Πολιτική

Κικίλιας: Επισκέφθηκε το νοσοκομείο Ευαγγελισμός

Κικίλιας: Επισκέφθηκε το νοσοκομείο Ευαγγελισμός
Κικίλιας: Ο υπουργός Υγείας επισκέφθηκε νωρίτερα το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας επισκέφτηκε νωρίτερα το νοσοκομείο Ευαγγελισμός. Σημειώνεται ότι τα νοσοκομεία της χώρας αυτή τη περίοδο βρίσκονται υπό πίεση, εξαιτίας του μεγάλου αριθμού νοσηλειών, ενώ η κατάσταση φαίνεται ότι παραμένει κρίσιμη, καθώς ο ΕΟΔΥ σήμερα ανακοίνωσε 4.309 κρούσματα το τελευταίο 24ωρο.

Σημειώνεται ότι το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» αποτελεί ένα από τα νοσοκομεία της Αθήνας που έχουν επωμιστεί μεγάλο βάρος από την δυσμενή επιδημιολογική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί το τελευταίο διάστημα στην Αττική. Βασίλης Κικίλιας

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο υπουργός Υγείας πραγματοποιεί επίσκεψη σε νοσοκομείο το τελευταίο διάστημα. Στα τέλη Μαρτίου, πραγματοποίησε επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Πειραιά «Τζάνειο». Ο ίδιος συνομίλησε με ασθενείς που είχαν προσέλθει στην εφημερία, αλλά και με γιατρούς και νοσηλευτές. Επίσης, πραγματοποίησε συνάντηση με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου και τους διευθυντές.

Ο Βασίλης Κοντοζαμάνης επισκέφτηκε τα νοσοκομεία σε Θεσσαλονίκη και Κοζάνη

Ταυτόχρονα, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης επισκέφτηκε σήμερα τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και της Κοζάνης, προκειμένου να εκτιμήσει την κατάσταση που επικρατεί στο σύστημα υγείας.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Θεσσαλονίκη αποφασίστηκε η ενίσχυση των νοσοκομείων της πόλης σε προσωπικό, η ανάπτυξη απλών κλινών νοσηλείας αλλά και Μονάδων Εντατικής Θεραπείας. Χαρακτηριστικό της επιβαρυμένης κατάστασης των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης είναι το γεγονός ότι το «Ιπποκράτειο» έκλεισε την εφημερία με 60 εισαγωγές και μόλις μία κενή κλίνη ΜΕΘ, και το «Παπανικολάου» έχει 32 κλίνες κατειλημμένες και χρειάστηκε να ανοίξει και η Β’ ΜΕΘ.

Ύστερα παρευρέθηκε στο νοσοκομείο Κοζάνης, όπου δήλωσε ότι «έχουμε σχεδιάσει ακόμη και τα πιο ακραία σενάρια για την πίεση που δέχεται σήμερα η Κοζάνη» και πρόσθεσε ότι συζητήθηκε με την διοίκηση και τα στελέχη του νοσοκομείου «ποια θα ήταν η καλύτερη δυνατή επιλογή στην παρούσα κατάσταση». Υπογράμμισε ότι το νοσοκομείο τόσο τον Νοέμβριο κατά την διάρκεια του δεύτερου κύματος όσο και σήμερα με το τρίτο κύμα «δέχεται πολύ μεγάλη πίεση αλλά καταφέρνει να διαχειρίζεται τα περιστατικά covid στην πολύ καλά οργανωμένη Παθολογική κλινική αλλά και στην ΜΕΘ που ανέπτυξε γι’ αυτό το σκοπό κατά την διάρκεια της πανδημίας».

Απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο επιστράτευσης ιατρικού προσωπικού ο κ. Κοντοζαμάνης δήλωσε ότι «ο δημόσιος τομέας είναι σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα αλλά και με τις ένοπλες δυνάμεις» που συμμετέχουν στην προσπάθεια της πανδημίας με τις δικές τους δομές. Απηύθυνε έκκληση στους ιδιώτες γιατρούς να συνεργαστούν με το ΕΣΥ υπογραμμίζοντας ότι «σε περίπτωση που δεν καταστεί εφικτό η πολιτεία έχει όλα τα όπλα στην διάθεση της προκειμένου να διασφαλίσει την υγεία των πολιτών».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments