιθανώς αμφιλεγόμενη, η οποία όμως αποσκοπεί στην προστασία των ευάλωτων ομάδων και την καταπολέμηση του αντι-εμβολιαστικού κινήματος που «σαρώνει» την Ιταλία. Ιταλία κορωνοϊός

Το διάταγμα της Τετάρτης που εγκρίθηκε από το υπουργικό συμβούλιο του πρωθυπουργού Μάριο Ντράγκι αναφέρει ότι οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας, συμπεριλαμβανομένων των φαρμακοποιών, «υποχρεούνται να υποβληθούν σε εμβολιασμό». Όσοι αρνούνται θα μπορούσαν να τεθούν σε αναστολή χωρίς αμοιβή για το υπόλοιπο του έτους.

Ο στόχος του μέτρου είναι να προστατεύσει όσο το δυνατόν περισσότερο τόσο το ιατρικό όσο και το παραϊατρικό προσωπικό, αλλά και εκείνους που βρίσκονται σε περιβάλλοντα που ενδέχεται να είναι πιο εκτεθειμένα στον κίνδυνο μόλυνσης», ανέφερε η κυβέρνηση σε δήλωση. Το διάταγμα εισάγει επίσης νομική προστασία για όσους χορηγούν τους εμβολιασμούς, ένα μέτρο που ζήτησαν οι γιατροί και οι νοσοκόμες. Την ίδια ώρα οι υγειονομικοί παλεύουν με νύχια και με δόντια στα νοσοκομεία, ωστόσο καταγγελίες γιατρών και νοσηλευτών που έρχονται από την περιοχή του Τορίνο αναφέρουν ότι τους ζητήθηκε να μην πάρουν άδεια, ούτε για το Πάσχα των Καθολικών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments