Ελλάδα

Νοσοκομείο «Γεννηματάς»: 41 κρούσματα, έκλεισε μία μονάδα

Νοσοκομείο «Γεννηματάς»: 41 κρούσματα, έκλεισε μία μονάδα
Νοσοκομείο «Γεννηματάς»: Οι νοσηλευτές και οι γιατροί ήταν εμβολιασμένοι οι μισοί και οι άλλοι μισοί είχαν περάσει τη νόσο

Συναγερμός έχει σημάνει στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» καθώς έχουν εντοπιστεί δεκάδες κρούσματα του κορωνοϊού. Την είδηση έκανε γνωστή η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, η οποία μάλιστα σημείωσε ότι οι μισοί από τους υγειονομικούς έχουν κάνει το εμβόλιο.

Νοσοκομείο «Γεννηματάς»: Έκλεισε μία μονάδα και ετοιμάζεται να κλείσει και δεύτερη

Μιλώντας στο Star η κ. Παγώνη τόνισε ότι μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί 41 κρούσματα και από αυτά τα 15 αφορούν νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό. Μάλιστα, ήδη έχει κλείσει μία μονάδα και ετοιμάζεται να κλείσει και δεύτερη. «Μέχρι στιγμής είναι 41 άτομα, είναι δύο οι κλινικές. Έχει ήδη κλείσει η μία κλινική και τώρα κλείνει η δεύτερη κλινική. Είναι περίπου 15 άτομα οι νοσηλευτές και οι γιατροί. Οι υπόλοιποι είναι ασθενείς που ήταν μέσα στις κλινικές και συγγενείς. Από πού έχει ξεκινήσει; Κανένας δεν ξέρει. Οι νοσηλευτές και οι γιατροί ήταν εμβολιασμένοι οι μισοί και οι άλλοι μισοί είχαν περάσει τη νόσο» ανέφερε η ίδια.

Νοσοκομείο «Γεννηματάς»

Νοσοκομείο «Γεννηματάς»

Νοσοκομείο «Γεννηματάς»: Τι λένε τα τελευταία στοιχεία του ΕΟΔΥ

Θυμίζουμε ότι χτες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1.955 νέα κρούσματα, εκ των οποίων 6 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 275.414 (ημερήσια μεταβολή +0.7%), εκ των οποίων 51.4% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 77 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3.313 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 78, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 8.380 θάνατοι. Το 95.7% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 749 (66.0% άνδρες). Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.761 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 562 (ημερήσια μεταβολή +25.17%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 496 ασθενείς.  

Από την 1η Ιανουαρίου 2020 μέχρι σήμερα, στα εργαστήρια που διενεργούν ελέγχους για τον νέο κορωνοϊό (SARS-CoV-2) και που δηλώνουν συστηματικά το σύνολο των δειγμάτων που ελέγχουν, έχουν συνολικά ελεγχθεί 4.235.692 κλινικά δείγματα ενώ από Μονάδες Υγείας και Κλιμάκια του ΕΟΔΥ που διενεργούν ελέγχους Rapid Ag έχουν ελεγχθεί 2.495.830 δείγματα. O μέσος όρος του επταημέρου είναι 47.614 δειγματοληπτικοί έλεγχοι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments